Saturday, March 27, 2010

Naib Johan

ari ni even saturday kena juga p skolah... ada Kejohanan Merentas desa kali ke -19 peringkat sekolah... hehehe... dah lama tertangguh..ingatkan dah batal terus..upernya ada juga.. semalam sibuk gak siapkan number untuk peserta.. tugas aku?? seperti yg dimaklumkan, aku penolong ketua umah sukan laksamana (M.E.R.A.H) tahun ni..hehehe...

bersiap sedia untuk berlari..

pagi tadi semangat tul aku bertolak p sekolah... siap agih number kat peserta aku trus join member g jaga check point.. teringat masa dulu2 d sekolah lam keja aku tiap2 tahun jaga checpoint dengan yengkeyku dan jugak kokong..best masa tu.. mesti sibuk buat kad untuk checpoint.tapi kat sini pakai riben bewarna,.so, tak delah teruk sgt nak sedia benda2 tu..dan yg special track sini betul2 merentas desa... masuk kampung lalu di tepi sungai dan gunung..memang terasa segar dan nyaman... sambil2 menengok diaorang mengagih reben, sempat gak aku snap2 gambar..hehehe...




view menarik sepanjang track..sungai dan gunung...
rasa cam nak berkelah jer..huhuh




pelajar lelaki berlari, pelajar perempuan kebanyakan bersantai jer..
jalan2 cari makan..hehehe


wajah2 kepenatan yang ceria...


Lebeh kurang kul 1000 semua dah selesai.. so bila tiba acara penyampaian hadiah memang berdebar2 gak nak tau keputusan.. dan keputusannya:


JOHAN - Rumah bendahara (B.I.R.U)
NAIB JOHAN- Rumah Laksamana
(M.E.R.A.H)
TEMPAT KE-3 - Rumah Temenggong (K.U.N.I.N.G)
TEMPAT KE-4 - Rumah Syahbandar (H.I.J.A.U)

yeeyyyyyy...umah aku naib juara,,,,.. okler tu..hehehe... TAHNIAH untuk diri sendiri dan rumah sukanku,.!!

10 comments:

  1. sepatotnyer kan, sekolah kena adakan hari merentas desa ntok cikgu2 n staf...hmmm~

    ReplyDelete
  2. cantik la pemandangan kat ctu..:)

    ReplyDelete
  3. elya...tambah skit... cikgu2, staf dan rakan2 guru..hehehe.... akak merentas naik keta..hehehe

    ReplyDelete
  4. kak ain... cantik dan segar sgt pemandangan kat situ... bleh kelah lagi tau..hehehe

    ReplyDelete
  5. ish..ish..merentas nek kete?? x kuar peluh la cmntuh...haih

    ReplyDelete
  6. xsemestinya merentas desa kena kuar peluh.. hehehe...

    ReplyDelete
  7. abes tuh kua ape?? keling la akak neh... =P

    ReplyDelete
  8. a'ahhh kan..keling tul la elya ni kan?kuar asap la...dah bawa keta...heheheh

    ReplyDelete
  9. damai jer kat kawasan sekolah anis tu eh...mmg cantik...jatuh cinte d buat nya..

    ReplyDelete
  10. mcm nila sekolah kat luar bandar..jauh dari kesibukan kota..aman, nyaman damai...ada jugak view sawah padi cuma anis tak sempat snap gambar sebab masa tu dalam keta nk ke check point.. hehehe

    ReplyDelete

bling bling

IKLAN LAGI!