Sunday, January 31, 2010

Dulu dan Sekarang..


SUATU KETIKA DULU,,..
ayat ini sering memujuk hati...

"Tuhan sengaja mahu kita berjumpa dengan orang yang salah sebelum menemui insan yang betul supaya apabila kita akhirnya menemui insan yang betul, kita akan tahu bagaimana untuk bersyukur dengan nikmat pemberian dan hikmah di sebalik pemberian tersebut"

DAN SEKARANG...

"Cinta yang datang umpama pelangi ceria dengan 7 warna memukau saat bayu berlagu riang, tika itulah cintanya hadir. Apabila mata terlihat seseorag yang bakal mewarnai hidupku yg suram..."
Dan Aku bersyukur....

All the LOVE in the World



"All The Love In The World"

I'm not looking for someone to talk to.
I've got more than a girl could wish for
I've got my friend, I'm more than O.K
I live my dreams but it's not all they say
Still I believe (I'm missing) I'm missing something real
I need someone who really sees me...

(Don't wanna wake...) Don't wanna wake up alone anymore
Still believing you'll walk through my door
All I need is to know it's for sure
Then I'll give... all the love in the world

I've often wondered if love's an illusion
Just to get you through the loneliest days
I can't criticize it
I have no hesitation
My imagination just stole me away
(Still...) Still I believe
(I'm missing) I'm mi ssing something real
I need someone who really sees me...

(Don't wanna wake...) Don't wanna wake up alone anymore
Still believing you'll walk through my door
All I need is to know it's for sure
Then I'll give... all the love in the world

Love's for a lifetime not for a moment
So how could I throw it away
Yeah I'm only human
And nights grow colder
With no-one to love me that way
Yeah I need someone who really sees me...

(Don't wanna wake...) And i won't wake up alone anymore
Still believing you'll walk through my door
You'll reach for me and I'll know it's for sure
Then I'll give all the love in the world
(Don't wanna wake up alone anymore...)

p/s: one of my favorite song...

New Week!

hari pertama sekolah minggu ni bermula dengan perhimpunan cam biasa.. cuma hari ni spesel skit sebab ada ceramah dari PDRM..biasala kerkait dengan pelajar gak..sal masalah sosial yg banyak berlaku.. paling ngeri kisah mat-mat rempit yg terdiri daripada pelajar yang menemui ajal di jalan raya... betul cakap chief inspektor tu, jalan raya bukan tempat yang selamat... 4 org mati dibunuh tapi 49 org mati tbunuh di jalan raya kesan daripada kesalahan diri sendiri... aku pun kadang2 naik takut juga nk drive jauh2.. huhuhu...

Ceramah abis kul 9 pagi dan kelas berjalan seperti biasa... cuma mood mengajar masih dalam pemanasan..hehehe..enjin lum panass..hihihi

Saturday, January 30, 2010

Teruja


Masa dah dekat pukul 2.00 pagi,.. aku masih lagi online sorang2..hehe..bukan apa..teruja mencantikkan blog neh..rasanya dah setahun aku tak upgrade background blog dan aksesorinya..so, rasanya dah sampai masa aku kemaskan" umah " yg bersepah neh..

apapun, semua ni aku dapat ilham dari kakakku yg sorang neh,..siapa lagi..
kak ain
la...
kiranya dia jadi sumber inspirasi untuk aku kemaskan "umah" ni..hehehe..apapun, walau tak secantik mana, at least aku puas hati..hehehehe..len kali aku hias lagi.cukupla tu untuk hari ni....rasanya i need to go to bed..someone is nagging around right now..dia cakap "anak dara tak baik tidor lewat-lewat"..hehehe... ok2.. good nite everyone...oppss...good morning everyone..

semoga hari ini lebih baik dari semalam dan hari esok lebih baik dari hari ini.. Amin...

