Wednesday, August 26, 2009

a day to remember..

24th August 2009
Monday
830 am..

Hari ni hari ke-3 berpuasa..Jam 8.30 pagi aku dah gerak ke Pulau Pinang..hari ni aku akan bertemu kokong..bestnya..lepas jumpa bulan 5 ari tu, baru berpeluang jumpa lagi..hehehe..xsabar nk jumpa my big brother neh..mcm mana rupa dia erk?hehehhe...rasa mcm diberkati sangat perjalanan pagi ni..berjalan lancar walaupun aku drive seorang diri..cuma bila sampai atas jambatan trafik slow skit sebab pembinaan laluan ke tiga tu,..sempat gak snap gambar..hehehe..

nampak permandangan pulau mutiara dari jauh..cuaca plak mendung jer..nk ujan agaknya..aku sampai kat bayan lepas dalam jam 915...baru jer duk meninjau kokong dia mesej bagitau dia tunggu kat depan kenny rogers... there he is..tertinjau2 mencari aku..tetap org yg sama cuma rambut makin panjang dan semakin sehat..hehehehehe....

lepas ketawa2 jap kami bertolak ker sberang jaya menuju ke carnival mall..tu jer tempat yg pandai aku pergi..tu pun mek ton yg ajar..hehehehe... on da way sembang2 pasal sekolah..banyak yg dah berubah.. dari cerita kokong aku tau ken hwa dah tak sama mcm dulu..apapun, life goes on..mcm aku juga, terpaksa teruskan life kat sekolah baru tanpa kawan2 lama yg selalu di sisi..kadang2 sesuatu pembaharuan itu mampu mengubah hidup kita..seperti yg sedang berlaku dalam hidupku...


dengar2 ramai jugak yg nk meninggalkan ken hwa tahun depan,...sedihnya..boleh bayangkan suasana baru, dan org2 baru yg semakin memenuhi rua
ng ken hwa yg ditinggalkan.. aduii.,. sayu plak rasa..

apa yg aku dan kokong buat d carnival mall??kalo bukan sebab bulan puasa mesti dia dah blanja aku makan,..heheheh..so, kami just tengok wayang ja.ekceli segan gak bulan2 posa ni nak masuk panggung, tapi bila fikir masuk menonton ja apa salahnya, so aku temankan kokong menonton filen "ORPHAN"..best citer neh...tak bergerak aku menonton..nanti aku letak trailernya kat sini..kesimpulannya, cerita yg menarik utk ditonton, dan rasa enjoy sepertimana menonton dengan jipang ari tu.. bestnya kalo dapat berkumpul sesama mcm menonton citer twillight tahun lepas..sama2 jipang,kokong dan winn..huhuh.. how i miss my old days...

pas tenguk citer aku dan kokong berpisah semula dalam jam 2..aku kembali ke rumah dan kokong plak menunggu dijemput abangnya dari BM kat situ,. masa on da way balik hujan dah mula turun, dan aku plak rasa sedih,,, entah bila dapat bersua kembali...apapun kokong, tq sebab sudi jumpa saya lagi... harap dapat jumpa lagi tau..and thanks jugak untuk coklat dan key-chain neh..

so sweat of you,,take care dear brother..will see u again...

4 comments:

  1. i read your blog while i spent my day at sunway pyramid. i walked alone. thinking a lot of things of myself. what should i be after 5 or 10 years old ?still same? i really don't know.. you? how about's you? i think you have the same thought with me.. enjoy our day every moments.. wishing us always be health.. if we have chances, we will meet again one day...

    ReplyDelete
  2. of course we will meet again..in 5-6 years i'm going to get marry ..hehehehehe...warrr... already in KL??huhuhu..mcm baru jumpa saja tu hari..thanks kokong..mesti jumpa lagi arrr.....

    ReplyDelete
  3. aku nak download citer orphan ni kt torrent la...mcm best je.

    ko xde wat ulasan novel ke skrang?
    aku bagi hadiah besday fizah (4/9)3 novel.order online.
    aku rasa dekat belas novel kt umah aku ni...suma citer jiwang mcm mu juga.

    ReplyDelete
  4. Memang best pian citer tu..ko mesti xjangka nyer siapa tu budak perempuan sebenarnya,..hehehe... aku memang jiwang...ada satu rak buku yg penuh dengan novel...sekarang rajin tengok wayang..tu yg banyak tulis pasal filem.kalo novel jarang beli dah sekarang..apapun..kalo ada yg terkini aku ulas ler.. hari ni besday fizah kan??kim salam dia k??? sampaikan doa aku untuk dia...

    ReplyDelete

bling bling

IKLAN LAGI!