Wednesday, March 31, 2010

b.Z

Bermula dari ari isnin aku bz terlibat dengan kejohanan badminton peringkat zon yg berlangsung kat sekolah.. aku bertugas di bahagian perangkaan..kira bz juga aku 2 hari. pukul 6 lebeh baru sampai umah... penat tapi best..memang aku suka tengok org main badminton..rasa teruja... setiap kali ada pertandingan badminton kat tv mesti aku antara yg setia menanti... mcm baru2 ni masa Datuk Lee Chong Wei lawan di All England.. memang bangga giler bila anak malaysia menang.. mcm juga pertandingan neh, bila sekolah aku jadi johan untuk perseorangan lelaki, perseorangan perempuan dan beregu perempuan... apapun Tahniah untuk Skuad Badminton sekolah..cheeewahhh....

Kelmarin last day..sebelum balik sempat gak aku main..best nya..dah lama tak pegang raket badminton..huhuh.. balik umah tangan dah sakit2..hehehe..xda stamina..tu arr pasal..masa main tak ingat dunia..malamnya sibuk aku prepare ABM untuk mengajar..ekceli ari ni sekolah aku ada pelawat dari JPN... hehehe...apapun, tak kisah...keja beresssss......

antara pic yg sempat aku snap...







Tuesday, March 30, 2010

Cinta itu

Cinta itu...

KETAWA... menggembirakan,.. mengasyikkan...
kadang kala buat kita lupa dalam kemanisan ada pahitnya..


Cinta itu...

AIRMATA.. bak kata P.Ramlee.. sedangkan lidah lagi tergigit...
betul tu.. sedang kan lidah yg idup bersama gigi pun sekian lama pun adakalanya tergigit..
apa pula yg baru mahu mengenali hati budi..yang baru menyemai kasih...


Apapun
CINTA itu... semoga berkekalan hendaknya.. Amin.

p/s: moody...

Sunday, March 28, 2010

Wajah Si Dia..

Tadi ada buat satu kuiz ni kat FB..lawak tul..banyak idea manusia2 ni... sampaikan paras rupa pasangan pun hendak ditafsir..hehehe.. so, saja jer syok2...akupun layan je..sekali kuar result buat aku tersengih2...rasa lucu pun ada...hehehe..berikut adalah data2 yg diperolehi..

Berikut ciri-ciri pasangan hidup untuk anisyazila :

Bentuk Wajah: persegi
KOMEN:HMMM... BETUL3.. MEMANG MUKA DIA TAK BULAT
CAM MUKA AKU...

Dahi :Berkerut
KOMEN: AISEH... BERKERUT KER?? XKAN DAH TUA PASANGAN AKU NI...AGAKNYA HOBI DIA KERUTKAN DAHI KOT... HEHEHE

Mata: Garis-garis
KOMEN: XPER...BERGARIS NANTI AKU SUH DIA PAKAI GARNIER FOR MEN...HILANGKAN GARISAN HALUS DI BAWAH MATA..HEHE

Alis: Menyambung
KOMEN:YG NI AKU TAK FAHAM....DAN TAKLEH IMAGINE PUN..HUHUHU

Kelopak Mata: Lebar
KOMEN: MATA BESAR MCM AKU..BETUL3

Hidung: mancung

KOMEN: NI AKU SETUJU..MEMANG IDUNGNYA MANCUNG...HEHEHE..

Telinga: Tajam
KOMEN: ERKKK... NI PENDENGARAN TAJAM KE TELINGA YG TAJAM??

Dagu : dagu yang menonjol keluar
KOMEN: DAGU TERJOJOL??? AISEH,,, YE KER??

Bentuk Pipi: Lesung Pipi
KOMEN: LESUNG PIPI..?? BUKAN LESUNG PIPIT KER?NI KONPEM SALAH..DIA TAKDER LESUNG PIPIT

Bibir: tipis
KOMEN: SETUJU SANGAT... TIPIS DAN MERAH...EHEM... SEB BAIK DIA TAK ISAP ROKOK...HEHE

Bila aku semak2 balik, adala 2-3 benda yg ada persamaan..
tapi ekceli, dah nama pun ramalan mana leh betul 100% ye tak??.. penat gak aku perah otak pikir wajah yg 100% persis seperti yg diramalkan..dan akhirnya aku tau juga milik siapa wajah itu..jeng..jeng..inilah wajah pasanganku...