Friday, January 29, 2010

Spongebob Squarepants



heheh.. sebelum neh aku paling tak suka bila adik aku buka citer katon neh..
tapi sebab tak puas hati akupun tengokla apa yg best sgt sal span yg idup
dalam air neh...hahaha... memang lucu rupanya..patot arr ramai sgt yg minat
katon ni...

paling lawak watak si patrick, starfish yg tak ada otak..so digambarkan sebagai
makhluk paling sengal dalam citer tu.hehehe..nak pecah perut ja rasa bila dengar
dialog dungu dia..hihihih..dulu tak suka tapi sekarang ni aku lak yg duk tanya adik aku
"ada citer spongebob tak ari ni?" hehehe....

Thursday, January 28, 2010

I feel like....

terasa seperti ada rama-rama terbang di dalam perut...

Pelangi petang

lagu ni memang aku minat sgt2..kalo jadi lagu tema drama part kuar time korus tu yg buat rasa nak nangis.. salah sebuah lagu arwah sudirman yg jadi favorite aku.. tak jemu dengar...by the way, R.A.I.N.B.O.W is one of my favorite natural phenomenan...


kumeniti.. awan yang kelabu......
kutempuhi lorong yang berlaku.....
mencari sinaran menerangi kegelapan ini..

ku percaya nanti suatu masa..
sang suria kan menyinar jua..
membawa harapan yang menggunung.. bersamanya..

engkau tiba bagaikan pelangi..
tak bercahaya namun kau berseri
tapi cukup menghiburkan hati ini..,,

seharian waktu bersamamu,.
tak terasa saat yang berlalu
bagai pelangi petang kau kan pasti
pergi jua...



Tuesday, January 26, 2010

Not in a mood!!

hari ni adalah hari moody sedunia bagi aku.. geram tul... banyak benda yang jadi ari ni...rasa nak makan org jak..dah ler petang ni kena stay back untuk latihan rumah sukan lagi..ayakkkkkkkkkkkk... really really in a badddddddddddd mooooooooddddd!!!
dah ada kelas sekarang...kita tengok siapa yg kena...

Sunday, January 24, 2010

7 months


7 months

still i feel like yesterday...


7 months

my heart still go on with the same feeling..


7 months

wish to be just the way i feel today..

for the rest of my life..


7 months

forever and ever.. never apart..


7 months

i love u..

Saturday, January 23, 2010

Sekolah ganti

Hari ni sekolah macam biasa...ganti untuk cuti tahun baru cina seminggu nanti..hehehe..biasala...nothing is free in this world,..nak cuti banyak kenala ganti... Jadual ari ni ikut hari rabu tapi dari pukul 740-1000 ada aktiviti gotong royong kelas..

ni nak gotong royong ker nak bergambar..

yang ni pura2 jer tu... konon tengah pikir nak hias apa... berlakon jer...hehehehe


Haaaaaaaa....gantung jgn tak gantung..
kebetulan aku ada pegang kelas yg sama dari tahun lepas.. so berabis kitaorng,,er ekceli bebudak aku tu menghias kelas... kira lawa sikitla dari yg asal.. bagus gak bebudak ni..cuma kadang2 ada nakalnya...bukan aku tak sayang tapi kadang2 terpaksa marah sebab perangai diaorang tu.. kira marah-marah sayangla... huhuh... lepas jer gotong royong terus blaja mcm biasa... penat sihhhhh....

Thursday, January 21, 2010

Bila kurindu..



Bilaku rindu...
Aku sebut namamu...
Aku bayangkan wajahmu....
Aku kenangkan detik manis itu...
Aku senyum sendiri..... ketawa sendiri....

Bilaku rindu.....
Aku harapkan kau di sisiku selalu...
menemani di kala suka dan dukaku...
memberi semangat padaku tanpa jemu....

