Thursday, October 1, 2009

Hari ini..

2-3 hari ni cuaca sejuk...setiap pagi hujan..tapi ada time tengahari panas..mayb sebab tu kerongkong aku buat hal...sakit sebelah kiri...bilan menelan sakit sampai ke telinga...aduiii..apa kes plak ni..bila aku tanya mak aku dia cakap may b sebab panas badan...yalorrr...kan 2-3 hari ni aku duk 'panas badan'...pasal kes kreta hari tu la...tak tahula...rasanya sebab yg mak aku kemukakan tu bleh diterimala...alasan adik aku yang paling takboleh digunapakai..ada ka patut dia cakap aku malas mandi tu yg panas badan badan...huh... apa kes...

haaa..pagi ni pun hujan..jadi bila cuaca macam gini biasalah accident do happen..tadi masa on da way ke sekolah ada dua kemalangan aku nampak...satu kat selekoh tajam membabitkan MYV warna oren..aku tak sure dia langgar apa tapi kemek bumper depan kreta dia...teruk gak...ada sebuah van putih kat tepi tu juga..banyak kaca dan serpihan kreta kat atas jalan..masa tu polis blum sampai..aku rasa accident baru jer berlaku..mayb 2-3 minit sebelum aku sampai situ...

satu lagi accident depan sekolah rendah kupang...kali ni sebuah motor tersadai kat tengah2 jalan..ada sorang polis yg duk kawal lalulintas..biasala terus jammed kalo ada berlaku apa2 kemalangan...bila fikir balik semua ni, rasa takot pun ada nk drive kat jalan raya.kadang2 bila kita berhati2 jadi pemandu berhemah tak semestinya pengguna jalanraya yg lain pun begitu sikapnya..apapun, nauzubillah... semoga kita sentiasa dilindungi Allah dari malapetaka sebegini..Aminn...

No comments:

Post a Comment

bling bling

IKLAN LAGI!