Monday, May 31, 2010

Dating lagi... ;-P

Hari ni aku dating lagi..hehehe.. tapi kali ni ngan adik2 pempuan aku (ila dan ja)... entah apa kes tetiba jer lum sempat aku rehat pas balik sekolah tadi terus diaorang ajak p SG Petani.. memula tu tak berapa setuju, tapikan kesian ler plak bila tengok diaorang nak p naik motor..dahler ujan mula turun...

Ujan lebat..teringat aku kat ribut ari tu..huhuhuh

ingatkan nak buat apa p SP..rupanya adikku nak ke sini.. buat contact lens.. hehehe..
sempat gak meninjau2 cermin mata kat situ...cantik seh..dan mahal jugak..ada gak cita2 nak beli satu..tapikan harganya yg berjuta2 rupiah tu buat aku pikir mcm banyak kali lak.. huhuhuh

abis jer buat contact lense dia, kami jalan2 satu pasaraya tu.. biasala adik aku kalo kuar mesti aim bahagian kanak2..cari baju untuk anak2 dia yg tiut tu.. agaknya kalo aku dah ada anak nanti pun mesti ni jer kerja aku..huhuhu



pas jer shopping, tibala masa diaorang pau aku..huhuh.. biasala bebudak neh... asal kuar ja akula jadi mangsa belanja makan..huhuh.. dah ler order2 skit punya baik, tapi tak sedapla plak..huhuhuh..

teh o ais laici (1st time aku rasa~ila punya), fresh orange(ja punya) dan aku.. nyam2 order watermelon juice...


nasi pataya adik aku; ila

char kuew tiow ~ja punya


Nasi goreng paprik aku.. hmm.. x sedap.. :-(

Pukul 5.30 baru kitaorang gerak balik..tupun sebab hubby adik aku duk call suh balik..kalo tak adik aku tu bukan reti ajak balik.. sebelum balik beli makanan lagi untuk dinner.. hehehe, makan roti jer.. haaa.. yang ni...memang sedap.hihihih


~jojoe~

Saturday, May 29, 2010

berfoya-foya...hehe

Hari ni hari yang membahagiakan... chewahh... ye ye jer ayat..hahaha... ekceli memang bestpun hari ni dapat berfoya2.. dengan saper??heheh... my lokong lor.. heheh.. blum rasmi punya lokong ler...huhuhu... biasalah kalo dah kuar mesti ada agenda menonton neh..mcm yg aku cakap semalam antara SHREK dan PRINCE of PERSIA... akhirnya kami memilih untuk the PRINCE.. sorry SHREk.. tengok VCD jerlah..huhuhuh..

sampai sana terus g claim tiket dulu sebab dah beli online..pastu terus g breakfast,..huhuh.. dia dah makan sebelum kuar tapi perut aku kosong sebab tak sempat breakfast pagi tu.. so, nilah breakfast kitaorang sebelum nengok wayang..hehehe... KFC yang ada perisa lada itam tu.. takderla beza sgt ngan KFC style biasa..huhuh...


pas tengok wayang, masa makan lagi... huhuh... kali ni kami pilih food court berdepan ngan KFC tu.. punyala ramai manusia kat situ..huhuh...
apapun.. kira ni ler lunch kitaorang..hhuhu...

nasi goreng ayam si dia...

nasi goreng USA aku...

Pas perut kenyang kami jalan2 soping ler.. hehehe.. masuk WATSON, souvenier shops dan kedai SPEEDY VIDEO..

sempat gak skodeng citer2 korea kat situ..dah murah2 sekarang VCD drama korea neh..kalo dulu, satu set tu jer mau cecah RM100++... huhuhu...



Citer BOYS OVER FLOWERS..harga dalam RM59.90 jer... students aku cakap citer ni best..tapi aku tak beli pun sebab tak minat sgt ngan HERO dia...jambu sangat aku nengok...huhuhuh

Lepas tu kami jalan2 sekitar shopping complex lagi..menengok pameran jualan perabot rumah.. huhuh.. mulala duk berangan nak beli itu ini,,hehehe...


Apapun, memang best jalan2 ari neh..walaupun tak banyak barang tapi rasa hepi sangat..tambah2 bila ada yg sudi bawa barang2 aku..hehehehe...


