Wednesday, October 7, 2009

miss u guys..!

Minggu lepas tak aktif sangat on9..sebabnya bapa aku masuk hospital lagi..kali ni sebab tekanan darah dia naik lebih 200...dia mengadu sakit kepala yang amat..risau sangat tengok keadaan dia masa tu..3hari dalam hospital masih takda perubahan..ntah apa2 ntah servis diaorang... ayah aku ngadu sakit depa bagi ais ja suruh tuam kepala..last2 ayah aku tak tahan minta balik berubat cara kampung..alhamdulillah, sekarang dan makin sembuh.... dah tak sakit kepala lagi...moga dia cepat2 sembuh..

Minggu ni,hari ni PMR bermula...sekolah masih mcm biasa... hari2 berdepan mcm2 kerenah budak... kadang2 rasa tak sabar nk bercuti panjang...rindu plak kat kawan2 d sabah..semalam pura mesej ada jamuan hari raya kat sana..mcm baru semalam ja aku masak laksa untuk jamuan tahun lepas..ada juga beberapa tragedi oktober yang masih ku ingat sampai sekarang
..memang kenangan yang manis.. tak mungkin aku lupa...tak sabar nak planning trip pergi ke sabah..tak tahu bila..yg pasti hati ni rindu sangat nk jumpa kawan2 kat sana..apa kabar agaknya teman2 di sana... miss u guysss.....

Thursday, October 1, 2009

Hari ini..

2-3 hari ni cuaca sejuk...setiap pagi hujan..tapi ada time tengahari panas..mayb sebab tu kerongkong aku buat hal...sakit sebelah kiri...bilan menelan sakit sampai ke telinga...aduiii..apa kes plak ni..bila aku tanya mak aku dia cakap may b sebab panas badan...yalorrr...kan 2-3 hari ni aku duk 'panas badan'...pasal kes kreta hari tu la...tak tahula...rasanya sebab yg mak aku kemukakan tu bleh diterimala...alasan adik aku yang paling takboleh digunapakai..ada ka patut dia cakap aku malas mandi tu yg panas badan badan...huh... apa kes...

haaa..pagi ni pun hujan..jadi bila cuaca macam gini biasalah accident do happen..tadi masa on da way ke sekolah ada dua kemalangan aku nampak...satu kat selekoh tajam membabitkan MYV warna oren..aku tak sure dia langgar apa tapi kemek bumper depan kreta dia...teruk gak...ada sebuah van putih kat tepi tu juga..banyak kaca dan serpihan kreta kat atas jalan..masa tu polis blum sampai..aku rasa accident baru jer berlaku..mayb 2-3 minit sebelum aku sampai situ...

satu lagi accident depan sekolah rendah kupang...kali ni sebuah motor tersadai kat tengah2 jalan..ada sorang polis yg duk kawal lalulintas..biasala terus jammed kalo ada berlaku apa2 kemalangan...bila fikir balik semua ni, rasa takot pun ada nk drive kat jalan raya.kadang2 bila kita berhati2 jadi pemandu berhemah tak semestinya pengguna jalanraya yg lain pun begitu sikapnya..apapun, nauzubillah... semoga kita sentiasa dilindungi Allah dari malapetaka sebegini..Aminn...

IKLAN LAGI!