Tuesday, January 27, 2009

merisik...?

hari ni aku dan family ke pantai merdeka.. bukan nak g lepak tepi pantai tapi... ehem... pergi merisik.. bukan untuk aku tapi untuk adik lelaki aku.. hehehe.. memula ajak dia gi sekali tapi dia tak nak.. malu ler konon.. yelah, dia dengan budak perempuan tu pun tak kenal.. kira family yang nak arrange kan.. hihihihi.. aku pun tak sabar gak nak tenguk rupa bakal adik ipar aku.. ( hihihi, insyaallah kalo ada jodohla..)..
kami sampai sanapun dalam jam 3 macam tu... dah tenguk dah pun bakal menantu mak aku.. hihihi.. umur 21 dan berkulit cerah orangnya.. tak tahu nak explain rupa orang ni.. insyaallah kalola ada jodoh nanti aku uploadkan gambar kahwin diaorang.. hihihii..
dalam kesibukan mencari jodoh untuk adik ni, adalah terdengar suara2 orang bertanya.. "kakaknya bila lagi?".. aku sengih jer.. bagi aku jodoh tu urusan tuhan,.,. bak kata kokong.. kalo ada adalah,.. ya betul.. aku setuju tu.. kalo tuhan dah tetapkan takda jodoh, tak adalah.. ntahla.. susahlah nak cakap soal ni.. malas tul nak pikir.. bila tenguk kawan2 yang dah kawin dah ada anak rasa jeles gak... tapi ntahla.. bukan senang nak cari orang yang bleh terima kita seadanya.. nak kawin pun kena tenguk juga.. bukannya main tarik jer.. nak hidup bersama bukan sehari dua.. kalo dapat yang baik tak apalah,.. sekali yang ntah apa2.. haa,.. sapa nak jawab tu?.. kesimpulannya.. kalo ada adalah.. kalo tak ada tak adala...

4 comments:

  1. betul2x... situasi nyer same ajer.. kami pun mcm tu juga... tp apa nak buat, x ade jodoh lg.. tp kami rasa lebih baik mcm ni... he he! single and available.. the most important thing is I'm FREEDOM! cuma telinga jer yg sakit.. ha ha ha! sabar je lah Joe... bila sampai jodoh itu, maka kahwin lah ko!

    ReplyDelete
  2. uikk adik,,, suspen..der ye?.. hihihihihihihihhihihi,,,

    ReplyDelete
  3. hehehehe.. ye la tun.. kalo ada adalah.. kalo takder takdela... huhuhuhuhuh

    ReplyDelete

bling bling

IKLAN LAGI!