Sunday, August 22, 2010

Banjir!

Mcm dah lama lak tak update blog neh..hehehe... dah seminggu lebih berpuasa baru nak sapu2 sawang kat sini.. ekceli, memang ada benda nak cerita, tapi biasala, mood berblogging entah lari ke mana..huhuh...

hari ni mcm biasa sekolah.. cuma pagi ni ujan lebat sangat2.. kalola tak sekolah mesti lepas jer subuh aku tarik selimut balik..kikiki... so, pkul 630 aku dah bertolak dari rumah...sengaja awal sebab hujan.. so, aku bawa secermat yang mampu, malas nak rushing dengan jalan yang basah dan licin.nak dijadikan cerita lagi 500 meter jer nak sampai sekolah, jalan di depan aku dibanjiri air.. memang dalam..ada gak kereta tersadai kat dalam air tu...cuak gak aku rasa..huhuhu...last2 aku follow kete depan yang membelok masuk simpang kg..

huhuhu...punyala jauh aku follow last2 kuar highway ke baling-grik.. huhuh...Bila dah jumpa jalan kuar ,banjir lagi..last2 baru aku teringat ada satu jalan kuar dekat ngan pagar sekolah..jalan tu jarang2 aku lalu..msa merentas desa ari tu jer pernah ikut..harap2 takder masalah...huhuhu..alhamdulillah..bila sampai situ memang takder banjir.. banjir cuma dalam 100 meter jer dari situ.huhuh... sampai gak aku kat sekolah.. kalo ikutkan jam 7 aku dah sampai sekolah..sekali 730 baru sampai..apapun..yang penting selamat sampai.alhamdulillah...

p/s: xsempat snap gambar..cuak teramat...huhuh

~jojoe~

4 comments:

  1. wah banjir ke kat sana? skang cmna? x pa la yg pntng sis hati2..;)

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah xde pape... drive carefully dear..=)

    ReplyDelete
  3. fyza and beauty~ ya,.alhamdulillah... .yg penting selamat..dan sentiasa berhati2. ;-)

    ReplyDelete
  4. kat sini pon banjir hari ut.. masuk tv lak tu.. tapi sib bek rumah tinggi sikit.... kalau kat tepi sungai, habis laa....

    ReplyDelete

bling bling

IKLAN LAGI!