Monday, November 29, 2010

Bunga Telur

Masih lg kisah jalan2 ari tu dgn cik ada..after tengok wayang kami ada survey kedai nih yang terletak di Seberang Jaya.. A-Z wedding house.. ni bukan kedai, tapi gudang daaa.. banyak betul bunga2 telur yg dijual kat sini..harga pun bleh tahan.. takdala mahal sgt..ada diskaun lagi for members..aku ngan cik ada ambik kesempatanla wat members card.. lagipun adik aku dah nak kawin..so may b next time aku p dengan dia dan baru membeli barang2 kawin..bestnyer tengok bunga2 telur kat sini,.teruja jer rasa nak wat preparation untuk wedding sendiri..hikhik.. kad pun dah ada..hahaha
~jojoe~

Sunday, November 28, 2010

Rapunzel- 3D

I'm so xcited!.. pertama kali tengok wayang 3D.haha... ketinggalan keretapi kan???? xapa...yg penting ini pengalaman pertama..tengok dengan my BFF, cik adala... kitaorang tengok RAPUNZEl.. best giler...kena bagi 5 bintang... hehe...

citernya bermula dgn sebuah kerajaan yang aman damai..cuma bila pemaisurinya sakit masa mengandungkan si rapunzel, askar2 ,rakyat jelata dikerahkan mencari bunga sakti yang boleh menyembuhkan penyakit dan menjadikan seseorang muda remaja.. ada seorg pempuan tua jahat yg tahu kuasa bunga tu..so, bila askar jumpa bunga tu, pemaisuri pun sembuh dan melahirkan puteri yang sgt kiut miut...geram tul tengok..rasa nak picit2.. hehehe.. si tua jahat tu pecah masuk istana dgn niat nak curi sedikit rambut si baby, tapi rambut tu plak bila dpotong akan ilang ler kesaktiaannya utk buat dia muda..so..diculiknya si princess dan dikurung di menara selama 18 tahun..sian kan?? semata2 nak selalu muda dia korbankan kebahagiaan si puteri yang sentiasa meronta2 hatinya untuk keluar dari situ..




ni ler si rapunzel yg cute!!

hero...eugene... perampok jalanan yg akhirnya jatuh cinta pada si puteri...

ni plak perempuan tua yg 'muda' sebab mempergunakan kesaktiaan rambut rapunzel



yang ni sesumpah yang kelakar...hehe



kuda yang sgt kelakar....


pertemuan pertama yg sangat lucu... panjangkan rambut si rapunzel?? xboleh dipotong yer...

berjaya ker si puteri kembali ke pangkuan keluarga sebenar??.citer ni memang hepi ending..ada part yg sgt2 lucu dan ada juga yg sedih...especially masa raja dan pemaisuri memasang pelita terbang tanda memperingati ulangtahun kelahiran si puteri..sob..sob.... so sesapa yg tengok, bawa2 ler anak g tengok yer..memang sgt best!..


~jojoe~

Monday, November 22, 2010

Best of Luck!!

Sob..sob...esok.. tanggal 23 september 2010 bermulala perjuangan para pelajar ku..my boys n girls temasukla adik perempuan aku..huhuh.. apapun, doakan kejayaan mereka semua... All the best!!


~jojoe~

Saturday, November 20, 2010

Jemuan lg...

ejaan jemuan tu memang disengajakan..hehehe... mcm biasa raya baru2 ni aku wat jamuan skit untuk pelajar2 dan kawan2ku.. tapi yg datang cuma pelajar2ku jer..kawan2 ku ada hal..sorang sakit perut (cik ada),.. sorang lagi lak kat umah MIL ada kenduri korban...
awal aku bangun pagi tu masak itu ini..heheh.. inila hasilnya yg tak seberapa..hehehe

kek coklat yang siap kena rasa ngan adik2 aku..hehehe


bihun goreng..


menu utama...kuah dan laksanya...


tara... siap..sila la jamu selera..

p/s: kecewa bila gambar studentsku terdelete... huhuh...

~jojoe~

Friday, November 19, 2010

spotcheck!!

malam ni hujan..esok sepupu aku kawin... duk tengok ahmad durrah ni... best gak..hehe.. hari ni nk citer sal anak buah aku... bosan lak takder diaorang neh..

rindu tgk kerenah si hafiz yg suka tengok iklan...

kakak plak makin besar makin manja...mayb nak tarik perhatian seisi rumah yg kadang2 lebeh melayan si adik..hehe...
baru2 sebelum raya sibuk betul diaorang spotcheck beg tgn dan purse aku..ayooo.. out of control..tapi so cute n nice... sempat aku snap gambar diaorang....


