Sunday, November 28, 2010

Rapunzel- 3D

I'm so xcited!.. pertama kali tengok wayang 3D.haha... ketinggalan keretapi kan???? xapa...yg penting ini pengalaman pertama..tengok dengan my BFF, cik adala... kitaorang tengok RAPUNZEl.. best giler...kena bagi 5 bintang... hehe...

citernya bermula dgn sebuah kerajaan yang aman damai..cuma bila pemaisurinya sakit masa mengandungkan si rapunzel, askar2 ,rakyat jelata dikerahkan mencari bunga sakti yang boleh menyembuhkan penyakit dan menjadikan seseorang muda remaja.. ada seorg pempuan tua jahat yg tahu kuasa bunga tu..so, bila askar jumpa bunga tu, pemaisuri pun sembuh dan melahirkan puteri yang sgt kiut miut...geram tul tengok..rasa nak picit2.. hehehe.. si tua jahat tu pecah masuk istana dgn niat nak curi sedikit rambut si baby, tapi rambut tu plak bila dpotong akan ilang ler kesaktiaannya utk buat dia muda..so..diculiknya si princess dan dikurung di menara selama 18 tahun..sian kan?? semata2 nak selalu muda dia korbankan kebahagiaan si puteri yang sentiasa meronta2 hatinya untuk keluar dari situ..




ni ler si rapunzel yg cute!!

hero...eugene... perampok jalanan yg akhirnya jatuh cinta pada si puteri...

ni plak perempuan tua yg 'muda' sebab mempergunakan kesaktiaan rambut rapunzel



yang ni sesumpah yang kelakar...hehe



kuda yang sgt kelakar....


pertemuan pertama yg sangat lucu... panjangkan rambut si rapunzel?? xboleh dipotong yer...

berjaya ker si puteri kembali ke pangkuan keluarga sebenar??.citer ni memang hepi ending..ada part yg sgt2 lucu dan ada juga yg sedih...especially masa raja dan pemaisuri memasang pelita terbang tanda memperingati ulangtahun kelahiran si puteri..sob..sob.... so sesapa yg tengok, bawa2 ler anak g tengok yer..memang sgt best!..


~jojoe~

4 comments:

  1. akaaaaakkkkk~~ sy baru jer pas tengok citer neh 3D, ptg td...bes giler kot...

    saje pas xm p tengok wayang...nak release tension, sedey, kecewa ngan soklan xm....huuu~

    ReplyDelete
  2. alala...siannya dia..jgn kecewa..heppi2 yaaa.... memang citer ni besh giler..hehe

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum...

    xde kesempatan nak tgk cter ni...alahai...mcm best jer review yg anis kasi tu...nnt nk try tgk kat dvd je kot...hehe...

    ReplyDelete
  4. dah abis tayangan dah kak..nanti cari dvd,.best sgt...tengok tau nanti ngan anak2..;-)

    ReplyDelete

bling bling

IKLAN LAGI!