Sunday, March 22, 2009

Sunday Blues.. :-(

Hari ni Ahad.. berakhirnya cuti sekolah selama seminggu.. boleh dikatakan juga hari ni adalah SUNDAY BLUES.. kenapa..?.. biasala mood cuti masih terasa.. hihihi..pemalas tul cikgu ni... pagi tadi malas betul aku nak pergi skul.. drive pun tak ada mood.. tapi yang best hari ni matahari keluar awal.. jam 7 pun dah cerah.. tak mcm selalu..gelap jer.. sampai plak d sekolah terasa terpesona dengan keindahan gunung di depan mata yang dikaburi oleh kabus.. rasa nyaman dan dingin sangat..sempat juga snap 2-3 keping gambar ... hihihiih..

;
;
pagi ni perhimpunan agak menarik sebab ada ceramah Maulidur Rasul yang disampaikan oleh seorang ustaz dari Baling.. kira dapatla juga cuci2 minda aku yang terasa kosong tak bermaya ni.. hihih.ceramah tu dekat sejamla juga dan lepas tu masuk mengajar balik macam biasa..yang tak syoknya tu bila jadual waktu kena tukar lagi.. paling perit tengok masa dah jadi 25 pastu subjek ICT dah tak ada.. kena plak tukar dengan sivik.. mau emosi gak masa tu..tapi bila pikir balik positif,.. biarlah..kerjaya cikgu ni kan mencabar.. sesekali kena gak tukar cabang.. tukar arah.. kesian aku,, dulu mula2 posting tahun 2002, kurang guru Sains kena ajar sains,.. sekarang ni plak, baru ja merasa ajar opsyen sendiri dah kena tukar cabang sivik plak.. yang peliknya sains maintain.. 4 kelas kena ajar.. huhuh.. aku opsyen IT la.. hmmm.. kalola ada kokong.. tentu dia memahami..kokong... huhuhuhu
habis pasal tu..biarlah.. what will happen will happen.. kemarin adik aku ajak g shopping brgn baby dia.. aku mengikut jelah... biasalah kena gak sponsor kan.. tapi yang tak tahannya tu bila aku terpandang koleksi buku TWILIGHT.. ada empat semuanya tersusun di depan mata.. bukan obses tapi cerita tu memang menarik.. ntah dari mana datang kegilaan aku tu terus keempat2 buah buku tu aku beli.. mcm tak betul plak rasanya.. cashier kedai buku POPULAR tu pun tercenggang..elek.. ingat aku tak ada duit ler tu.. hihih.. last2 kopak jugakla duit dalam RM 1++.. hhihihi.. hanya semata2 untuk koleksi novel2 tu.. ntah tahun bila agaknya aku dapat habis baca buku2 ni.. hihih...akupun tak tahu..

;
;
apapun.. kesimpulannnya.. hari ni adalah SUNDAY BLUES aku dan kemarin plak adalah SATURDAY OBSESSION aku.. hahaha.. hanya diri sendiri yang mampu menggembirakan hati sendiri..bak kata kokong.. do what u like.. like what u do.. betulkah tu kokong?

4 comments:

  1. huarghhh... jeles betul tgk ko punya koleksi.. kami nyer yg satu tu pun, x terbaca lg... he he he!

    ReplyDelete
  2. uittt.. rasanye dah letak comment untuk ko? apsal x der ek.. jeles nyer dgn collection ko tu... tp terkejut gak.. ko boleh beli sekali gus.. wah hebat tu... den punya koleksi tu pun x berbaca lg... a`aah, cd nyer dah beli?

    ReplyDelete
  3. ooohhh... x perasan lak.. kena ade blog owner approval... ha ha ha! patutle x keluar comment yg kami tulis... penat jer..

    ReplyDelete
  4. hihhii.. VCD nyer blum lagi dibeli.. bukunya sudah.. hahaha.. baru baca sampai m/s 179.. huhuhuh... tahun depan ler kot baru abis baca.. hahahahaha..

    ReplyDelete

bling bling

IKLAN LAGI!