Thursday, March 31, 2011

♥♥♥Begitukah cinta?♥♥♥


begitukah cinta?... drama tv3 ni dah berakhir minggu lepas...tapi sangat best ok.. pengorbanan seorang isteri yang setia mengharungi suka duka bersama suami yang buta.. walaupun pelbagai dugaan dilalui , dia tetap setia menjaga suami yang adakalanya terlalu banyak kerenah...

walaupun ada beberapa scene yg saya tak berapa setuju seperti sikap si isteri yang terlalu lurus dan menipu suami dengan alasan mahu menjaga hati suami, drama ni tetap best.. tambah2 ada lagu "ku ada kamu" sebagai lagu tema..heheh..peberet la katakan..

Sinopsis Drama Begitukah Cinta TV3

Nazril yang cuba keluar daripada kepompong kemewahan dan ingin hidup seperti orang kebiasaan yang lain, jatuh cinta terhadap seorang gadis kampung bernama Riana. Dua watak utama ini juga mewakili isu-isu sosial belia di IPT yang terlibat dalam gejala seperti escort girl, bartender dan GRO bagi menyara kehidupan dan pembelajaran di kolej.

Aida Khalida yang membawa watak ibu kepada Nazril mungkin bakal berjaya dibenci penonton terhadap wataknya sebagai ibu yang bersifat antagonis. Watak hipokrit yang dibawa Shahronizam, juga bakal meninggalkan kritikan sosial yang tajam kepada segelintir masyarakat Melayu kita amnya.

Sumber: SEDUT.ORG

♥♥♥ saya bukan nak rawat kaki..saya nak rawat hati.....Begitulah cinta♥♥♥

~jojoe~

Dengki!

wat to say? WIFI masih belum kena approve,,masih d KIV... malas nya saya nak menulis sekarang..kerja , memang banyak..hari ni saya ada mesyuarat PIBG sekolah.. almost everyday balik lambat,..sesekali jer dapat larik dari kesibukan neh... sekarang ni waktu rehat..so, dapatler meluah sedikit rasa kat sini..
baru2 ni saya ada rasa sedikit kecewa..dengan siapa?? rakan sekerja.. bila ada yg seolah-olah mempertikaikan kebolehan rakan sekerja yang lain..tak dapat menerima hakikat bila keputusan subjek org lain lebih baik dari subjek sendiri... mempertikaikan keputusan pihak LPM apabila subjek org lain naik mendadak..padahal subjeknya sendiri pun agak power... di mana salahnya? susahkah nak berkongsi rasa melihat kejayaan orang lain..kenapa perlu banyak bicara.. saya sendiri pun mengajar dengan ikhlas... selalu mendoakan kejayaan pelajar lain..tidak pernah menganggap subjek lain senang nak lulus ke apa,,,kalo subjek tu senang sangat nak lulus kenapa ada yang GAGAL?..kenapa tiada 100%..
Moralnya... bersyukur la dengan apa yang kita dapat.. jangan ada rasa dengki khianat melihat kejayaan orang lain... ikhlaskan hati tersenyum dan ketika memberi ucapan tahniah..jangan di depan mulut saja manis...di belakang mengomen itu ini sampai tak sedar saya lintas di belakang..!!!


~jojoe~

Thursday, March 24, 2011

entry sedih..


pagi ni saya rasa sedih..tiba2 saya rasa sesuatu yg tak kena..rasa tidak diterima... rasa apa yg sedang saya kecapi sekarang akan jatuh berderai di tengah jalan...sekali lagi..??? Hanya Tuhan yang tahu... doakan saya... :-(

~jojoe~

Wednesday, March 23, 2011

Keputusan SPM 2010

hari ni saya rasa sangat hepi.. keputusan SPM 2010 diumumkan... tepat kul 930 pagi tadi, saya sebagai bekas guru tingkatan 5 tahun lepas bersiap sedia mengedarkan slip keputusan, fail peribadi dan sijil2 berkaitan... saya rasa berdebar2..seolah2 saya plak yang nak ambik result..bila result dah di tangan, saya begitu teruja melihat keputusan pelajar terutama subjek yg saya ajar.. SAINS..Alhamdulillah... saya bersyukur sangat dengan apa yang saya lihat..
seronok sangat melihat kejayaan pelajar saya...beginila perasaan puas seorang pendidik apabila melihat anak muridnya mendapat gred yang cemerlang...cuma ada sedikit terkilan apabila ada antara pelajar yang buat derk tak nampak cikgu sedangkan cikgu sangat xcited mahu melihat keputusan mereka.. mujur ada pengubat hati..yg datang beterima kasih, memeluk dan menangis dengan keputusan mereka..apapun, tiada apa yang diharapkan oleh seorang guru selain berkongsi kejayaan dengan pelajar mereka... tugas saya mendidik, dan apabila didikan itu berhasil, rasa puas akan terbit di hati..teringat kata2 seorang sahabat saya ni.....
"kita ikhlas,krn kita adalah cg...tugas kita mengajar,mendidik...sy lebih bersyukur sekiranya semua hasil produk kita dpt keluar seb manusia...instead of having xtravagant result.....tp end up as nothing!.."
semoga mereka semua berjaya... selamat menjalani kehidupan di luar alam persekolahan.. bagi yang mahu meneruskan perjalanan dalam pelajaran, teruskan...pilih jalan terbaik untuk diri sendiri..untuk masa depan...


