Friday, April 29, 2011

untukmu..selamanya


Seringnya kau menyatakan kepada ku
Tiada lagi beda cintamu untuk diriku
Andainya kau tiada di sampingku
Berputik rindu cinta di akhirnya
Hanya dirimu yang slalu kudamba
Lukisan indah tergambar
Hanya dirimu diingatan
Kau satulah milikku
Untuk selamanya

Pabila bulan bersinar
Memberikan cahaya biru
Dan hanya diri terpaku
Menggapai sinaranmu

Hulurkanlah tanganmu kepada ku
Jangan melupakan diriku sendiri
Merindu padamu

Dakapkanlah asmara dan bisiklah
Yang kau cinta padaku
Moga berkekalan hingga akhir waktu

p/s: one of my favorite song..huhu

~jojoe~

Saturday, April 23, 2011

Biggest Loser di skolah??

Rasanya semua org tau pasal program tv biggest loser tu kan.kan ..kan??. heheh...tp ini program kerjasama kementerian kesihatan ngan sekolah saya.. kiranya antara the lucky school..dapat sponsor RM 20000, khas untuk program mengubah gaya hidup pelajar yg overweight...
dah alang2 program ni ada, saya antara AJK penggerak program..dalam tempoh 2 tahun pihak sekolah bersama2 jabatan kesihatan akan menganjurkan pelbagai program bagi membolehkan pelajar ini mendapat berat ideal.. dan yang paling penting akan lebih sihat...
so, baru-baru ini telah diadakan sesi pemilihan seramai 50 orang pelajar.. banyak jugak benefits dari aktiviti ni.. antara yg diadakan hari tu termasuk la mengukur BMI, mengambil tekanan darah, pemeriksaan darah untuk HIV dan diabetes, pemeriksaan untuk thalassemia pun ada.. saya ambil peluang yang ada untuk kesihatan diri jugak... one of the best school program ever!!
ini darah saya untuk pemeriksaan THALASSEMIA

students dan guru yang terlibat...


pemeriksaan darah untuk kencing manis dan HIV... alhamdulillah.... negatif..gula masih stabil.. 5.4 .. :-p

~jojoe~

Tuesday, April 19, 2011

the tournament

blum terlewat kot nak bercerita mengenai pertandingan bola baling baru2 ni..11 April 2011... Apapun..tahniah untuk pasukan sekolah..walaupun hanya mendapat tempat ketiga, kira ok ler tu ... kalo latihan lebih awal, mayb skolah saya berpeluang menjadi Johan..hehehe... angan2... oppsss,,,, impian k?..
ni ler gambar2 sepanjang pertandingan..mcm biasala..saya takder dalam gambar kalo dah jadi jurugambar..hehehe....

~jojoe~

Orang baru..

mcm dah lama plak tak menulis kat sini... tak sempat menjenguk... banyak betul task yang blum selesai..blum ditambah ngan keadaan berokband yg tak menentu... arrgghhh... cuma saya rasa minggu lepas adalah minggu stress saya.. masalah ngan budak.. masalah keja..masalah penantian kunci rumah yg blum tiba... dah setahun dah menunggu... blum lagi masuk part gaduh ngan boypren..hikhikhik.. apapun, bila bergaduh, rasanya akan buat kita lebih memahami.. lebih menyayangi..agaknyala...
cuma dalam masalah tu,terselit juga kegembiraan.. nak dapat ahli baru dalam family..rasanya dah mention kot sal ni..cuma rasa hepi tu bertambah plak bila nengok ni.....
gambar pertama baby adik ipar saya masa sy teman dia ke klinik baru2 ni..apapun..doakan segala masalah berlalu pergi dan kebahagian itu kekal abadi..amin..

~jojoe~

Saturday, April 9, 2011

juruletih..

2-3 hari ni memang agak memenatkan.. almost every day trun padang wat latihan Bola Baling... biar benar saya jadi jurulatih???..hahaha.. correction.. JURULETIH ada la....mujur la ada sorang cikgu lelaki tu terror bab2 melatih ni...kikikiki.... sooo funny... aktiviti padang bukan my peberet k?... ntah mcm mana this year nama saya sesat dalam aktiviti sukan neh..huhu...apapun, it's fun to try something new... at least saya blajar how to play this game.. bukan sekadar baling jer sesuka hati..hehe.. yg pasti, permainannya bukan mcm main bola jaring... masalahnya budak aku main mcm main bola jaring.. how lor?? tournament this coming monday.. sempatkah??

p/s: huhu....


~jojoe~

Lisa dan Mia...

i like these two girls!!!


p/s: congrats Lisa.. and mia..u're sooooooooo adorable!!...

~jojoe~

Sunday, April 3, 2011

Akhirnyaaa....

AKHIRYAAA.... dapat jua saya menikmati apa yg saya idamkan sejak beberapa hari yang lalu.... hahaha... jgn jelesss.....


sooo sedapp.. orang lain yg mengidam saya yg pulun habi-habisan.. ohh... saya belum cerita lagikan.. adik ipar saya dah berisi..insyaAllah awal tahun depan saya akan dapat seorang lagi anak saudara... Doakan semuanya baik2 saja yer... Amin!!!


~jojoe~

IKLAN LAGI!