Monday, January 12, 2009

Rumah sukan



apa aku buat hari ni.. actually aku blum dapat jadual waktu.. so just wait dan urus kelas 4 MELATI.. sebab kat sini aku jadi guru kelas.. kelmarin dan tadi aku sibuk uruskan pinjaman buku teks.. teringat kat alfred dan kak V yang jadi orang kuat SPBT di ken hwa.. huhuhu

kelas2 kat sini diambil sempena nama bunga.. bunga Anggerik, melati,mawar,kemboja,kemuning,seroja.. hehehehe.. kalo kat ken hwa dulu ada setia, sopan,rasional,jujur,amanah dan berani.. rumah sukan pun nama berbeza.. kat ken hwa nama sempena perwira2 sabah, tapi kat sini mengambil nama pembesar2 melayu macam laksamana,temenggung,bendahara dan syahbandar..

sebut pasal rumah sukan, tadi ada perjumpaan rumah2 sukan di SMKTP.. aku rumah laksamana (MERAH).. kalo kat ken hwa aku rumah Peter Mojunti (BIRU).. dengar2 kat sana biru juara merentas desa lagi this year.. hahahaha,.. bangga gak aku kat sini dengar.. hari sabtu ni ada kejohanan merentas desa.. so esok dan lusa ada latihan rumah sukan kat sekolah.. terpaksala aku stay kat sekolah.. nak balik rasanya tak berbaloi kot.. yelah,. 30 minit tu.. penat jer drive.. tengukla macam mana nanti..

2 comments:

  1. habetnya sekolah ko... duduk atas rumput pun budak tidak bising...

    tapi bangunan tu ko cadang cat sikit ya... suda tumbuh kulat dan fungus di dindingnya.... hahahhaha

    ReplyDelete
  2. hahahahaha.. nanti kucadangkan pada boss.. sengaja ku mau tunjuk tu fungi sama kamurang sana.. hahahahahahaha....

    ReplyDelete

bling bling

IKLAN LAGI!