Tuesday, December 12, 2017

Raya Korban 2017

Assalam...

raya korban tahun ni sambut di kampung mak saya.. mak ada wat korban masa hari raya ke dua.... walaupun suasana agak tegang( ermmm... disebabkan manusia busuk hati )...tp kami adik beradik tetap happy menyambut hari raya kali ni...
Paling syok tgk time mengagihkan daging korban...Anak dan menantu mak bersatu hati memotong daging... hehehe...



potong paksu..jangan xpotong..haha


Syok tgk anak2 buah yang excited raya pertam. tgk qisya dan sepupu2nya beraya.. kenangan indah kanak-kanak. teringat plak masa kecik2 dulu.huhu..

Qisya dan sepupu rapat yang sebaya, nawfal..tahun depan dah nak masuk sekolah sama2..hehehe





bersama mak kesayangan kami dan anak-anak buah..

~jojoe~

Friday, December 8, 2017

Anak buah baru

Assalam..

kesibukan tahun 2017 dengan masalah kesihatan yg tak menentu buatkan saya terlupa pulak nk bercerita tentang kehadiran dua org ahli baru dalam keluarga saya.kedua-dua adik saya dapat baby baru..seorang dapat baby boy bulan 5, dan seorang lagi hujung bulan 6... mak saya dapat 2 cucu tahun... happy sangat...
introducing 2 baby cute ni... Akim dan Umaira..
Gambar ni diambil masa buat majlis ksyukuran dan berendoi dua2 orang serentak..



Lepas tu terus sambut besday nawfal.. abang kepada Umaira.. suka budak2 ni bila nk makan kek.



~jojoe~

Akhirnya

Assalam..

lepas ni bolehla beraktif sikit sapu sawang kat sini.. sebab kat rumah dan pasang tmnet...



finally...saya ambil pakej BB deal 4mbps  unlimited ..dan sebab ada promo bulanan dalam RM130 mcm tu (xtermasuk GST ok)..So far okla dari pakai line BIRU yang gah sangat promo nya tp hampeh,..line asyik hilang jer..kalo ok kejap jer..pastu limitkan trus penggunaan..
so..harapnya pasni senang la sikit nk berintenet ni.. apapun.. nnti update lain..nk mandikan anak jap ni..hahaha

~jojoe~

IKLAN LAGI!