Saturday, April 21, 2018

Lexis Sute Penang Part 2


Assalam..

ok,,, sambung balik kisah di Lexis...esok paginya sesudah subuh... sempat jugak menghayati pemandangan di luar balkoni.... memang cantik dan menenangkan.



cantikkan permandangan masa matahari nak naik ni...puas makan angin pagi perut mula rasa lapar makanan sebenar..hehehe..kami ada dapat 2 sarapan percuma. Qisya pun xperlu bayar..makan free kat restauran diaorang..makanan memang banyak cuma rasa tak best sgtla...bolehla ..






lepas kenyang ronda2 skali lg..cantik lmpu diaorang...


lobi 


kul 9 masuk bilik dan mandi sekali lg,Qisya plak mcm xnak balik... nk tdo lg..hahah..



kul 1130 kami dah kluar checkout..bye2 lexis...jumpa lg nnti..tp kalo boleh nnti datang xnak dah follow suami parking kreta...nk nangis rasa naik parking... mcm litar fast n furious jer.. adoii... cuak rasa...hahahahah

~jojoe~

Lexis Suite Penang Part 1

Assalam

sebelum bertambah basi maka saya pun nk review skitla pasal percutian kami ke Penang.. satu malam pun kira cutila kan.. hahaha... sempena ulangtahun perkahwinan yg ke 5 saya dan suami ambil keputusan ke Penang dan menginap di Lexis Suite.. Sebelum ni adik ada offer ke Lexis di N9..tapi atas masalah rumah time tu tengah renovate and susah nak tinggal kami xdpt join ke lexis Hibiscus di  Negeri Sembilan.. So, dapat ke Lexis Suite Penang pun jadila..hahahha

22 Mac tu kami bergerak dari rumah lebih kurang pukul 12 mcm tu..singah2 makan dulu sementara nak check in kul 3... patutnya kul 4 tp sengaja sampai kul 3...alhamdulillah..leh masuk check in awal... kami dapat bilik  1514..tingkat 15,, separuh pemandangan laut separuh darat... okla tu... ada dua king bed... besar dan menarik.




 yang paling excited of cozla qisya... hahaha... semangat dia bergambar ...


tambah2 bila ke belakang bilik.. ada private pool ok,.. so, itu antara keistimewaan lexis.. tak payah nk kalut2 ke pool besar..sebab dah ada pool sendiri...lebih privacy..hehehe...

jadi.. aktiviti pertama abah dengan qisya of cozla berenang situ..hahah


budak paling happy di dunia..haha... puas mandi pool kami trun jalan2 kejap kat tingkat bawah hotel..banyak jugakla fasiliti kat situ.. ada gim, taman mainan kanak2, pool dan aneka indoor games.





malamnya jalan2 kejap kat padang kota... makan pasemboq...hahaha..pastu singgah kejap kat avatar garden yg glamer sgt tu.. tp xdala best sgt bg saya,,, bau colok kuat sebb kawasan tokong kan..huhuh... memang xbrapa nak layanla..suami adalah ambik skit pic..




.balik hotel malamnya melepak kat luar pool private tu celebrate annivessary bertiga.. makan kek n tart yg saya beli masa singgah di quensbay..




Qisya dengan bubble yang dibeli di padang kota


okla..tu dulu untuk part 1...mcm banyak plak nk cerita sampai kena ada part 2 kan..hahaha... padahal xda apapun,,,just nk share gambar kenangan ja,..




~jojoe~

Monday, April 16, 2018

Happy birthday mak!

23 Mac adalah hari lahir mak saya... bulan 3 memang meriah dalam kalender keluarga saya.. banyak tarikh penting... antaranya hari ni lah.. so sempena besday mak ni saya dan adik beradik buat makan2 sikit ..untuk keluarga jelah..ada kek .. ada satay.. tp paling best bila semua cucu2 mak berkumpul..

kek brownies mak yang marbeles...nyumm
semua sibuk nak potong kek tok..hahahaha

dari kiri hafiz, mia, ara dengan mak, maisara, akim, irfan, nawfal dan qisya...

walaupun susah betul nak dapat gambar ni ( maunya dekat 10x action pa...hahahha) ....tp bila tengok balik memang syok.. kenangan untuk budak2 ni bila dewasa nanti... mak dan cucu-cucunya. we love u mak.. semoga mak sentiasa sihat dan bahagia selalu... amin...

~jojoe~

IKLAN LAGI!