Bilaku rindu..
aku tertanya2..apa yg kau buat kalo ko yang merindu.... hehehehe..

p/s: ntah apa2 ntah aku bebel neh..idea lari daaaaaaaaaaaaa.... KEJARRRRRRRRRRR

Mee Hailam

ekceli kan...aku tak berapa minat makan mee ni..tapi sebab ada seseorang yg spesel suka makan neh sengajaler aku paste resipi ni kat sni..manala tau kot2 satu hari nanti kena masak benda neh..hehehehehe.. teruja aku...







p/s: elehhh..senang jer nak masak neh...pejam mata pun bleh..hehhehehee

Format baru...



Format pengredan markah SPM bertukar lagi..dah jadi sistem markah masa belajar kat U dulu.. apapun,nak kena mula buat HEADCOUNT ..so kena hafal angka greding baru neh..untuk rujukan aku dan sapa2 yg memerlukan..selamat bekerja..

Latihan bermula..

Hari rabu baru2 ni bermula sudah latihan merentas desa untuk rumah sukan aku rumah laksamana (M.E.R.A.H).. heheh... kali ni aku jadi Penolong Ketua rumah sukan..wah ..dah nak masuk 8tahun jadi cikgu, ni 1st time aku jadi orang atasan neh.. huhuh.. mula2 tu gabra gak..tak tahu nak buat apa..ye lah, selama ni duk jadi org bawahan..semua tunggu ketua arah..sekarang sendiri tanggung..huhuh..sekolah aku ada 2 sesi..ketua rumah sekolah petang..so untuk sesi pagi akula yg kena take over..

alhamdulillah..latihan pertama kali kami berjalan lancar,.track agak mencabar.. sunyi dan berbukit.. untuk perempuan track sejauh 4.9km..lelaki lak 7.1km...jauh tu...cuma untuk latihan semua ikut track perempuan.. tengok gelagat bebudak yg merentas desa ni buat aku senyum sendiri..yelah, aku ronda naik keta jaga check point..diaorang lak termengah2 berlari... ingat2 balik zaman sekolah muda2 dulu..akupun mcm tu..termengah2 ngan cik puan eda ngn cik ada kat belakang...hehehe..sekarang tidak lagi..it's pay back time... huhuhuh.. sekarang baru aku rasa apa perasaan cikgu-cikgu aku dulu...hikhikhikhik....
Apapun, harap2 rumah aku dapat mata yg banyak untuk kejohanan 6hb Februari nanti...Amin...

track yang sunyi.... depan balai polis baru yg blum berpenghuni..huhuhuh..creepy..

lari jgn tak lari ---> sibuk bagi kehadiran...takot kena cakap ponteng kokum..hehehehe


Friday, January 15, 2010

wowwwww....

apa yg WOW???..hehehe...xsangkanya...ada jugak hikmah di sebalik serangan virus kat my lappy...bila dah format tukar ke Window 7 berokband aku dah laju mcm broadband..cam tak percaya ja aku membazir 1 year untuk sampai ke tahap ni...ruginya..kalo aku tau awal2 lagi aku g format lappy ni..tak payah tunggu virus usya baru nak format..huhuhuh

apapun bila dah line clear ni dapatla aku skodeng balik laman sosial lama aku..apa lg NETLOG la..rupanya banyak benda dah jadi..pasal kepercayaan, persahabatan dan penipuan dalam hidup..alam maya memang susah dijangka... susah dipercayai..malas nak komen pjg2..apapun, kesimpulannya memang dunia ini..penuh kepuran..oppss..kepuraan..huhuhuhu

Thursday, January 14, 2010

My New Window..



New Year.. New day..new window..aduiii... kena format laptop..dah nazak sgt dah..kena attack dengan 91 ekor virus dan 1 ekor Trojan..hampeh tul.. sebab tak instal new antivirus trus kena attack bertubi2..last aku terpaksa antar kedai..huhuhuh.. melayang duit aku...aduiii..

apapun rasanya lepas format ni rasa mcm dapat lappy baru plak..heheheh... semangat neh... harap2 pasni tak berulang lagi...huhuhuh...kalo antivirus dah nak due tu cepat2la install the latest one... huhuhuh.... kalo tak sendiri tanggung daaaa.....

