Saturday, April 23, 2011

Biggest Loser di skolah??

Rasanya semua org tau pasal program tv biggest loser tu kan.kan ..kan??. heheh...tp ini program kerjasama kementerian kesihatan ngan sekolah saya.. kiranya antara the lucky school..dapat sponsor RM 20000, khas untuk program mengubah gaya hidup pelajar yg overweight...
dah alang2 program ni ada, saya antara AJK penggerak program..dalam tempoh 2 tahun pihak sekolah bersama2 jabatan kesihatan akan menganjurkan pelbagai program bagi membolehkan pelajar ini mendapat berat ideal.. dan yang paling penting akan lebih sihat...
so, baru-baru ini telah diadakan sesi pemilihan seramai 50 orang pelajar.. banyak jugak benefits dari aktiviti ni.. antara yg diadakan hari tu termasuk la mengukur BMI, mengambil tekanan darah, pemeriksaan darah untuk HIV dan diabetes, pemeriksaan untuk thalassemia pun ada.. saya ambil peluang yang ada untuk kesihatan diri jugak... one of the best school program ever!!
ini darah saya untuk pemeriksaan THALASSEMIA

students dan guru yang terlibat...


pemeriksaan darah untuk kencing manis dan HIV... alhamdulillah.... negatif..gula masih stabil.. 5.4 .. :-p

~jojoe~

2 comments:

  1. adoi tengok darah yang diamik tuh ngeri tol... teringat tiap2 kali beauty masuk wad amik darah cenggitu... ari tu kene denggi sampai da tak de tempat doct nak cocok tangan beauty =(

    ReplyDelete
  2. alalal..siannya,,mujur jojoe bukan jenis fobia ngan darah...bleh rileks lagi cari urat suh cucuk ambik darah..hehehe

    ReplyDelete

bling bling

IKLAN LAGI!