Sunday, September 27, 2009

back on track..


say what...?ari ni dah mula sekolah..aduuiii...dah abis raya [even raya sebulan]..back to school..memang rasa sunday blues betol..takda mood... semalam kenduri kat umah aton pun aku tak dapat g..rasa tak sihat badan..sori tun..nanti hang kawin aku konpem pi bawa segerombolan tetamu... kemarin memang ingat nk p.. apapun, tahniah untuk cikgu latipah sekeluarga..dapat 2 menantu serentak..cayalah... kita bila lagi tun??huhuhuh... akupun tak tau mcm mana nk jawab..

apapun, raya tahun ni agak meriah..walaupun dah tak terasa keghairahan nk balik raya mcm tahun2 sudah...selalu time raya xcited nk balik dari sabah..tahun ni dah takda mood tu...kalo la masih di sabah mesti sekarang ni aku dah d bayan lepas tunggu flight balik sabah semu
la... masa...apapun boleh berubah bersama masa.... raya ari tu memang member aku musliha ada datang..kecoh juga bila aku jumpa ngan minah ni..sama2 kepoh.. tapi masa tu aku terlupa lak nk ambik gambar..anak dia pun tidor masa sampai...mus pun dah mengandung anak ke-2..dah 6 bulan..bestnyer jadi mummy..

hari raya ke-3 memang aku d Perak...ekceli malam raya ke2 kami dah bertolak ke seri manjung..mak aihh..kreta punyala banyak sangkut masa kami kat tol Juru..

my family

mujur on da way ke seri manjung semuanya berjalan lancar..adik aku yg drive..aku?...hehehehe.bestnya dapat jumpa anak2 buah aku yg tiut2 tu...... sampai kat umah abang aku pun dah jam 10 lebih masa tu...terus tidor ja.... esoknya baru bertolak ke Ipoh..umah maksu... kira berjalan sakan jugakler aku raya tahun ni... petang tu baru bertolak balik ke rumah..masa ni highway ke KL plak yg jammed..mayb ada yg dah nk balik bekerja kot..kali ni aku yg drive... sampai kat umah pun dah jam 10lebih...penat semua terus tidor...



Raya ke-empat aku berjalan lagi ngan kawan...kami ke Penang.
..hehehe..tengok wayang..manusia takyah cakapla...memang berpusu2 mcm ada jamuan raya jer kat panggung tu.. kami tengok Jin notti..hehehe..ekceli aku nak tengok filem korea yg tsunami tu..tapi seat belakang semua dah full..yg ada seat depan yg berdepan ngan skrin so nak elak mata tambah rabun aku tengok citer melayu ja..bleh tahan jugakla citer ni..takderla boring..gelak jer aku..biasala..akukan suka gelak..ngeh ngeh ngeh,....

esoknya raya ke lima..aku bangun awal..sebab nk kena masak banyak benda ari ni..laksa dan rendang ayam..ari ni students yg rapat ngan aku kat sekolah nk datang ber
aya... petang plak cik ada nk datang...hehehe,,kira semuanya berjalan lancar...bebudak aku pun lepak kat umah hampir 2jam...lepas kenyang baru depa jalan..sian gak tengok depa datang jauh dari baling naik motor...apapun, tak da duit raya yer..dah besar dah pun..hehehehehehe...

p/s: tu ler citer rya aku tahun ni..ekceli..aku pun tak tau mcm mana aku bleh tulis panjang2 mcm neh..dah jadi karangan plak..hehehehehehe...slamat hari raya...

No comments:

Post a Comment

bling bling

IKLAN LAGI!