Tuesday, May 26, 2009

Hepi besday My Kokong..


lama dah aku tak update blog..bukan tak ada cerita..cuma rasa malas...dah tak menarik kisah aku mcm dulu..tapi jap lagi dalam masa 1/2 jam lagi adalah besday my dear brother ,Ong Khye Ching.. adeeh.. rindunyer pada kenangan..Masih terbayang2 tahun lepas aku,kakak, suami dan anak2 nya meraikan harijadi kokong yng ke 29..Tahun ni dia dah 30 tahun..


rasa sedih lak tadi petang bila call yengkey dia bitau dia diaorang tengah celebrate besday kokong..bestnyer...kalo aku ada di sana mesti akupun sama2 celebrate juga..apapun, gembira untuk kokong juga...


Kokong.. Untu esok... 27hb Mei 2009.... i wish u...SELAMAT HARI LAHIR KE 30..saya doakan ko panjang umur dan dimurahkan rezeki...sangat merindui ko dan kawan2 di sana...

Thursday, May 14, 2009

Yengkeyku..



hari ni 14 May 2009 [Khamis] merupakan hari kelahiran sahabat baik ku Winn, atau selalu kupanggil Yengkey..huhuh.. rindunya pada yengkey ku... xtahu bila dapat jumpa lagi..
yengkey selalu buat aku ketawa semasa aku kat sana.. Sampai sekarang aku rasa kehilangan yang amat sangat tanpa yengkey d sisi..

Yeng,... SELAMAT HARI LAHIR.. semoga ko dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki dan cepat2 dapat baby.. Miss u Yeng...

Saturday, May 9, 2009

Miss You more...

Macam dah lama plak tak update blog ni..hihihih.. ada sebab tu... huhuh.. ntahla..sekarang ni makin malas lak.. kerja pun mcm dah tak semangat..takder motivation langsung.. susahla mcm ni.. dahla kadang2 rasa penat sangat..dengan nak melayan kerenah students yg adakala tu bleh juga dikategorikan melampau..hampir setiap hari aku marah..silap2 darah aku ni pun dah naik dah..high blood pressure jadinya..huhuhuh


kemarin dapat mesej dari winn... tiba2 plak rsa rindu sangat..dah 6bulan kami tak jumpa..memang susah nak happy cam dulu... hanya melalui mesej atau YM saja kami ketawa sesama..paling syahdu bila aku cakap "i miss u yeng"..dan dia balas begini "miss u more".. ..uwaaaaaaaa... terbit airmata aku ni.. huhuhuh... kenapa..kenapa aku pindah?...huhuhu..


Memang aku rasa my life is totally different dari dulu.. semangat yang hilang dan tak mungkin aku temui lagi... hanya mampu berdoa semoga semangat itu akan pulih dan datang semula...

i Miss Sabah/ i miss keningau/i miss SM ken Hwa dan I miss my frens there so much!!!!!

Friday, May 1, 2009

The Mermaid who Loved The Shark

Ini adalah lirik lagu korea kegemaranku dari drama My Girl.. Kalo dengar lagunya memanglah tak faham sebab dalam bahasa Korea.. Atas permintaan seseorang aku mencari terjemahan liriknya dan ini yang aku dapat.. Lirik yang memang menyentuh hati... Saat ni bila dengar lagu tu sambil menghayati balik liriknya,.. membuatkan aku teringatkan sesuatu... hmmm.. sesuatu yang amat pedih bila dikenang..



The Mermaid who Loved The Shark

I couldn’t say with words but I think it was from the beginning
Come to me, though I know that you will hurt me
Don’t be too suprised, or too excited or too hurt
But a love that sometimes complains and is jealous

Even if it’s normal, do you know that I want to have that kind of love?
I wanted to stop because I despised you who pretended to not know
But I can’t go on without you and because even you know this I’m still sadly by your side

You try to say something different
But if I tell you that I love you first I wonder what face expression you will have

Even if it’s normal, do you know that I want to have that kind of love?
I wanted to stop because I despised you who pretended to not know
But I can’t go on without you and because even you know this
I don’t want to give you a burden but I’m still sadly by your side

Can you only figure out my love with words?
I wanted to stop because I despised you who pretended to not know
But I can’t go on without you and because even you know this
I don’t want to give you a burden but I’m still sadly by your side

p/s: Cinta antara Jerung dan ikan duyong.. Love is blind.. Tapi manusia tidak buta untuk menilai sesuatu perkara itu betul atau salahkan.. Hmmm...Biarlah Rahsia...

IKLAN LAGI!