Thursday, May 6, 2010

PJA 6***...


Sekarang ni masa free.so aku takder kelas.. 2-3 hari ni memang takda mood..banyak betul masalah..berserabut jer kepala otak aku ni.. tapi hidup memang perlukan kesabaran. walau apapun masalah yg dihadapi, andai ada ketabahan pasti semua dapat dilalui. Akhirnya aku sudah mampu tersenyum depan lappy neh.. senyum dan senyum lagi...tapi bila ingat balik satu tragedi yg hampir-hampir berlaku buat aku rasa geram plak...

Baru-baru ni aku hampir accident.. but ekceli bukan salah aku... pagi tu, lepas je lampu traffic ada sebuah HONDA CIVIC neh memecut bagai nak rak. depan dia ada lori so, tak pandai sabar terus melulu jer nak masuk lorong aku. hampir2 dah bercium kereta kami..kalo aku tak hon alamat tak sampai sekolahler aku pagi tu..huhuhuh... kelam kabut 'makcik' PJA 6*** tu masuk lorong dia balik... eiii... geramnya... nak masuk lorong sebelah pun tengok2 arrr 'makcik' ada keta ke tak sebelah tu... jgn setakat pasang signal tapi tak tengok kiri kanan. mujur aku alert..kalo tak... kang dua-dua kita masuk paper.. huhuhuh... apapun, aku harap makcik PJA 6*** tu berhati2ler iye selepas neh... peringatan untuk diri aku juga.. always alert dengan pemanduan org lain.. kadang2 yg duk jadi mcm2 kat jalanraya tu bukan salah kita sepenuhnya..kita dah cukup berhati2 tapi manusia lain yg buat salah kita yg terima padah.. huhuhuh..

6 comments:

  1. hihihihi.... itu lah "pemanduan berhemah" kebanyakan golongan makcik.hehehhehe dah masak dah perangai pemandu di jalan raya..... nasib baik cikgu selamat..

    ReplyDelete
  2. uishhhh...sib baik x da papa....nerves jer..

    ReplyDelete
  3. hehehe.. tu lar..seb baik selamat..tapikan abg biin.. buka makcik2 jer ..pakcik2 pun ada gak yang megamalkan pemanduan berhemah seperti di atas.. lagi dasyat tau.. ada yg siap isap rokok pastu puntung tu main campak jer kena bumper depan keta belakang.. ahahhh..saper nak jawab tu???

    ReplyDelete
  4. akakkkk~dunt woli..anis maseh sehat lagi..alhamdulillah..tak da apa2... huhu

    ReplyDelete
  5. hehehee.... betol la tindakan pak cik tuh.... puntung rokok tu kena la di buang ke luar kereta... kalau di buang dalam kereta... alamatnya terbakar la kereta dia nanti.... maknanya pakcik tu bertindak dengan akal yang sihat tu cikgu.....hehehhhee

    ReplyDelete
  6. uissshhh..kalo dah sambil drive sambil smoke mana bleh camtu..tak sehatla pakcik tu.merokok kan xbaik untuk kesihatan.keta dia selamat keta org len camner..."BERHEMAHNYERRRRR".. patotnya kena ada kempen "DONT DRIVE AND SMOKE"huh...takpun, alang2 nak isap rokok, telan ler terus puntung rokok tu...keta dia selamat, kreta orang len pun selamat..hehehehe

    ReplyDelete

bling bling

IKLAN LAGI!