Wednesday, October 15, 2008

kepuraan atau kepalsuan?


Kehidupan ni kadang2 tak berjalan seperti yang dirancang.. mcm ari ni, pagi tadi plan awal nak g breakfast dengan ong tapi xjadi so kuar ja lunch.. n then plan nak kuar awal skit makan kena plak spend time marah budak2 yang main tepung di kelas.. sound silly kan? tapi itula yang berlaku,.. Form 5 plak tu yang buat keje mcm tu.. mcm takder benda nak buat.. kan dah nak SPm, patotnya spend time study tapi ada yang main benda2 mcm tu sampai berterabur kelas.. sakit ati xyah cakaplah.. ikutkan ati nak jer denda satu kelas.. tapi mujur yang lelain tu takder d kelas masa kejadian.. last2 3 master mind kena denda cuci toilet.. baru tau.. pas tu ada ka plak patot tanya xbleh ka suruh amah dia tolong cuci toilet.. wah.. banyak cantik kan?.. sudah buat salah pastu mau minta orang lain plak yang tanggung salah dia.. pening2.. inilah realiti kehidupan.. bila rasa kaya semuaya boleh settle dengan wang..padahal taksemua perkara boleh diambil mudah mcm tu.. sikap tu yang perlu diubah.. manusia-manusia.. mcm seorang sajak seseorang ni.. DUNIA INI PENUH KEPURAN.. hehehehe.. ya betull dunia ini penuh dengan kepalsuan..

No comments:

Post a Comment

bling bling

IKLAN LAGI!