Tuesday, March 31, 2009

Bengang

hari ni aku bengang giler dengan seorang mamat kat sekolah... dahla perasan bagus pastu mentang2 jadi penyelaras satu program sesuka hati dia jer letak nama orang..ingat orang ni dah tak ada kerja lain.. kalo bagitau dulu takperla ni main paksa2 plak.. padahal program tu bukan paksaan pun.. tapi buat keras gak nak aku join.. bukan aku tak nak.. masalahnya banyak sangat kekangan ... tapi biasala kalo orang dah ego, tak faham bahasa mcm nilah.. dahla aku ni tinggal jauh, suruh plak tu stay kat sekolah sampai jam 530petang tiap2 minggu... apa kes.. ingat aku ni takder kerja lain dah ker... aku pun ada life gak..
biarla program tu berbayar pun..bukannya aku tenguk duit pun kalo nak buat kerja.. yang penting hati mesti ikhlas.. mana bleh paksa2.. last2 terpaksala aku slow talk dengan seorang kakak yang juga jadi penyelaras untuk program tu..
hasilnya, kakak tu sangat memahami.. dia sendiri pun tak puas hati dengan kerja mamat tu yang malas cari orang luar untuk program tu.. dah nama berbayar, carila orang lain especially pakar dari luar.. sekurang2nya budak pun takla boring sangat tenguk muka cikgu yang sama... hmm,.. inila kalo dah malas tapi masih nak buat program.. last2 main tangkap muat jer.. tak consider perasaan orang lain.. akupun tak faham... kadang2 tu nama ja cikgu tapi mcm2 perangai.. macam2 sikap..
jangan ingat dunia perguruan ni semuanya indah.. banyak sangat rahsia d sebaliknya.. ada yang menjanjikan gembira, tak kurang juga beban yang banyak.. apapun, sabar jelah cikgu...

2 comments:

  1. heheh.. bengang alias bengong..hensem ka mamat tu? mana tau melekat kat ko... heheh

    ReplyDelete
  2. huh.. ensem apa.. perasan ensem adala... melekat taik ko.. laki orang tu.. hihihih... kalo masih bujang pun tak hingin aku.. ego jer tinggi... cakap semua dia jer betul.. bagus ko sama si ong lagi buat calon laki.. huhuhuh.. sia mau pindahhhhhhh...

    ReplyDelete

bling bling

IKLAN LAGI!