Sunday, June 26, 2011

Lampu lampuan...

ekceli dah lama nak post entry ni..tp entah kenapa xdapat upload gambar la plak..ntah apa masalah blogspot nih..huhuhu

malam tu saya dan adik saya shopping lampu,kipas semua untuk rumah kami.. rambang mata betul tengok2 lampu2 yang cantik2 kat kedai lampu tu.banyak jugak kami borong malam tu..

budak yg xnk g kolej
ekceli, bab2 decorate2 ni saya memang lemah...aduhh..susah jugak nak ada rumah sendiri kan? pening kepala pikir.,
adik ngan adik ipar sy yg minat lampu kat sebelah tu.. hehehe

lawanyaaaaaaaaaaaaa....harga pun lawa jugak..huhuuh

so lawa2...xtahu mana nk pilih..huhuhuhu

hari isnin saya ke TNB..memohon letrik rumah..so, dalam next week dapatla pasang lampu dan kipas yang dibeli,,pikir2 balik, masih banyaaaaaaaaaaakkkkk lg belum settle...aduiii..pening kepala beta.,,

~jojoe~

Saturday, June 25, 2011

Penatnya!!


huhuhu..hari ni saya rasa sangatla penat... mcm xjejak bumi saja rasa... pagi2 dah ke sekolah sebab ada kursus sampai jam 130 tengahari... lepas tu dating2 tengok filem GREEN LANTERN... not bad...bleh tahan citernya..hero plak ada iras2 Hritik Roshan ler plak..hehehehe..nanti ler citer sal filem tu..
Sampai umah kul 630 saya terus ke rumah baru atas permintaan adik lelaki saya..dia suh kira brapa banyak lampu nak letak. aduiii... lepas solat maghrib terus kami pergi cari lampu..huuhuhuh...kira non-stop ler saya arini..esok plak kena p alor star untuk kursus Sains.. adeiiii.... blum lagi lepas penat ni..huhuhuhu

~jojoe~

Friday, June 24, 2011

Mb oh Mb..

sekarang duk layan drama keranamu laila...tetiba kuar iklan Marrybrown.. pergghhh...terus teringat dulu masa belajar kat UUM, salah satu port kegemaran saya and da geng adalah di Marrybrown..hehehe...sebabnya saya sangat suka makan nasi Marybrown..aduhhh..duk tulis2 ni pun dah terliur2 terbayangkan kelazatan ayam MB dan nasinya..huhuhuh..


ihsan mr.google

pernah sekali tringin betul saya nak makan..tercari-cari MB di Sg Petani..tetapi xda jugak..sekarang ni duk terkenang2...macam mengidam la plak....bilala saya dapat menikmati lg keenakan nasi MB???.takkanla terpaksa ke UUM semata-mata nak makan tu..ermmm..
p/s: agak2nya ada lg ke restoran MB tu kat UUM??huhuhuh



~jojoe~

Thursday, June 23, 2011

ku menunggu

suka lagu ni walaupun ciplak lagu ku merindu nyanyian Ella.. tp mayb sebab minat ROSSA saya rasa versi ni lebih menarik..heehehe... cuma yang tak brapa menarik liriknyala.. mengharapkan hubungan orang lain putus hanya untuk memenangi hati jejaka idaman..erm.. kalo sayapun xsuka kalo ada pempuan lain berminat dengan mr X saya dan mendoakan hubungan kami tak berkekalan..huhu..

apapun, dengar jelah..sekadar penyedap halwa telinga... pasal lirik tu, toksah layan..hehehe




Rossa Ku Menunggu Lyrics

ku menunggu, ku menunggu kau putus dengan kekasihmu
tak akan ku ganggu kau dengan kekasihmu
ku kan selalu di sini untuk menunggumu

cinta itu ku berharap kau kelak kan cintai aku
saat kau telah tak bersama kekasihmu
ku lakukan semua agar kau cintaiku

reff:
haruskah ku bilang cinta
hati senang namun bimbang
ada cemburu juga rindu
ku tetap menunggu

haruskah ku bilang cinta
hati senang namun bimbang
dan kau sudah ada yang punya
ku tetap menunggu

datang padaku, ku tahu kelak kau kan datang kepadaku
saat kau sadar betapa ku cintaimu
ku akan selalu setia tuk menunggumu

repeat reff

haruskah ku bilang cinta
hati senang namun bimbang
ada cemburu dan juga rindu
dan aku tetap menunggu

haruskah ku bilang cinta
hati senang namun bimbang
dan kau sudah ada yang punya
ku tetap menunggu

(aku tetap menunggu) ku tetap menunggu
(aku tetap menunggu) ku tetap menunggu
ku tetap menunggu