~jojoe~

Tuesday, March 22, 2011

mari mengintai....

hehehe..ni bukan intai orang tau..tp intai pokok mempelam yang sedang berbuah...sedapnya..terliur saya menengoknya dari atas sebuah kelas..kebetulan , kelas tu mengadap ke arah asrama sekolah..asrama perempuan lak tu..so, rasa mcm nak ngintai budak plak..hehe.cuba anda semua perhatikan pokok ini... rendangkan ..banyak plak buah tu.kalo menyicah jer best ni.. ( pelam muda cicah makan bersama cili padi+belacan+garam+gula dan kicap)... hehehe..terliur2 je rasa neh..
dalam keasyikan mengintai buah pelam tu... saya ternampak plak benda alah ni.. hahaha...mcm mana selipar neh boleh ada atas bumbung hostel eh??
sepasang plak tu..hahaha... saper punya selipar agaknya tu yer..???? cantik jer parking.... ;-)

p/s: hahahahaha
~jojoe~

Monday, March 21, 2011

Ratatouille

tikus masak??? erkkk...lalu ke nak makan..dahla sekarang tengah kecoh ngan kes kematian akibat virus air kencing tikus..huhu...mcm2 la skrag ni... wabak penyakit sana sini... hmm...
ekceli nak citer sal satu lg my peberet movie... this time filem animasi "RATATOUILE".. memula tu ingat RAT tu dah merujuk kepada tikus ler,,,upernya RATATOUILE ni sejenis masakan yang berasal dari Perancis...
Filem ini sangat best..."everyone can cook"..tu dia nyer TAGLINE..so, sapa2 pun boleh memasak k? memasak air, memasak maggie..semua tu dikira memasak la kan?? hehehe... memang semua orang boleh masak...tp tikus?? errmmmm...

inilah si tikus yang pandai memasak..


bersama sahabatnya yang bercita2 mahu jadi chef tetapi tidak pandai memasak...
pengkritik makanan yang serius....

saya sangat suka warna dalam filem ni..so true.... sangat cantik...so sapa2 yang ada minat yang sama, boleh save gambar2 kat bawah sebagai wallpaper...





~jojoe~

Sunday, March 20, 2011

world invasion ~ bila bumi jadi sasaran~


pernah tak kita terfikir, bumi kita yang kaya dengan sumber air, sumber bahan mentah ni mayb menjadi perhatian makhluk lain yang mungkin ada yg hidup di planet2 lain?? kalo dulu masa sekolah blaja sejarah berkaitan imperialisme...penjajahan,... salah satu faktor berlaku penjajahan ialah disebabkan oleh sumber bahan mentah.. dan sekarang, tidak mustahil juga berlaku penjajahan dari makhluk asing yang ingin memiliki kekayaan bumi... semua tu dipaparkan dalam filem nih..saya dah tonton filem ni baru-baru ni..memang sangat tragis dan menakutkan..

makhluk asing yang hodoh amat trun menyerang bumi hanya untuk memiliki sumber air sebagai bahan api dan nutrisi mereka. dan kesannya bumi dilanda musibah terlibat dalam kancah perang. bukan perang sesama manusia tetapi manusia vs alien..
ekceli kan.. saya tak berapa minat citer perang2 neh..err.. memang xminat pun.. tapi bila melibatkan makhluk asing tetiba rasa nak tengok... sedih citer ni... bila tengok mangsa peperangan yang tak bersalah mengingatkan saya pada realiti dunia sekarang.. perang sana sini.. yang membunuh manusia2 yang tak berdosa termasuk kanak2.. jadi tak salah kan kalo saya katakan yang membunuh itu pun makhluk asing yang jahat..yang selfish..sangat teruk..


p/s: berdoa smoga kita dijauhkan dengan peperangan sebegini..amin

~jojoe~

Saturday, March 19, 2011

Bilaku rindu..

hoho..lagu nyanyian ct fairuz ni memang evergreen,..tapi saya memang suka la..masa tengok citer hantu kak limah balik kampung ari tu pun terasa kejiwangan itu bila dengar lagu neh...hehehe... apapun, jujurnya memang saya sedang merindu pun..huhuhu...


