Saturday, February 14, 2009

macam-macam..



hari ni hari sabtu.. aku sekolah ganti hari ni.. tapi tak ngajar pun.. tadi ada mesyuarat agong persatuan ICT.. so, pas rehat, budak2 ada ceramah kat dewan.. hmm,.. patutlah dah sunyi dah bilik guru ni.. tadi ada 2 makhluk tuhan berlainan bahasa dengan aku macam tak pandai berhenti nak bercakap.. pot pet pot pet kat sebelah aku.. sampai pening kepala hotak aku nii. tension tul.. dah la apa yang diaorang cakap langsung aku tak paham.. berbelit2 lidah nak sebut.. hihihih..mcm mengumpat ler plak... yelah,.. kalo orang lain pun mesti tak tahan dengar,.. selalu aku familiar dengan bahasa melayu ngan cina ja... ni, bahasa yang satu ni betul2 buat aku penin la... hihihihihi...tapi diaorang tu pun satu nak borak pun tenguk2la orang,..ini tak.. main hantam ja.. at least jagalah privacy cikgu2 lain.. ikutkan hati nak jer aku sound tadi.. tapi sabar...

haa.. sekarang dah aman damai.. rasa tenang skit.. ikutkan dalam hati ni tak berapa tenang.. yelah, pikirkan nasib adik ipar aku.. kemarin motor dia kena curi.. kesian tul. apa bleh buat.. kalo semua orang dalam dunia baik2 nanti polis tak ada kerja plak.. hmm.. ada satu lagi benda yang merungsingkan aku ni.. apa pendapat korang tentang family yang arrange kan for wedding?.. any comment?..

aku malas tul la kalo ada yang nak kenen2 kan ni.. mcm tak best plak.. kalo citer korea bolehla, ada temujanji jodoh.. hmm.., malas tul aku nak pikir.. sepupu aku nilah,.. pandai2 jer nak carikan jodoh untuk aku.. aku paling tak suka betul kalo diperkenalkan untuk tujuan tu.. kalo terkenal sendiri tak apalah juga.. huhuhuh,.. apapun aku dah said 'NO, TQ'.. hiihi,, rasa bersalah la plak,., yelah, umur dah 29.. orang dah nak tolong carikan tapi aku plak jual mahal.. hmm.. ye ker? ..

4 comments:

  1. haha..!jojo!dorang c win pun tengah handle camp pengawas..kerja aku senang ja PA sistem,so i ni on off on off ja la..macam cips more; kejap terjumpa kejap menghilang..! Pasal carikan jodoh tu..x ngam la if terus dia cakap mau kasi kenalkan for tujuan kahwin kan? Terlalu direct to the point bah kan? biarlah dia arrange untuk berkenalan ja mcm biasa,if ada jodoh ada lah, if x, maka x lah kan..Any way hope u capat2 datang jodoh ko k?.insyahallah..!

    ReplyDelete
  2. ya betul tu yau.. sia sangat2 la bersetuju dengan pendapat ko tu.. itula yang sia maksudkan tu.. kalo mau bagi kenal untuk kawan2 dulu ok la.. ini terus mau bagi kawin.. huhuhuhu.. tidak apa.. kalo ada.. adalah..kalo tiada apa boleh buat..lahir sorang2, matipun seorang juga..hihihihihih

    ReplyDelete
  3. uittt!.. gi ler jumpa ape salahnya... ko ni... skrg ni, kalau nak tunggu n lihat jer... alamatnya, ketinggalan le ko... joe.. joe..

    ReplyDelete
  4. hihihi..entahla ton.. hang bukan tak kenal aku.. hihihihi.. bukan nak ketinggalan, tapi tak minatla matchmaking ni.. hehehehehe.. kalo ada jodoh dia yang datang cari aku..hihihi (alamat tak kawin ler kan?.. )... hahahahha

    ReplyDelete

bling bling

IKLAN LAGI!