Thursday, October 30, 2008

KAWAN


Tadi dapat email dari sahabat lama masa belajar di UUM dulu.. Sudiarti(su) yang comel dan manja.. macam menarik plak dia punya email ni.. apa kata kita kongsi bersama..

1)kawan tu bkn mcm maen FUTSAL. Mula-mula kejar..dah dapat sepak..

2)kawan tu bkn mcm maen SKATE. Mula-mula gosok..lepas tu pijak..

3)kawan tu bkn mcm maen RAGBI. Mula-mula tangkap.. dah dapat tendang..

4)kawan tu bknnya mcm PAMPERS.. dah pakai, buang..

5)kawan tu bknnya mcm BARANG KEMAS. Waktu baru beli pakai. Dah sengkek gadai.

6)kawan tu bkn mcm PELANGI. Hari cerah takde..hujan gerimis baru muncul..

7)kawan tu bkn mcm KERETA. Rosak skit,jual.. ambik kereta baru..

8)kawan tu bkn mcm CHIPSMORE.. skejap ade skjp tak..

9)kawan tu bkn mcm BANK. Bila dah takde duit, pegi kat sana ambik.

10)lagi.....kawan tu mcm ape ye???? Haa..kawan tu mcm AWAK LA. . bila saya tulis blog, awak akan baca entry saya dgn teliti sampai habis.

Walau ape pun tanggapan org tentang kawan.. bagi saya, kawan tu penting. Seorang kawan takkan biarkan kawan dia menangis, sedih, berduka dan sebagainya. Kawan yg sejati adalah seorang kawan yang dapat diajak duduk dan berbincang tentang pelbagai perkara. Yang penting, seorang kawan akan sentiasa menghadiahkan senyuman kpd kawan-kawannya.. :)

2 comments:

  1. hie joriah..itu la ertinya kawan.macam2 lg yg boleh kt andaikan.anyway,aku doakan hg dapat la apa yg hg inginkan.dpt cepat2 tukar ke cni blk.at least dpt dekat dgn family hg,dekat lg dgn aku (wlu pun kt xpernah jmpa sejak grad)huhuhu..really miss our friendship..joriah..take care my friend!!

    ReplyDelete
  2. aik.. kan kita pernah jumpa kat KL dulu lepas grad.. luper la tu... hehehehehe.. miss u ooo sue..

    ReplyDelete

bling bling

IKLAN LAGI!