Monday, June 22, 2009

Drag Me To Hell

Kemarin aku ada menonton filem ni dengan seorang teman lama..hehe..siapa??nanti aku cerita..yang pasti cerita ni memang best..kalo sesapa yg tak tengok memang rugi..Kokong..make sure u watch this movie..can imagine your face expression if you watch the film..hehehe...Mesti ko tak percaya tengok cara saya menonton this movie,.tak mcm selalu..selalu saya ketawa even it's a horror movie..but this time..fuhh...ask jipang..This movie is amazing. It's really jumpy. People that don't like it just don't know a good horror when they see it. It's far better than all the movies filled with blood and gore, finally a good jumpy movie that keeps me on the edge of my seat; MY KIND OF MOVIE! It's amazing !!!!!






Release Date: 20 May 09
Genre: Horror Thriller
Cast: Justin Long, Alison Lohman
Director: Sam Raimi
Writers: Ivan Raimi & Sam Raimi
Studio: Universal

PicturesPlot:
A loan officer ordered to evict an old woman from her home finds herself the recipient of a supernatural curse, which turns her life into a living hell. Desperate, she turns to a seer to try and save her soul, while evil forces work to push her to a breaking point.

Saturday, June 20, 2009

Dinner hari guru..

Tajuk mcm best..tapi kat sekolah baru ni mana ada dinner hari guru..mcm kat ken hwa aku ingat lagi setiap tahun ada jamuan hari guru yg dianjurkan oleh PIBG dan Lembaga sekolah..siap dapat angpow sorang RM50,..memang best..rasa mcm dihargai sangat2 guru2 kat sana..how i miss ken hwa so much.

kalo xpindah, mesti aku pun ada sama kat celah2 gambar neh.. :-(




hari khamis baru2 neh, dapat MMS dari yangkey..dia antar 2 keping gambar masa dinner hari guru kat sana..seronoknyer..aku boleh bayangkan kemeriahan tu..rindunya nk join..bukan sebab nk duit tu tp sebab nk kumpul dengan geng2 kat sana.huhuhuh..rindunyerrrrr...

Selamat to all..

best tak tajuk kat atas,,selamat to all sebab ramai kawan2 yg dah bergelar tunangan dan isteri atau suami org masa cuti sekolah baru2 ni..sadly, aku xdapat pi...satu masalah jarak dan satu lagi sebab kekangan masa...hmmm...apapun, tahniah kat diaorang semua...hehe..siapa.??.

ok..1st ckp pasal adikku yg tiut ni...safurah [me amor]..hihi..dia dah bertunang neh 6hb ke 7hb ari tu..dengan saper??..dengan buah atinyer la yg selalu disebut2 pak itam..semoga berkekalan ke jinjang pelamin dan time nk buat nasi minyak jangan lupa jemput yer pura..

yg kedua my sis rosnani atau nama glamernyer rosnah..hehe..Rosnah pun ex-housemate aku masa kat sabah ari tu..tahniah rosnah..semoga berkekalan ke akhir hayat..jangan tidor banyak sangat.haa..bila nk antar gambar kawen neh????
taraaaaaaaaa..dah dapat gambarnya,,,hehehehhe

jeng2..ni plak ahsraq dan isteri..gambar ni curi kat fb jer..tak jumpa cari gambar pengantin..ni jer yg ada..hehe..ashraq punya kenduri hari ahad sehari selepas rosnah...budak nakal ni dah selamat dah jadi suami kat awek cun nyer OMEI..aku pernah jumpa omei ni masa balik dulu kt airport..cantik orgnyer...memang sepadan depa dua neh..mcm pinang dibelah2.. .hehehehe..tahniah brother,...semoga jadi suami yg baik yer..
Last but not least, my fren Sudiarti..mayb kawan2 kat sabah xkenal sue..sebab ni kawan masa aku blajar masa U dulu...budak cute ni exhousemate aku..baik dan manja..maseh keep on touch dan baru2 ni pun dah bergelar isteri orang..tahniah su...semoga menjadi wife yg baik...waaaaaaaa....banyaknya citer gembira sepanjang minggu lepas,....cerita gembira aku bila lagi???.hmmmm....no komen...