Inilah antara barang-barang yang aku beli..hehehehe.


termasuklah ini... huhu...jgn ketawa..memang dah lama nak simpan citer ni dalam koleksi...evergreen punya story ni tau.. hehehe

p/s: hati tengah berbunga2.. *wink2...


~jojoe~

Prince of persia~The Sands of Time ~


Release Date: 27 May 2010
Language: English
Genre: Action, Adventure
Running Time: 1 hour 58 minutes
Director: Mike Newell
Cast: Jake Gyllenhaal, Gemma Arterton.


Set in the mystical lands of Persia, a rogue prince and a mysterious princess race against dark forces to safeguard an ancient dagger capable of releasing the Sands of Time -- a gift from the gods that can reverse time and allow its possessor to rule the world. Written by Walt Disney Pictures

Adopted from the streets of Nasaf by King Sharaman of Persia, young Dastan grows up amongst royalty and quickly earns his place as a mighty warrior and prince. As his brothers Garsiv and Tus plan battle strategies, a spy sends word that the Holy City of Alamut has been supplying weapons to enemies of Persia. Taking matters into his own hands, Tus orders an attack on the sacred city and upon its fall Dastan encounters the beautiful Princess Tamina. When King Sharaman dies under mysterious circumstances shortly after, and Dastan is accused of his murder, he flees with the princess on a harrowing mission to clear his name. Learning from Tamina the true motives behind Alamut's invasion, Dastan must embark on a perilous quest to stop an evil mastermind's plot for ultimate power with a mystical weapon that can control the very fabric of time.


p/s: best citer neh... berbaloi2 menonton...hehehe

~jojoe~

Friday, May 28, 2010

Cj7 dan Pizza..



Cute kan minatang neh???..hehehe..mata tu yang tahan aku tengok..leh jadi model contact lense jer gamaknya... huhuh...Malam semalam mega movie tak menarik minat aku.. so, aku buka channel 701.. ada citer neh.. CJ7.. huhuh... 1st time tengok citer ni tahun 2008.. tengok wayang ngan kokong.,,,.. hehehehe.. walaupun citer nyer tak se'best' cerita SHAOLIN SOCCER,. tapi asal stephen chow punya citer memang aku layan jer... for sure mesti ada yg gelak2..
petang sebelumnya tu plak aku ngan adik aku mengidam nak makan pizza...huhuhhu... dengan usaha gigihnya aku berjaya gak menghasilkan home made pizza..hahaha.. tanpa menggunakan cheese, dapat gak kami sekeluarga merasa pizza sardin.. hehehe..betul la org cakap..kalo dah lapar, bahan tak cukup pun leh buat perut kenyang.. hahaaha


~jojoe~

Wat to do??

Hari ni bermulalah cuti selama 3 hari.. Ahad ni cuti ganti bagi perayaan Hari Wesak. So apa planning aku?? hehehe...esok ingat nak g tengok wayang..tapi tak tahula citer apa yg aku nak tengok.. antara PRINCE OF PERSIA ngan SHREK.. aku ni memang peminat SHREK sejak 1st chapter lagik.. koleksi 3 chapter yg terdahulu pun aku dah ada..nak jugak tengok kesudahan citer si ogre neh.. tapi aku pun berminat gak nak nonton PRINCE OF PERSIA.. waaa...dua2 rasa nak tengok..huhuh..satg silap2 esok berpinar2 mata aku nengok dua2 cerita sekali..huhuhuh....

~~~~~~PRINCE OF PERCIA~~~~~



~~~~~~SHREK 4~~~~~~~~~~

tengok wayang ni nak ilangkan stress jer,.mana idaknya..melambak2 kerja tak siap lagi..terutamanya kerja neh.. PEKA sains..bukan stakat pening menanda..pening gak pikir banyak budak tak hantar lagi laporan2 eksperimen diaorang..dah bagi tempoh tapi masih ada yang liat nak hantor..huhuhu..terkejar2 ler aku neh... sekolah jarang datang..asik ponteng jerk... huhuh... apapun, ada satu benda yg aku dah buat kemarin..heehehe.. mengemaskini kreta aku neh..hahaha..budak2 aku cakap dah mcm sarang tikus dah..penuh dengan fail dan kertas2 pereksa..hehehe..akhirnya dah kemas balik..


~~~~~~~ ~sebelum~~~~~~~~~



~~~~~~ selepas~~~~~~



~~~~~~~ ~sebelum~~~~~~


~~~~~~~ selepas~~~~~~~

hehehe.... kang tak kemas ada lak nak membebel kat aku esok..heheheh...

