Monday, November 24, 2008

Perginya Ashraq Rafiqan Arham




(Jumaat / 21 november 2008)

aku dan Ong ke KK menghantar Ashraq ke airport.. lepas settle kan dulu beberapa perkara penting macam ambil geran kereta di AMBANK Luyang, check buku perkhidmatan di Federal dan beberapa urusan Ming Lu d SPS kami terus ke airport untuk check in kan ashraq.. cuak jugala kami bila semua barang2 dia yang 60kg tu kena bayar RM650..

terkedu gak,, tapi mujurla ada hamba Allah yang berbesar hati memberi ruang kargonya untuk ashraq,.. dapatla si ashraq kurangkan dalam 16kg berat barang2 dia.. last2 bayar dalam RM 450 macam tu... (nasib baik aku dapat free kargo)..hmmm..

Lepas lepak2 jap kat KFC di situ, baru kami mengiringi dia ke balai perlepasan. Sayu tul hati masa antar dia.. teringat balik masa dia mula2 datang aku dan kak nor sambut, tak sangka sekarang aku yang menghantar dia pergi.. masa tengok dia masuk ke balai perlepasan tu hati aku tertanya2, mungkinkah ini kali terakhir aku lihat dia?.. sedih sangat masa tu..rasa macam melihat adik sendiri pergi jauh dan mungkin tak akan bertemu lagi. apapun, aku doakan yang terbaik untuk dia.. semoga dia gembira di sekolah baru dan harap2 dia takan lupakan kakaknya yang seorang ni.. huhuhuhuhhuh..

Lepas dia berlepas, aku ngan Ong menapak ke One Borneo.. bertemu si cyp d situ.. saat tu aku rasa bersyukur, walaupun masih ada sayu bersisa, tapi sekurang2 nya di saat ni maseh ada sahabatku yang setia menemani.. macam manala rasanya bila berpisah dengan mereka minggu depan? Aku tak mahu dulu mengenangkan saat2 tu.. biarlah gembira dulu di saat bersama macam ni..

Tenguk wayang ”Quarantine’.. pengalaman manis buatku tapi ’pahit’ bagi ong.. hahahahaha..wayangnya takderla best sangat tapi.. macam mana agaknya rasa penonton lain ye.. orang menjerit ketakutan menonton tapi aku ketawa jak.. hehehehehe,..lucu menenguk cara ong menonton wayang.. takper, next week tenguk lagi,.. len kali aku nak menengok cerita hantu,. Mesti lagi lucu.. hahahaha (hanya aku,cyp dan ong yang tahu).. hahahaha, lucu oo.. sangat lucu...

Lepas menonton kami ke Secret Recipe.. ong yang blanja..thank u ong...pas kenyang, beli VCD d Speedy Video kami split up.. jipang balik umah , aku ngan ong plak mula bergerak balik keningau.. tapi sebelum tu singgah jap menjenguk kawan lama, Fung Siew yin.. hehehehe, ada gak kejadian lucu kat situ.. hahaha.aku dengan ong, fung dan suami jak yang tahu.. hehehehe...dalam jam 9 malam baru bertolak balik keningau..Mujur Ong yang drive.. hehehe, kesian dia.. apapun banyak jugak cerita kami sepanjang perjalanan.. sedih plak bila fikirkan may be Tuhan memberi ruang untuk kami berbual puas2 sebelum berpisah.. aku akan hargai semua kenangan dan saat2 bersamanya...ONG.. terima kasih banyak2.. saya tidak akan lupakan kau..

No comments:

Post a Comment

bling bling

IKLAN LAGI!