Friday, June 19, 2009

hari guru 2009

hehehe...mcm lewat lak nk bercerita pasal hari guru neh..ye lar..bulan lepas sepatotnya aku ckp soal hari guru neh..tapi biasaler..bulan lepas aku memang balas menulis blog..hihi..so, postponed this month baru ada hati nk menulis..hmm.. apa ya...

kat skolah baru ni sambutan hari guru xsemeriah mcm d ken hwa..kat sekolah lama biasanya pengawas yg arrage [teringat plak tragedi last year ngan kakak],.. guru goyang kaki jer tunggu budak invite utk aktiviti hari guru..tp kt sini..adeihhh,.guru punya celebration guru fak yg kena arrange semua..hampeh tol..aku lak kena bahagian sukaneka..terpaksala uruskan tu..tapi peduli aper aku..aku suh budak yg in charge..aku sedia bahan jer..hehehehehe..bijak2....so semuanya berjalan lancar..hadiah???..mesti ler ada..hehehehe... ingat cikgu baru xdapat hadiah ker??walupun 5 bulan ada dapat juga, lucu ler plak garang2 pun daapt hadiah..




paling terharu tu esoknya bila 5 org students aku neh datang jemput g makmal..ada benda nk bincang kunun..sekali ada sebiji kek siap air kat sini..aduiiila... budak2 ni..susah2 jer..ehehehe..tapi aku terima ler...potong2 kek dan makan2 situ.... hepi??.mcm biasa..hepi tapi rindu juga pada kawan2 yg lain...SELAMAT HARI GURU GENG....

Tuesday, June 16, 2009

Coming soon..


Hehe..my favorite movie...kesinambungan cerita TWILLIGT akan datang ke panggung bulan 11 ni... trailer dah kuar..besh..besh...xsbar tengok sambungan citer ni..hehe,..teringat masa menonton sesama ong, winn dan Jipang d one borneo dulu..hmm, teringat lak kenangan masa tu..

Aha...sebut sal jipang td pagi dia ada mesej..dia d USM penang sebab bawa budak ikot pertandingan aper ntah.. so,dia ada sana sampai selasa depan..Jumaat ni aku akan turun penang jumpa dia...ekceli kan aku xtahupun jalan kat penang tu..setakat gi airport tahuler..huhu...takper..demi kawanku aku redah jer..lantak ler...direct jer g USM..pastu bawa dia jalan2 penang pastu balik..hahahaha...huhuhuhu..camne kalo sesat???..adeiiii..any idea???...huhuhuh


Monday, June 15, 2009

Bisakah

Daku Terasa Ingin Membawa
Cinta Yang Terlara Ke Titik Mula
Kembali Mencuba
Untuk Kali KeduaMenggilapkan
Gerhana Jiwa
Pernah Ku Terasa Ingin Merayu
Pada Kasih Dulu Pulang Padaku
Lupakan Dosaku
Putihkan Kelabu
Tenangkan Amarahmu
Namun…
Bisakah Yang Terpadam Dinyala
Bisakah Yang Terhina Dicinta
Walau Ku Himpunkan Sesalku
Bisakah Terbuka Kalbu
Naluri Meminta Kuungkap Kata
Seindah Bahasa Janjikan Setia
Akan Bersemilah Cinta Dihatinya
Percaya Ku SemulaNamun…
Bisakah Yang Benci Disayangi
Bisakah Yang Dusta Dimaafi
Walauku Himpunkan Sesalku
Bisakah Terbuka Kalbu
Bila Senduku Berlinang Sayu
Dalam Rindu Ku Tertanya
Bisakah Yang Benci Disayangi
Bisakah Hatiku Difahami
Walauku Himpunkan Sesalku
Bisakah Terbuka Kalbu
p/s: bisakah kegembiraan lalu berulang lagi????

Hampeh.com.my

kemarin agak mencemaskan jugak..apa taknyer.. resit PIBG aku tetiba jer missing in action..balik rumah ingat nk kira duit kutipan yuran sebanyak RM24 sorang tu..tetiba jer resit yang sepatotnya ada 2 tinggal satu..huhuhuh..malam xleh tidor...call kokong..ekceli kan aku ada masalah lain juga...biasala, selalu tengah malam tu baru rasa sedih,rasa jiwang..so, ingat nk ngadu kat kokong..tapi terngadu itu aku ngadu pasal resit..so, kokong ingat aku nangis pasal resit..hahahaha... biorler..


