Tuesday, January 9, 2018

Happy birthday sayang!

29 disember 2017..

Genap 4 tahun umur puteri kesayangan saya ni.. mcm baru jer saya lahirkan dia.huhu.. how time flies... tahun ni saya dan suami ambil keputusan untuk sambut birthday qisya awal 2minggu..sebab kebetulan kami ada buat sedikit kenduri kesyukuran sempena siapnya renovation rumah..
lupa nk update .. bulan 9 2017 rumah mula diubahsuai.kami besarkan bahagian tepi untuk jadi ruang tamu baru.. ubahsuai dapur dan tambah sebuah bilik.nnti cerita pasal tu la..skrang nak cerita dulu pasal besday qisya..hahah..

so kami buat 15 disember 2017... hari jumaat..buat rewang2 dengan adik beradik dan jiran2 tetangga... Pukul 12 saya jemput kaum ibu untuk bacaan yasin.. lepas solat jumaat buat tahlil dan doa selamat...pukul 3 baru sambut besday anak dara ni.. happy sungguh dia tahun ni.. request nak jadi princess.. so sya order kek Barbie untuk dia...




 bersama achik ika yang cantik....
 xstudent yang trut hadir memeriahkan besday Qisya..




Semoga anak ibu dpanjangkan umur membesar dengan sihat dan bijak.. menjadi anak yang baik, solehah, berakhlak mulia dan berjaya dunia akhirat...amin...

~jojoe~

Monday, January 1, 2018

Happy New Year 2018

1 Januari 2018... Alhamdulillah.. dah melangkah ke tahun baru... selamat tinggal 2017... tahun yg agak mencabar bagi saya... penuh suka dan duka... dan masalah..huuhu.. semoga 2018 akan menjadi tahun yang lebih baik dan bermakna untuk saya dan keluarga saya.
Tahun baru ni dimulakan dengan kisah anakanda saya yg sudah genap 4 tahun 2 hari.. jadi tahun ni qisya akan berusia 5tahun. jadi dia dah saya hantar ke tadika bersama sepupunya nawfal.Ni gambar pagi tadi.. abah qisya yang hantar dia ke tadika. moody, taknak diambil gambar tp saya tahu dia suka ke sekolah..semangat anak dara saya ni.


Balik petang td mcm2 dia bercerita kisah di tadika.. pasal budak nangis rindu mak la... pasal cikgu ... pasal apa yg dimakan..haha.. suka betul dia ke sekolah..keep it up yer sayang. sekarang ni dah pukul 10 malam.. tp maseh bersemangat belajar dengan abahnya.. hahaha.



~jojoe~

Wednesday, December 27, 2017

Memorable moment

ok.. next story .. salah satu kenangan manis birthday saya tahun ni.. bila diraikan oleh pelajar.. Waktu Kelas pelajar tiba2 buat suprise bawak kek dan nyanyi happy birthday.. speechless.. rasa dihargai.. thanx 5 Dahlia.. salah satu kelas kesayangan saya tahun ni.. dah abis SPM dah pun.. gonna miss u guys so much...






~jojoe~

IKLAN LAGI!