Sunday, July 31, 2011

Salam Ramadhan 1432H

semenjak line internet betambah baik, memang sgt senang hati nak surf..xder dah sangkut2.. cuma masih dengan perangai lama..pemalas ..malas nk update blog..banyak benda yang saya boleh cerita tp entahla.. mcm xda mood lak nk berblog.. huhuh...tp sayang jugak nk tinggal terus..so, saya 'cat' balik warna blog ni..tukar baju time..hehehe...siap ada salji..sejuk sikit rasa...

esok dah pun nk berpuasa.. kejapnya masa berlalu kan? apapun.. selamat berpuasa kepada semua umat islam d seluruh dunia. semoga kehadiran Ramadhan yang penuh keberkatan ni memberi seribu makna kepada kita semua.. Amin..~jojoe~

Saturday, July 30, 2011

food poisoning!


Bukan xpernah muntah, atau pening or diarhorrea... but this time sangat2 teruk k? 3hari badan saya kehilangan air dengan banyak disebabkan oleh keracunan makanan..sampai ke hari ni saya masih terpikir apa yang saya makan sampai jadi mcm ni...
Minggu lepas saya bertungkus lumus mnyiapkan buku program untuk hari anugerah cemerlang sekolah.hari Rabu before the event, saya muntah2 on da way back from school..sangat seksa dan malu jugak sebab terpaksa stop kreta tepi jalan untuk muntah... dahla bukan kuar skit..dah mcm paip air bocor jer rasanya... huhuhuh.last2 saya tak dapat hadir hari keesokkannya kerana terpaksa ambil mc..frustnya.. apapun, majlis berjalan lancar dan keadaan saya semakin pulih..Alhamdulillah..
seksanya terpaksa menelan pelbagai jenis ubat termasuk satu ubat 'buang racun' yg bwarna itam.. erkkk... serik rasanya..cukupla..taknak dah muntah yg teramat teruk mcm tu..huhuhu...

~jojoe~

Monday, July 18, 2011

Marimar

Hari ni berakhirlah telenovela marimar di tv3.. huhuh.. happy ending jugak akhirnya selepas 77 episod.. kisah hidup seorang gadis bernama marimar.. pelbagai pahit getir dilaluinya untuk hidup bahagia bersama org yang tercinta, Sergio.. paling dibenci sudah tentu watak hitam dlm drama ni iaitu musuh ketat Marimar, Angelica..geramnyerrrr...tampar dia marimar..heheeheMarimar+filipina




inilah Marimar, cantikkan? huhuh..jelesnya saya tengok wajah dan kulitnya yg putih mulus serba serbi cantik itu,..tp terlebih seksi ler...
ini plak angelica...watak yg sangat2 jahat dalam citer ni..ekceli, dia cantik, tp kejahatannya merubah wajahnya jadi mcm ni..last2 mati terjatuh dan terus dibaham buaya..best2 endingnya..hehehehe
petang tadi tak sempat menonton di tv..so, saya terpaksa menonton di tonton.com.. seb baik..hehehe... dah la last episode yg hepi dan hepi..apaalagi bila marimar dapat kawin ngan exhusband nya semula..sergio... ensemnya pakwe ni kan?hehehehsergio menangis masa kawin..sob2 3ratus limapuluh kali... terharu tgk lelaki menangis..huhuhu... ada x yg sudi nangis untuk saya ni..hehehehe...

bahagiala engkau marimar...huhuhuh


romanticnya...

hepi ending.... :-).. i like.!!
~jojoe~

Sunday, July 17, 2011

Sukan 2011

tahun ni sukan sekolah agak lewat berlangsung... dahpun berakhir selepas 3 hari... bermula 3-5 hb Julai ari tu..heheh..dah 2 minggu baru nk citer.. dah basi dah... semua dah tau rumah temenggung (kuning) adalah johan keseluruhan. TAHNIAH!!
tahun ni saya rumah syahbandar (hijau),, kami dapat tempat ke-3..huhuh... tak apa, yg penting semangat kesukanan tu tetap ada... for this year, tugas saya adalah dalam bidang perangkaan... wat apa? keja yg rumit..merekod dan mecatat keputusan pertandingan.. dari Johan sampaila pemilihan olahragawan dan olahragawati sekolah..semua tu tugas saya n the geng.. xder kami, xderla result sukan tahun ni..hehehe.. (mintak puji)...