;
;
;
taraaaaaaaaaaaaa.... ensem tak wajah pasanganku...???




hahahaha..jgn marahhhhh.....

Majlis

kemarin lepas balik dari skul, ada satu lagi agenda kat umah... bukan majlis sambut kejayaan tempat ke-2 dalam kejohanan merentas desa..tapi sempena hari lahir anak buah aku.. mak dia ada buat majlis skit..kecik2 jer..jemput kanak2 ribena ja...



mcm2 menu gak ada..seperti yg berikut..adeiihh..memang hancur abis diet aku makan pulut..huhuh... xtaula bila nak dapat motivasi balik nak diet..huhuhu.. exercise pun dah liat sangat sekarang..malasnya...huhuhuhu..








mari2...semua ada.. pulut, inti kelapa manis, bihun tomyam, kari ayam, sambal ikan bilis, kek, ...adeeehhh... tidakkkkkkkkkkkkk!!...

Saturday, March 27, 2010

Naib Johan

ari ni even saturday kena juga p skolah... ada Kejohanan Merentas desa kali ke -19 peringkat sekolah... hehehe... dah lama tertangguh..ingatkan dah batal terus..upernya ada juga.. semalam sibuk gak siapkan number untuk peserta.. tugas aku?? seperti yg dimaklumkan, aku penolong ketua umah sukan laksamana (M.E.R.A.H) tahun ni..hehehe...

bersiap sedia untuk berlari..

pagi tadi semangat tul aku bertolak p sekolah... siap agih number kat peserta aku trus join member g jaga check point.. teringat masa dulu2 d sekolah lam keja aku tiap2 tahun jaga checpoint dengan yengkeyku dan jugak kokong..best masa tu.. mesti sibuk buat kad untuk checpoint.tapi kat sini pakai riben bewarna,.so, tak delah teruk sgt nak sedia benda2 tu..dan yg special track sini betul2 merentas desa... masuk kampung lalu di tepi sungai dan gunung..memang terasa segar dan nyaman... sambil2 menengok diaorang mengagih reben, sempat gak aku snap2 gambar..hehehe...




view menarik sepanjang track..sungai dan gunung...
rasa cam nak berkelah jer..huhuh




pelajar lelaki berlari, pelajar perempuan kebanyakan bersantai jer..
jalan2 cari makan..hehehe


wajah2 kepenatan yang ceria...


Lebeh kurang kul 1000 semua dah selesai.. so bila tiba acara penyampaian hadiah memang berdebar2 gak nak tau keputusan.. dan keputusannya:


JOHAN - Rumah bendahara (B.I.R.U)
NAIB JOHAN- Rumah Laksamana
(M.E.R.A.H)
TEMPAT KE-3 - Rumah Temenggong (K.U.N.I.N.G)
TEMPAT KE-4 - Rumah Syahbandar (H.I.J.A.U)

yeeyyyyyy...umah aku naib juara,,,,.. okler tu..hehehe... TAHNIAH untuk diri sendiri dan rumah sukanku,.!!

Thursday, March 25, 2010

Cik Rai

Rasanya belum lagi terlewat untuk mengucapkan tahniah dan Selamat bertunang untuk cik rai seorang.. walaupun just kenal melalui internet tapi aku anggap cik rai kawan yang sangat baik biarpun tidak pernah bertemu rupa... sori cik rai joe curi sekeping gambar dari fb... semoga cik rai berbahagia hendaknya dengan pilihan hati..cantik betul cik rai di hari pertunangannya....

p/s: Kawin jangan lupa jemput ya??huhuhuh

aku rinduuuuu...


