Friday, April 16, 2010

Hepi besday Kakak!!

Ari ni aku nak cerita pasal seseorang yang amat kusayang.. my Dear Sister..Ouu Chu Suan.. Hari ni hari lahir kakak.yg ke berapa???biarla rahsia..hehehe..yg penting aku lagi muda dari kakak..wakakakaka...

selama aku kat sabah dulu, kakak adalah antara manusia yg terapat ngan aku.. antara yg paling awal aku kenal..masa aku sampai sabah kakak tengah prgnant anak sulong.. apa yg spesel pasal kakak eh??.. aku tahu kakak sayang aku..hehehe perasan kejap... sebabnya apa2 dia akan cari aku.. termasuk la kalo nak mengumpat..hahaha.. aiseh, mana da..kakak baik, xder ngumpat2nyer...[tengah gelak]..

Dah nak masuk 8tahun aku kenal kakak..6tahun kami bersama2 di Ken hwa..mengharungi perit getir bersama2..kakak kukira seorang guru yg tegas dan garang juga..walaupun berbadan kecil molek tapi kebanyakan pelajar takot dengan kakak.. kan dia guru disiplin... bersama2 menjadi guru displin perempuan di Ken hwa adalah antara pengalaman terbaik aku terutamanya bila kakak ada di sisi memberi tunjuk ajar... yg penting masa kakak jadi Pemangku HEM, aku rasa she's the best.. semua kerja jadi teratur.. i like... mungkin satu hari rezeki kakak akan ke situ juga.. aku sentiasa berdoa yg terbaik untuk kakak..


sambutan harijadi kakak kali terakhir bersama2 (16th April 2008)

Di saat ni, aku rasa sangat rindukan kakak..seyessss... rasa sangat sayu..walaupun berlainan agama dan kaum, kakak adalah kakakku... kalola sekarang aku di sana, mesti aku dan kokong akan meraikan hari lahir kakak bersama2... sob..sob..sob... sedih neh... dah 2 tahun tak sambut bersama2..setakat dengar suara ketawa kakak di phone saja.. apapun, tanpaku di sana aku harap kakak tetap gembira di samping suami dan anak2nya.. i miss u kakak... SELAMAT ULANGTAHUN...

-jojoe-

4 comments:

  1. tempat jatuh lagikan dikenang. inikan pula tempat bermanja...

    ReplyDelete
  2. betul tu windi..masa jauh dari keluarga kakak jer tempat sy bermanja..huhuh.. kini hanyala tinggal kenangan..(huhuhuh...)

    ReplyDelete
  3. slm dik..akak kawan baik ouu chu suan masa di sek men dato mahmud tanah merah. nanti tolong bg tahu chu suan akak cari dia coz dah lost contact since dia ke sabah...akak kawan baik dia, nama akak waty. tq

    ReplyDelete
  4. wsalam... insyaAllah...nnti saya bgtau dia ok,.. akak bg info sal nama penuh n nombor phone ke email saya yer.. anisyazila@yahoo.com

    ReplyDelete

bling bling

IKLAN LAGI!