~jojoe~

dah nak 2 tahun...

ehemmmm... iklan cinta sekejap..hehehe... alhamdulillah, pejam celik pejam celik dah 2 tahun kami menyelami hati budi..chewaaahhh..penyudahnya masih dalam perancangan... ada jodoh adala... doakan yang terbaik utk kami yer..hehehe...

esok, genapla 2 tahun.. banyak kisah pahit manis, susah senang dilalui bersama.. banyak prancangan dibuat.. semuanya penuh dengan harapan dan doa.. cemburu juga tengok kawan2 dah berkeluarga, dah beranak pinak.. saya masih single but not available...apapun..jodoh pertemuan di tangan Tuhan..kita merancang, Tuhan akan menentukan segala-galanya...

semoga yang baik akan sentiasa bsama kami..doakan..

sooo sweet....bcinta hingga ke akhir hayat...
~jojoe~

outing!

baru-baru ni saya outing ngan adik2 pempuan saya.. itupun sempena nk ucap farewell kat adik bongsu saya yg akan ke AUCMS college kat kepala Batas.. sekali baru 2 hari dia kat sana dia trus blah.. homesick tu sudah tentula, tp paling dia tak tahan yuran 3 tahun sampai rm54,000.. pergghhh...punyala mahal..dulu baru 24k saja... hostel plak walaupun rumah teres, tp terpaksa kongsi 10 orang..toilet plak mak aiii, sayapun xlalu nk masuk sebab terlalu sempit..last2 adik saya sekarang di rumah saja,..tolong mak saya meniaga kecil-kecilan..hehehe

ok, dahler pasal kes adik saya yg manja itu..citer sal outing tu lg best..best dapat makan pizza+ spageti+kek+soup dll.....................sekali dapat bil.... lagi best!

budak2 tu pau saya besar-besaran punya.. RM80++ untuk makan saja..aduiii..mujur smua makan abis.setahun sekali...ok ler tu kan???..paling hepi adik pempuan ke-2 saya dan anak2nya...
so syokkk...saya dan adik manja...

p/s: dah lama tak outing ngan cik ada..huhuhuh

~J0j0e~

Wednesday, June 22, 2011

berbaloi2 dah.!


3 tahun dah saya menggunakan berokband jenama X ni... rasanya banyak jugakla entry saya yg menyatakan ketidakpuasan hati melayari internet dalam keadaan line yg sangat slow.. selalu keluar EDGE saja.. kalo dapat signal GPRS tu kira bernasib baikla..

Baru2 ni line X sangat teruk. sampaikan nak msej atau call out pun xdapat.. hari ni bila saya bangun pagi, naik signal 3G di handphone saya yang selama ni hanya 1 atau 2 bar saja.. teruja betul bila buka laptop, berokband saya dah tak jadi berok dah... signal 3G, HSPA buat saya tersenyum lebar..pasni dapatla saya update blog selalu..

p/s: baru terasa tagline 'berbaloi-baloi' tu berbaloi....hehehe

~jojoe~

Sunday, June 19, 2011

Kenangan AF...

Rasanya semua dah tahu AF dah abis minggu lepas selepas 9 musim diadakan.. cuma bagi saya the best AF adalah dari AF1 -AF3... ekceli, saya takderla fanatik sangat ngan rancangan realiti ni..setakat tengok gitu2 jelah..huhuuh...

jujurnya saya dah xkenal siapa yang menyertai rancangan tu selepas AF3..kecuali juaranya... tu pun sebab selalu kena expose..kalo tak saya tak cam langsung..apapun, fenomena AF dah berakhir..

bermula semasa saya berumur 23tahun dan berakhir di umur saya 31 tahun... ermmm..lama jugak tu yer... bila sebut sal AF ni teringat saya akan sekeping gambar ini..semasa di Sabah, selepas makan2 kat hotel Juta... hehehe...ini, salah seorang my peberet AF champ...

bersama Zahid and my yengkey!

Ada yang cakap zahid mcm sahabat saya kat bawah ni... ye ker???heheheashraq dan kokong..
~jojoe~

Sunday, June 12, 2011

cuti dah abisss..

assalam....lamanya rasa xupdate blog neh..apa bleh buat..cuti ler katakan..lgpun masa cuti ni ler line berokband saya buat hal..
2 minggu rasa kejap jer berlalu..tup2 dah sekolah balik..malangnya 2 hari sebelum sekolah dibuka saya demam teruk.. semalam langsung tak boleh tdo..panas badan.. dengan batuk, selesema lagi..adeii..pagi ni saya gagahkan diri jugak datang skolah.. sekarang badan rasa nak pengsan saja.. saya mahu balik...huhuhu

~jojoe~

IKLAN LAGI!