Tuesday, January 12, 2010

LOVE's drugs

Tadi ada terjumpa satu benda yang kreatif ne.h dalam sebuah lama web neh.. mcm best gak nak cuba..tapi nak bagi sapa eh??hehehehehe.. sapa2 yang rajin tu leh la cuba...


lovedrugs-01

Little panda buat benda ni untuk my-ex as our 101 days anniversary. Rasa macam kiut lepas tengok cerita Korea ‘A Millionaire First’s Love’
Apa yang diperlukan hanyalah 101 alasan kenapa awak sayangkan dia. Jenuh juga fikir tapi sebab sayangkan..idea pun flows in macam air terjun.

Macam mana nak buat??

1. Taip 101 alasan dalam Words
2. Print out dalam 5 helai kertas yang berbeza warna (ikut suka, kalau nak lebih pun boleh)
3. Beli softgel capsules (50pcs dlm RM2.50) dekat mana-mana farmasi
4. Gunting alasan-alasan tu lepas tu gulung comel-comel
5. Masukkan dalam capsules
6. Cari botol kaca (botol mayonis paling okey)
7. Design cover luar (rujuk botol ubat)
8. Tampal cover depan botol kaca tu
9. Masukkan semua capsules tadi

Siap!

lovedrugs-02

Simple je cuma kena rajin. Goodluck and selamat mencuba!

Nota kaki: Kalau nak buat ribu-ribu alasan pun boleh..cuma rajin ke? Hehe

Happy new Age,,..


10 January 2010.. well, i am 30 already,,.. huhu.. i'm happy?? of course,, masih dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki oleh yang Esa..alhamdulillah... Cuma bila masa angka 3 di permulaan umur ni buat aku terfikir betapa pantasnya masa berlalu.. rasanya baru ja aku menyambut hari lahir aku yang ke 20.. sekarang... sudah 10tahun berlalu..masih banyak perkara yang belum tercapai olehku...

Masih banyak agenda yang belum terlaksana...pencarian dalam memperoleh kebahagiaan sebenar... ada kawan2 yang sudah berperoleh kegembiraan tu.. dan aku cuba untuk sama mengapai.. semoga apa aku harapkan akan menjadi kenyataan suatu hari nanti... Amin,.

Thanx untuk semua kawan2 yang wish untuk aku.. semoga doa2 korang dimakbulkan Tuhan.. Amin.. hari ni hari yang istimewa untuk aku,. dapat ucapan dari pelajar melalu nyanyian "hari jadi" masa masuk kelas bukan perkara baru tapi tetap memberi kesan di hati..rasa terharu... huhuh...malam plak ada buat makan2 sikit jamu anak saudara dan sepupu2 aku...jauh di sudut hati rasa rindu sgt kat kawan2 masa celebrate besday kat Sabah dulu..kokong,kakak,winn,jipang , pura, rosnah , rem and the geng... xlupa jugak exstudents aku yg rajin betul menjamu aku makan--> tracey,chong YM,indut,cell dan Ogos.. Apapun.. semua tu kenangan yg tak mungkin hilang dari ingatan.

New Age, New Beginning,New Life.. harap juga one day dapat celebrate bersama 'yang kurindu'..huhuhuhu

Saturday, January 9, 2010

工作!工作!工作!

hehehe..just now received an email from jipang...len mcm jer topik... stress ker keje kat tempat baru??hehehehe,.. apapun, just for fun.. harap2 nasib kita tak mcm itik tu...huhuhuhu


Boss Reaction During Recession
In the beginning…
Boss: Be good, you will be fine.



After a week…
Must Work Hard k?



After a month…
Must Work Hard for “Lim Peh” you know!



After a Quarter…
Can you hear me? You must work hard!!!


p/s: moral of the story.. jangan cari kerja kat tempat yg majikannya ada rupa 'kucing'... hehehehe

Friday, January 8, 2010

Spiderwoman..