hari ni gi sekolah lepas punch in, 1st place aku serang of course makmal kimia..tu port aku kemarin dmana kali terakhir aku nampak resit tu.. uhh, tengok kat depan pintu,meja makmal takder..terus aku masuk bilik persediaan..mata ni dah mcm mata kelawar dah, merayap ke sana sini dan akhirnya aku ternampak apa yg aku cari...huhuhuh..buku resit!!!...cam nk melompat jer rasa time tu.heheheheheeh....patotler leh tidor lena semalam..upernya memang ada kat sini..Tuhan memang sayangkan aku..terima kasih Ya Allah...

pastu bermula ler kelas aku mcm biasa..hampeh tul ler aku rasa..setiap kelas yg aku masuk mesti ada budak yg buat aku hangin satu badan...kurang ajar takyah cakap ler..tapi apa bleh buat..terpaksala bersabar..mcm mana ni???...naper dah takleh garang ni..ada plak 2-3 org yg miang2...adeiiihhh,..bagus jugak aku privatekan page ni kan??..leh ngumpat2 budak..korang2 yg dapat kad ijau masuk jgn bocor rahsia kita arrr...hihihihhiihhihi... tu dulu..nanti aku tulis lagi...

Sunday, June 14, 2009

A moment to share

Guys..check this out... bayangkan kalo kita di atas plane ni..aduii...xleh nk bayangkan jer rasa..huhuhuhuhu...xnk bayangkan nyawa hilang sekelip mata... adeiii..

I received another interesting email today and i love to share it with u guys..Bayangkan jika kita adalah salah seorang penumpang kapal terbang ni...Just imagine.,...

Feel so sad for all the passengers including the extraordinary photographer, who kept his cool even in his last moments of life and took this photo. Hats off to him!!!

LET ALL DEPARTED SOUL REST IN PEACE

The world saw the disappearance of an A330 Air Frane during a trans Atlantic flight between Rio to Paris. Very ironic that a day before I got a mail of the photos taken a a passenger on a flight mins after a mid air collision, and mins before the crash of the said aircraft Two shots taken inside the plane before it crashed.
Unbelievable! Photos taken inside the GOL B 737 aircraft that was involved in a mid air collision and crashed..... A B737 had a mid air collision with the Embraer Legacy while cruising at 35,000 feet over South America. The Embraer Legacy, though seriously damaged with the winglet ripped off, managed to make a landing at a nearby airstrip in the midst of the Amazon jungle. The crew and passengers of the Embraer Legacy had no idea what they had hit.
The B737 however crashed, killing all crew and passengers on board. The two photos attached were apparently taken by one of the passengers in the B737, just after the collision and before the aircraft crashed. The photos were retrieved from the camera's memory stick. You will never get to see photos like this.


In the first photo, there is a gaping hole in the fuselage through which you can see the tailplane and vertical fin of the aircraft.



In the second photo, one of the passengers is being sucked out of the gaping hole.

These photos were found in a digital Casio Z750, amidst the remains in Serra do Cachimbo. Although the camera was destroyed, the Memory Stick was recovered. Investigating the serial number of the camera, the owner was identified as Paulo G. Muller, an actor of a theatre for children known in the outskirts of Porto Alegre.

It can be imagined that he was standing during the impact with the Embraer Legacy and during the turbulence, he managed to take these photos, just seconds after the tail loss the aircraft plunged. So the camera was found near the cockpit. The structural stress probably ripped the engines away, diminishing the falling speed, protecting the electronic equipment but not unfortunately the victims. Paulo Muller leaves behind two daughters, Bruna and Beatriz.

I'm back..

alala.. soriler kawan2 sebab terpaksa private kan page nih..bukannya apa...baru2 ni ada komen yg xbest ler dari org luar...sebab tu terpaksa private kan..ekceli, page ni masih bertahan pun sebab adanya korang je, kalo xrasanyer dah lama burn kot...hihih..apapun,jgn risau pasni aku akan mula aktif balik kat sini...so, yg aku allow jer dapat masuk bc blog ni...hmm...


Apa aku buat masa cuti erk??.ntah..mcm depan komputer jer nih..adeii... bestnyer su dah jadi pengantin baru..bestnyer kokong g China lagi..bestnyer kakak dah dapat baby boy..ahaa, baru tadi si win mesej bagitau sherley dah bersalin anak lelaki..wahh,.bestnyer..mesti kiut tu..kejap jer masa berlalu..cam xcaya jer... adeiii... apa plak pas ni erk..bila kokong nk kawin ni.?..hihihihih... apapun rindu korang semua....

IKLAN LAGI!