Monday, March 14, 2011

Tsunami di Jepun

rasanya semua sudah maklum apa yang berlaku kepada negara matahari terbit, Jepun pada hari Jumaat lepas ( 11 mac 2011).. Gempa bumi berskala ritcher 8.9 yang turut mengakibatkan tsunami yang dashyat kepada Sendai, Jepun.Bayangkan ombak besar setinggi 10 meter dengan kelajuan yang hebat berada di depan mata.. semuanya dikaut dengan sekelip mata.. memang mengerikan... sehingga ke hari ini dianggarkan seramai lebih 10000 terkorban..Melihat gambar-gambar bencana alam ni membuatkan saya rasa sangat gerun dan takut...Kuasa Tuhan jangan dicabar..sesungguhnya apa yang berlaku memberi keinsafan kepada kita betapa dalam sekelip mata Allah mampu menarik balik apa yang dianugerahkanNya... Secanggih manapun sesebuah negara itu, tiada siapa yang mampu melawan kuasa yang Esa.
Semoga kita semua dijauhkan dari malapetaka seperti ini.. bersyukur dengan apa yang kita miliki.Semoga Allah melindungi kita semua,,.Amin,..

~jojoe~

8 comments:

 1. Subhanallah, Terlalu kerdil diri ini... Keagungan-Mu, kekuasaan-Mu meniupkan keinsafan dalam sanubari insan kerdil ini. Subhanallah...Jojoe, I folow U.

  ReplyDelete
 2. Subhanallah, Terlalu kerdil diri ini... Keagungan-Mu, kekuasaan-Mu meniupkan keinsafan dalam sanubari insan kerdil ini. Subhanallah...Jojoe, I folow U.

  ReplyDelete
 3. Subhanallah, Terlalu kerdil diri ini... Keagungan-Mu, kekuasaan-Mu meniupkan keinsafan dalam sanubari insan kerdil ini. Subhanallah...Jojoe, I folow U.

  ReplyDelete
 4. insaf bila tgk mcm tu...bersyukur dengan apa yg ada...amin,..

  ReplyDelete
 5. Kiamat pasti tiba.... apa yg berlaku ni satu peringatan untuk kita semua.... Moga kita semua sentiasa dilidungiNYA....

  ReplyDelete
 6. kak shida~ ya.. betul tu kak..welcome to the world of blogging...

  ReplyDelete
 7. eda~ ya, bersyukur sangat..smoga Tuhan sentiasa melindungi kita semua...

  ReplyDelete
 8. asmar~ dunia smakin tua...betul tu, ingatan untuk seluruh dunia... insaf dengan ketentuan dari Nya...

  ReplyDelete

bling bling

IKLAN LAGI!