Monday, December 13, 2010

kek coklat kukus

dah lama dah nak tulis resipi ni..hehe..coklat cake..the simple one.. yang selalu aku buat..walaupun tak sesedap mereka2 yg memang dah expert bab2 baking ni tapi at least dapatler juga menghasilkan kek..heheh..bila aku tulis resipi ni, one day dah lupa leh kodek2 balik..heheh... bukan selalu nak masak kek ni..

Bahan kek:
2 cawan tepung gandum
1 cawan koko2 cawan gula (dikisar halus)
1 cawan minyak masak
1 sudu teh kecil soda bikarbonat1 cawan susu cair
3 biji telur
1/2 cawan air suam
1 sudu kecil esen vanilla

bahan Topping
3/4 cawan koko
1/2 cawan susu pekat
2 sudu minyak masak
coklat rice sesuka hati

cara:
1. Campur tepung+gula+ koko+ soda bikarbonat.kacau hingga sebati
2. masukkan minyak, telur, esen vanilla+susu cair.
3. masukkan air suam. kacau sebati.
4. kukus sampai masak..heheh..senang kan?? hahaha...
5.dah masak?biar sejuk pastu letak topping yg pekat tu kat atas..nyam2.. taburla coklat rice banyak2..hehe

HASILNYA...tara.....
ok ler tu kan?? ada gak rupa kek..hahaha
~jojoe~

6 comments:

  1. Assalamualaikum...

    patutla lama x nampak...tgh bz test resepi ye...hehehe...pekabo? sihat?

    ReplyDelete
  2. wsalam..lama tak nampak sebab berokbandla kak..teruk tul servis.. hampir2 malas nak update blog..huhuh.. anis sehat..akak??

    ReplyDelete
  3. wow! marvelous..kek yg fyza reti wat pun kek koko kukus nie la..hehe

    ReplyDelete
  4. sy pon pndai wat kek coklat...muaahahahaha~ (gelak bangga)

    ReplyDelete
  5. Abg biin~ sedapler..hehehe
    fyza n eya~ samala kita..heheh

    ReplyDelete

bling bling

IKLAN LAGI!