Tanpa ku sedar aku tersebut namamu
Mengapakah hanya dengan tiba-tiba
Aku pun menjadi rindu
Dan wajahmu ku terbayang
Adakah engkau pun begitu merindu

Bila ku rindu aku tersebut namamu
Bila ku resah ingin rasa ku bertemu
Aku jadi tak menentu
menunggu kehadiranmu
Mengapakah lama hilang tanpa berita

Apa khabarmu di sana kekasihku
Semoga engkau tak lupa padaku
Jangan biar ku merindu
Jangan biar ku tertunggu
Sepinya di hatiku menunggumu

Bila ku rindu aku tersebut namamu
Di dalam mimpi aku dibelai olehmu
Indah sungguh percintaan
Indahnya berkasih sayang
Betapa aku merindu kepadamu

p/s: bilaku rindu...aku sebut nama_________,.. hehehe

~jojoe~

his besday!!!!



hepi besday to u...
hepi besday to u...
hepi besday to ehem..ehemm...
hepi besday to u...

hehehe... hari ini datang lagi...mcm baru jer tahun lepas kami celebrate sama2 d Kenny Rogers... tahun ni kami sambut d RasaMas plak..ekceli rasa sangat ler kenyang... dengan kek yang sangat sedap..


terlalu tamak haloba saya order ok..makannya tidak pun.. padan muka saya kena bebel dan kena paksa makan bagi habis.....lepas ni saya dah insaf...heheh..

mango juice and orange-mango juice...


ayam sedap,sorang satu pinggan sampai xlarat makan..ishkk,,ishkkk


pencuci mulut dan kek besday yang sangat nyum nyum....


apapun for him, i wish him all da best... selamat hari lahir awak!!!, smoga Allah panjangkan umur dan murahkan rezeki awak dan saya... dan smoga hubungan ni berkekalan slamanya... Amin..

p/s: hadiah?? heheh..biarlah rahsiaa...boleh??

~jojoe~

Wednesday, March 16, 2011

aku ada kamu


sangat suka lagu ini..specially dedicated this song for someone spesel in my life even dia xbrapa minat dengan lagu nih..heheh...yg penting i like ler... liriknya tu pun make me stronger,.. because for better or worse,.. he's always there for me,..

LIRIK LAGU KU ADA KAMU

Di kala ku kehilangan
Di dalam kegelapan
Kau suluhkan sinar petunjuk
Di kala ku kesedihan
Kau ukirkan senyuman
Dengan penuh sabar memujuk

Engkau menyambut tiap kali aku terjatuh
Andai hari esok langit akan runtuh
Tabahlah menjunjung bersamaku
Andai hari esok dunia gelora
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu

Di kala aku tak pasti
Kau tampil dengan berani
Membimbing agar lebih yakin
Dan bila hidup penuh soalan
Kau berikan jawapan
Melengkap semua kekurangan

Engkau menyambut tiap kali aku terjatuh
Andai hari esok langit akan runtuh
Tabahlah menjunjung bersamaku
Andai hari esok dunia gelora
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu

Tidak mungkin diri ini mampu hidup tanpa doronganmu
Andai hari esok langit akan runtuh
Tabahlah menjunjung bersamaku
Andai hari esok dunia gelora
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu

p/s: jiwang sat tengah2 malam neh..hehehe... good nite...

~jojoe~

spesel delivery!!

dah beberapa hari dah cuti pertengahan penggal bermula.. saya tak kemana-mana pun.. di rumah saja.. boring?? tak yah cakap ler..tersangatler boring.ikutkan memang nak g jalan2 cari pasal...tp biasala, bila duk ngan parents, mcm2 kena soal..sampai nak kuar pun rasa malas.. satg kena dengar bebel... ada sorang teman saya cakap " awak dah 30, bukan lagi 13"... memang sangat betul..tapi bapa saya xpaham semua tu... hairan juga... 6tahun saya jaga diri di perantauan, balik jer rumah terus susah nak diizinkan kuar..huhu...memberontak neh....
apapun,... lupakan sal tu... hari ni saya dapat bungkusan dari kokong... ekceli dah 3 bulan dia janji nak antar,, baru terhantar,,hahah... ekceli dalam tu mengandungi smua dokumen2 penting dalam fail peribadi saya d skolah lama.. so, dengan baiknya kokong saya menghantar semua tu..

yang bestnya, bukan stakat dokumen...dia ada hantar saya kotak pencil yang cute ini... baru2 ni dia ke australia.. so ni ler ole2 untuk saya...ada poskad juga,..saya memang suka kumpul2 benda alah ni..hehehe
tq kokong... ;-).. heheh.. tringat tadi bila call wish tq kat dia... saya cakap akan guna pencil box tu sampai pencen... ni jawapan dia..

"simpan untuk anak perempuan kamu"...

hahaha... yelah bosssss.... TQ!!ps: suka gambar kokong berbaju melayu ni..seb baik ko chinese..wakakak...

~jojoe~

IKLAN LAGI!