~jojoe~

Thursday, May 27, 2010

Birthday wishes!!


ekceli kan dari bulan lepas lagi ada beberapa org sahabat baik aku yang menyambut hari lahir.. huhuh.. yengkey pada 14 Mei (yg ke 30), Jipang pada 26 april (yang ke 29) dan hari ni merupakan besday abang kesayanganku KOKONG yang ke 31.. waaa... so ramai yang sudah tua..huhu..termasuk aku la.. apapun, sudah 2 tahun tidak sambut hari lahir mereka bersama2.. rasa sangat rindu.. tapi tetap dalam ingatan..huhuh...

~yengkey and jipang~

for yengkey.. hepi besday my bestfren..still missing your laugh and joke..rasa sangat rindu.. selalu dia mesej merungut dia kebosanan di sana.. ku tahu kau merindui ku..ahaks.. apapun, aku harap ko cepat2 menimang baby.. supaya ko tidak bosan lagi. for jipang.. hepi besday to u 2.. ku doakan kau juga cepat2 bertemu sumandak lawa di sana.. cepat2 kawin nak menimang baby...
~gambar kenangan sambutan hari lahir kokong bersama kakak..~

for Kokong..ko pun cepat2lar kawin.. jgn balik2 bazir2 duit pergi melancong..kalo mau pergi juga jgn lupa beli souvenier and postcard for me..baru sia tidak marah..hahahaha...simpan duit ko yg banyak tu supaya dapat kawin cepat.!!

SEMOGA KALIAN PANJANG UMUR,
MURAH REZEKI..

i miss u all so much!!!


~jojoe~

Wednesday, May 26, 2010

Aku sudah peninnnn....

Malam ni line tenet aku sangat 'baik'.. hehehe...buat aku rasa nak menulis jer... heheh..tak der yang menarik pun..cuma petang tadi tok wan aku datang..dia datang bawak neh..


memang duk teringin nak makan raja buah neh..huhuhuh..walaupun ada org tak suka makan buah ni, bau busuk ker apa..yg aku tau aku sukerrrrrr... i still love it... antara buah paling sedap k??.. hehehe..
baru jap tadi aku terhidu2 baunya dari dapur..upernya mak aku dah masak pulut untuk dimakan bersama buburnya ( serawa durian namanya)..



jangan tanya aku mcm mana nak masak neh..aku memang tak tau..yg aku tau makan jer... hehehehe.... aku dah peninggggg.,,, mayb makan pulut banyak sgt tadi..hehe.....


~jojoe~

Rombongan main bowling????


Budak2 aku neh kalo bersembang memang tak hingat dunia.. hari ni kat sekolah, ada kelas yang takder exam..so, masa ni ler diaorang memeriahkan idup aku kat makmal tu. ramai2 datang buat perbincangan..mula2 ingat nak bincang pasal subjek yang nak exam esok..rupanya duk sembang pasal rancangan masa cuti.a'ah kan. minggu depan last sekolah sebelum bercuti pertengahan semestar untuk 2minggu.. wow weee... aku plak jadi excited bila pikir..time ni ler nak santai2 seh... hehehe...
tengok gaya anak murid aku ni sembang mcm tengok sesi perbahasan lak..hehehe..




penonton setia..hehehe

ni bukan lakonan tau.. memang siaran secara langsung depan mata..haha.Tengok diaorang gelak2 ketawa neh teringat time remaja2 dulu..hehehe... mcm takder masalah jer... semua hepi go lucky...

duk asyik2 sembang tu, tetiba ja diaorang tanya aku.."cikgu..cuti ni kita p bowling nk tak??".. waaaahhh... BOWLING???..


dah lama tak main.. ekceli tak pandai main pun..baru 3 kali p ..hehehe... banyak masuk longkang dari kena pin..hahaha... apapun, memang satu cadangan yang baik untuk aku mengisi masa cuti nanti..sesekali jadi REMAJA apa salahnya kan.. sementara belum bergelar isteri dan ibu neh.. ececehhhh.. hahaha.... tengokla mcm mana.. aku belum bagi kata putus lagi.. lagipun masa cuti neh 2 sepupu aku nak kawin .... hmmm... kita tunggu dan lihat yer...hehehe


~jojoe~

IKLAN LAGI!