banyak ker duit angah tu?? hehehe



~jojoe~

Wednesday, November 17, 2010

5 Melati



last day sekolah semalam..alhamdulillah..semua kerja settle..tinggal sijil PEKA sains jer yang aku akan siapkan masa cuti nanti bila ke sekolah untuk bertugas masa SPM. sebut sal last day ni, tahun ni rasa sebak dan sedih skit sebab aku terpaksa berpisah ngan my beloved students.. bila sebut mcm tu mesti org cakap, ;hek eleh..cuti sebulan jer... tahun dpn jumpa balik.. yg cuti sebulan tu betulla..tapi yg jumpa balik mayb ambik masa 4 bulan lg baru jumpa..tu pun masa diaorang datang ambik result SPM.. semua students aku form 5.. 5 cempaka, 5 kemboja, 5 kenanga, 5 melati dan 5 Seroja.. semua tingkatn lima .. so, semua pelajar aku tamat pengajian tahun ni...next year aku akan dapat student baru..huhuh...
paling berat ati nak lepaskan tingkatan 5 melati.. 2 tahun aku pegang jawatan guru kelas diaorang..bermula dari tingkatan 4 hinggala ke tingkatan 5.. mereka membesar di hadpan mataku..cheewahhh....suka duka, pahit manis semua bersama diaorang. may b selama ni diaorang tak tahu yg aku bangga sangat dapat kelas diaorang.. xbanyak masalah, xbanyak kerenah.. paling bangga bila diaorang dapat anugerah kelas terbersih.. memang rasa kehilangan ni..huhuh... apapun, sebagai cikgu aku tau semua ni akan berlaku.. cuma mampu mendoakan yang terbaik untuk pelajar2ku.. bukan untuk 5 Melati saja, tapi untuk semua yang bergelar pelajarku..apalagi, cuma tinggal beberapa hari ja lagi mereka akan berdepan dengan SPM.. Semoga mereka dapat menggunakan ilmu yang diberi dengan sebaik2nya...


Sebelum sessi persekolahn berakhir kemarin, mcm biasa budaya tutup sekolah diadakan.. kesempatan atau peluang terakhir berkumpul dengan pelajar kelas 5 Melati..semua nampak sedih.. terharu pulak bila ada 4-5 orang yang brani tampil ke hadapan kelas memberi ucapan perpisahan.
Bila ada yang kata "kami sayang cikgu" .. rasa malu2 kusing lak aku..hehehe.. yang sebenarnya akupun sayang semua.. memang pernah marah, pernah geram tapi tak pernah berdendam. mereka tetap pelajarku ..dan doa seorang guru hanyala untuk melihat mereka berjaya dunia akhirat. Amin...bersama cikgu math diaorang..Puan Awanis..



together gather...




persahabatan yang tak akan putus walaupun tamat alam persekolahan.

p/s: entry ini kutulis khas buat pelajarku...semoga menjadi kenangan abadi d sini... cikgu sayang kamu semua..
~jojoe~

Korban tahun ini...

salam aidiladha buat semua sahabat handai di luar sana dan di dnia blogger... semoga kita semua sentiasa ceria dan menghayati erti pengorbanan yang sebenar.. bila sebut sal korban ni bukan setakat mengorbankan haiwan masa hari raya ni, sebaliknya kadang2 kita perlu berkorban untuk banyak perkara..bukan setakat wang ringgit, masa, tenaga dan adakalanya perasaan..apapun, setiap perngorbanan itu asalkan niatnya demi sebuah kehidupan, dengan hati yg ikhlas dan tujuan yang baik InsyaAllah pasti mendapat balasan yang baik dari yang Esa.

Tahun ni keluarga aku wat korban lembu jantan yang mak bela. gambar2 ni aku suruh adik lelaki aku yg ambil... tak braninya aku nak dekat time2 lembu tu nak disembelih.



apapun, semoga ibadat ini mendapat keberkatan dariNYa..Aminn...

p/s: selamat hari raya aidiadha kepada semua..MAAF ZAHIR BATIN..
~jojoe~

Sunday, November 14, 2010

Majlis restu..

hari ni amat bermakna untuk semua calon SPM sekolah aku..sebab hari ni telah diadakan Majlis Restu sempena SPM yang bakal menjelma..seminggu jer lagi..demam SPM makin menjadi2.. macam2 la pesanan guru2 dalam majlis tadi untuk pelajarnya.. tak taula pelajar ambil pot ke tak.. apapun moga diaorang sedar betapa cikgu mengharapkan kejayaan mereka.. Bak kata PK hem tadi, xada seorang guru pun yang mendoakan yang tidak baik untuk pelajarnya..semua mahu melihat berjaya..

Ini part best masa majlis tadi bila beberapa org pelajar "menyerah diri" untuk digunting rambut yang ala2 penyanyi band itew..hehehe... part paling best mengusik diaorang... masa peksa kenalah kemas dan mematuhi peraturan..

potong..jangan tak potong..hehehe


haaa...kan dah ensem..hehehe


majlis memohon restu..sayu lak rasa masa ni...huhuh..p/s: Good luck my child..my child??oppss...tak sesuwei..my brothers and sisters..heheh...(i muda lg tau)...

~jojoe~

Thursday, November 11, 2010

Jom!!


Jom makan kenduri...dah banyak dah undangan kenduri kawin ni... ada dari rakan sekerja, jiran tetangga dan dari pelajar2..yang pelajar tu bukan diaorang kawin...diaorang sibuk nak SPM jer..yg kawin kakak atau abg diaorang ler..hehe.. best ni cuti2 sekolah...masa ni ramai yg nak menamatkan zaman bujang..Alhamdulillah... masa g kenduri ada banyak perkara yg akan tarik perhatian aku..antaranya....


bilik pengantin...


meja makan pengantin


makanan untuk raja sehari


singgahsana raja sehari


hantaran kahwin


baju pengantin


bunga pegang pengantin pun i like tau..

apapun...semua tu sebenarnya tak penting..yg penting ada akad nikah dan majlis semuanya berjalan lancar..cantik tak cantik belakang kira..asalkan dua hati sudah sah bertaut menjadi satu...
p/s: bila ler masa tu akan tiba untuk diri sendiri??hmmm



~jojoe~

IKLAN LAGI!