Semalam hampir2 gak aku jadi spiderwoman tak bertauliah..tiba2 jer sekor labah2 itam neh yg akupun tak tau spesis apa jatoh kat katil aku dari syiling...mujur aku perasan dia duk sembunyi bawah bantal..kalo tak aku pun tak tau apa nak jadi..aiyakkk,,,,naik histeria aku ketok pak spider neh sampai mati.tu pun guna pembalut buku....huhuhuh... jadi pembunuh lelabah ler aku semalam... huhuh...apapun..
i hate spiders...


Thursday, January 7, 2010

Menyesal

nice and very touching song..dengar kat tv trus rasa suka..mayb sebab melodi dia...apapun..harap tiada yang berubah.. "bila cinta tak lagi padaku..bila hati tak lagi padaku.." huhuhuh....apapun kalo jodoh takkan ke mana jua..walau datang seribu org ketiga..yg lebih cantik atau lebih ensem, cinta tu takkan berubah... kalaupun berubah mungkin yang baru tidak akan sama dengan yang lama..jangan masa tu baru nak menyesal...




Semula ku tak yakin
Kau lakukan ini padaku
Meski dihati merasa
Kau berubah saat kau mengenal dia

Bila cinta tak lagi untukku
Bila hati tak lagi padaku
Mengapa harus dia yang merebut dirimu


Bila aku tak baik untukmu
Dan bila dia bahagia dirimu
Aku kan pergi meski hati tak akan rela

Terkadang ku menyesal
Mengapa ku kenalkan dia padamu

Terkadang ku menyesal
Mengapa ku kenalkan dia padam

Wednesday, January 6, 2010

Where is The Love?



sekarang ni kalo buka suratkabar mesti ada banyak berita suami pukul isterila, lempar ngan seterikala, terajang isteri hamil la..aiyakkkk...pikir2 balik jadi seram ler plak.. aku pun tak tau napa rasa cinta boleh bertukar jadi kejam cam lagu tu... asal kawin sayang, tapi dah anak 3 buat perangai..mana pergi kasih sayang tu... nauzubillah.. semoga yang baik sentiasa bersama kita semua....


Before marriage.....

He: Yes. At last. It was so hard to wait.
She: Do you want me to leave?
He: No! Don't even think about it.
She: Do you love me?
He: Of course! Over and over!
She: Have you ever cheated on me?
He: No! Why are you even asking?
She: Will you kiss me?
He: Every chance I get.
She: Will you hit me?
He: Are you crazy! I'm not that kind of person!
She: Can I trust you?
He: Yes.
She: Darling!

After marriage....Simply read from bottom to top.

ALVIN & the CHIPMUNKS


aku tak pernah menonton Alvin yang the 1st movie..tapi baru2 sempat menonton sequel dia..memang best tengok tupai yang lincah ni..tambah2 dengan kehadiran 3 ekor tupai betina yang kiut miut mcm aku..hehehehe... memang best... sapa2 yang nak gelak tu pergi ler tengok citer ni..hehehehe

Photobucket
Release Date: 24 December 2009
Language: English
Running Time: 1 hour 29 minutes
Director: Betty Thomas
Cast: Jason Lee, Jesse McCartney, Justin Long, Matthew Gray Gubler.
Synopsis: In the "Alvin And The Chipmunks 2: The Squeakuel", pop sensations Alvin, Simon and Theodore end up in the care of Dave Seville's twenty-something nephew Toby (Zachary Levi). The boys must put aside music superstardom to return to school, and are tasked with saving the school's music program by winning the US$25,000 prize in a battle of the bands. But the Chipmunks unexpectedly meet their match in three singing chipmunks known as "The Chipettes" - Brittany, Eleanor and Jeanette. Romantic and musical sparks are ignited when the Chipmunks and Chipettes square off.