Kelmarin ada dapat mesej dari si winn.. teman rapat masa kt sabah dulu... aduii, suka betol dia buat aku rasa sayu terkenangkan memori2 indah kat sabah.. banyak yg aku tak abadikan kat blog ni..so terus aku buka album lama... aduii... rindunya rasa... bila tengok gambar2 lama tu terasa semuanya baru ja berlalu... aku rindu....huhuhuhuh...



ada gaya students tak???.. semua duk perasan pelajar UMS masa ni...hehehe..
termasukla aku...kikikikik

Wednesday, March 24, 2010

SABUN

hari ni aktiviti sekolah buat eksperimen dengan budak2 aku.. hehehe.. eksperimen menghasilkan sabun... lucu gak masa tu...diaorang xpecaya sabun akan kuar dengan hanya mencampurkan minyak masak dan natrium hidroksida.. last2 bila dah buat sendiri barula nak "ooooooooooo".. hehehehe......sambil2 diaorang ber'eksperimen'sempat gak aku snap gambar untuk kenangan..ye lah, tahun terakhir diaorang buat eksperimen ..tahun depan pas SPM masing2 bawa haluan sendiri..huhuh...Apapun semoga apa yg mereka pelajari hari ni memberi pengalaman manis untuk diaorang...


bahan-bahan untuk proses saponifikasi


kumpulan model2 sabun lelaki
(pasni dapat sabun lehla tolong2 cuci meja makmal yg berconteng tu ya)


kumpulan model sabun wanita
( bawak balik sabun tu nanti basuh pinggan mangkuk kat umah eh)..heheheh




sabun yang terbentuk... seronok tol diaorang dapat tengok 'benda' tu berbuih mcm sabun

(memang sabun pun)..,huh..


p/s: ada sorang student aku tanya.."cikgu pandai buat minyak wangi tak?".. aku angguk jer..hehehe

Baik-baik sayang



Aku tak ingin kau menangis bersedih
Sudahi air mata darimu
Yang aku ingin arti hadir diriku
Kan menghapus dukamu sayang

Karna bagiku kau kehormatanku
Dengarkan dengakan aku

Reff:
Hanya satu pintaku untukmu dan hidupku
Baik baik sayang ada aku untukmu
Hanya satu pintaku disiang dan malammu
Baik baik sayang karna aku untukmu

Semua keinginan akan aku lakukan
Sekuat semampuku sayang
Karna bagiku kau kehormatanku
Dengarkan dengakan aku

p/s: sayunyaa....harap ada yang sudi nyanyi lagu ni untuk aku..hehehehe

Monday, March 22, 2010

Errrr..what's up??

hari ni hari ke-2 back to school.. kemarin kira sunday blues jugak..liat tul nak bangun pergi sekolah..hehehe.. kena pegi kem motivasi gamaknya aku neh..ekceli bukan malas kerja..seyes..kalo dah masuk kelas mesti semangat ngajar, semangat marah,jerit2 kat anak murid aku.. takcaya tanyala diaorang..

masalahnya nak drive tu..huhuhuh... walaupun 1/2 jam rasa cuak dan malas giler..sementara nak sampai sekolah ntah berapa kali aku tekan lagu peberet aku kat MP3 player..rasanya lama2 mahu tercabut player mp3 aku..hehehe.. ekceli takderla teruk sgt drive pepagi neh..cuma kadang2 bila berdepan dengan driver yg kureng sabar atau terlebih sabar neh yg susah... yelah, pagi2 drive sambil isap rokok..come on la brader,.org nak p keje,bukan nak p makan angin..tahula awak baru balik antar anak ke sekolah.. huh,.. me
mang bengang gak jumpa driver cam gini...

apapun, kemarin cuaca berkabus..best sgt pemandangan waktu pagi tu..



tambah2 masa perhimpunan mingguan..pehh...


cuci mata abis tengok view kat depan... udara pun segar..teringat kenangan masa kat sabah dulu...masa g kundasang... sejukkkkk...Hari ni plak takda kabus cuma keta aku lak buat hal....uwaaa... geram tol pagi tadi tak dapat start..last2 terpaksa pinjam keta adik laki aku..mujur ada adik mithali cam tu... hehehehe... kalo tak maybe aku naik ni p sekolah...
The image “http://www.postsmile.net/img/34/3487.gif” cannot be displayed, because it contains errors. hehehehe.. call umah nak mintak ayah aku panggil mekanik sekali ayah aku ckp keta dah leh start..wayar bateri longgar..hampeh dot com dot my betol...<<

IKLAN LAGI!