(Source: Cinema Online)

hari ke ke-4


hari ni dah masuk hari ke 4 sekolah.. life goes on mcm biasa.. cuma aku rasa tak berapa tenang la.. awal tahun depan mayb aku akan tukar ke sekolah dekat2 rumah... cukuplah 2 tahun travel jauh walupun takder arr jauh sgt..huhuhuh...

bila pikir pasal life ni mcm banyak yg dah berlaku dalam hidup aku..tak lama lagi dah nak 30tahun..tapi masih jauh perjalanan dalam pencarian untuk mencari sesuatu yang diberi nama kebahagiaan..bila baca blog kawan2, luahan hati kawan2 yang dah berumahtangga rasa seronok ja baca...hidup di samping suami dan anak2...ada juga yang tak bernasib baik diuji dengan kehadiran org ketiga... rasa simpati tu xyah cakapla... namun fitrah manusia...


Life is a mixture of
sunshine and rain
pleasure and pain...
it's not a real life without PAIN...

Monday, January 4, 2010

Teacher Joriah


Flame Of Your Love...I Need You...Smell This Rose!Shower Of Love!A New Day Unfolds!
just now, agak suprise bila terbuka sebuah blog my xstudent masa kat keningau dulu... rasa terharu plak bila baca blog mengenai diri aku..kadang2 aku sendiri susah nak terangkan mcm mana perangai diri sendiri..cuma org yang mengenali saja tahu mcm mana nak cerita pasal seseorang tu..apapun blog tu memang menarik for me..mayb sebab diriku diceritakan kat ctu..apapun WONG,..thanx sebab masih ingat cikgu..saya tidak garang la..hehehe.. cikgu paste post u di sini k?...

.......................................................................................................................................................
oya y 2day i late cum here coz juz now i success find out my teacher lama geh blog
mizZ them s0 much larh!!! >.<

(c0z tiz year they move bak 2 their hum town ody)

tat is Teacher Joriah

she never teach me..
c0z she juz teach f.4 & f.5 only s0 no chg giv she teach me >.<
she is a Guru Disiplin in our schul..
her face lo0k like garang but she is a funny,good and so on de teacher..
haha *.*
actually i thk she is very2 garang s0 i always saw her shadow pun scare ow
haha
my sis ask y u all scare teacher? if u not do wrong then no need scare de..
til tat time wan choose new member of SLAD (Skim Lencana Anti Dadah)
i saw our senior can wif teacher lyke fren
then a few of my senior noe
me scare teacher from my busybody sis(WONG SHIANG SZE)!!!
they ask me dun scare actually teacher very frendly
then i try my best finally i saw teacher a different face
err can say 'chi xiang' & cutie geh face!!
heehee *.*
but when she serious,her face wil b serious dun do joke wif she arh haha ^0^




Tiz is Teacher Joriah
Sorry cikgu copy gambar cikgu tanpa ask u..hehex ^_^

To Teacher Joriah: cikgu,walaupun cikgu tdk pernah ajar saya tapi cikgu adalah 'the top teacher' in my heart!! mayb cikgu tak ingat saya ni siape..tapi tdk apa yg penting i masih ingat cikgu kan..hehex =]
mizZ u s0 much la teacher... uhuh =.="
oya cikgu dun 4get ambil sedikit masa bak KENINGAU find us kay..

...................................................................................................................................................................

p/s: terharunya..huhuhuhuhu

Rindu..


malam ni line internet bleh tahan..(malam ni jerla).:):).huhuh... kira akupun mcm lepas gian ler plak menulis blog walaupun most of it just copy and paste..hehehe:)..ekceli banyak yang aku nak tulis..
tapi biasala:)..dah depan komputer mulala ilang idea...huhuhuh...

sebenarnya juga aku tengah merindu seseorang yang sangat istimewa...xtahula... rasa sunyi jer..huhuh,,,aiseh...jiwang la plak...tapi itula yang aku rasa sekarang ni.agak2 dia rindu aku tak erk??huhu

Send this free eCard

IKLAN LAGI!