tarik tali,,,acara menarik melibatkan guru melawan..
orang kuat rumah sukan...

apapun, alhamdulillah..semua dah berakhir dengan baik...



p/s: dengar2 tahun depan pegang jawatan yg sama lg..aduii.... janganla,,,pening baca angka neh...

~jojoe~




Friday, July 15, 2011

malas ajer..


hohoh... rasa sgt malaSSSSSSSSSSs nk update blog yer... dulu masa line xok teruja ajer update blog..sekarang? hehehe..tp pikir2 balik pun ada ker org nk baca blog saya kalo update banyak2... mcm xder jer...huhuh..al maklumla..sy ni bukan blogger handalan mcm org lain sampai beribu2 follower, beratus2 komen.. tp xkisahla kan?? yg penting dpt mcoret sesuatu..sesiapa yg sudi baca dan sudi tinggalkan komen thanx a lot... komen2 anda amat dihargai...
Sebagai penutup, saya bkongsi doa ini untuk semua... aminn... smoga dipermudahkan perjalanan hidup kita... ;-)
~jojoe~

Tuesday, July 12, 2011

rak dapur pilihan..

sekarang ni rumah saya tengah dalam renovation..masalahnya, saya mmg xpandai nak pilih2 perabot ker, nak make up2 umah ni..pening betul kepala pikir... budget plak lari sana lari sini..rumah xsiap2 lagi...elektrik dah ada cuma air jer belum masuk2...teruk betul pemaju ni..dah dekat 2 bulan janji nk masuk air, setitik pun tarak...aduii..sakit ati..

salah satu perkara dalam kepala saya sekarang ialah prabot dapur... dari mr google saya dapat pic2 kat bawah ni..cantik kan? huhuh..mana satu yang nk dipilih yer...???

aluminium... warna merah tu...

tema black n white pun cantik...




rak kayu..rasanya saya bkenan jenis ni kot..tengokla macam mana..kalo ckup budgeet,..hehehe


~jojoe~

Monday, July 4, 2011

KFC.. not sooooo good!


Baru2 ni saya ada menonton klip video ni di fb.BIADAP!!!!. rasa sangat geram dan panas hati dengan perilaku 2 manusia di dalam video. kalaupun tidak mahu kerja jgn la sampai menganiaya pelanggan yang membayar untuk makan d premis anda..

link video : http://www.facebook.com/video/video.php?v=222071214500247

Video menunjukkan seorang pekerja kfc merakam aktiviti kawannya yang sedang mengaul tepung pada ayam kfc. Kemudian ayam itu disapu ke tapak kasut dan digaul semula di dalam tepung untuk digoreng.sangat menjijikkan.cuba kita bayangkan sekiranya ayam tu dimakan oleh adik, saudara mara, kawan atau mungkin diri kita sendiri.

saya ada membaca kenyataan dari pihak KFC berkaitan isu video tersebut.Kenyataan ini ditulis 10jam yang lalu.

"Para penggemar KFC sekalian, sebagai susulan kepada maklumat terkini, KFC Malaysia ingin menyatakan rasa kesal yang tidak terhingga dan mengutuk tindakan tidak wajar oleh sesetengah pihak yang tidak bertanggungjawab. Insiden tersebut telah dibawa kepada pengetahuan kami pada bulan Oktober 2010, di mana dua laporan polis telah dibuat. Individu yang terlibat dalam insiden tersebut bukan lagi pekerja KFC Malaysia."


"Para penggemar KFC sekalian, kami sedang meyiasat insiden video tersebut & telah membuat laporan polis dan laporan kepada Pesuruhjaya Multimedia & Komunikasi. Kami sedang bekerjasama dengan pihak berkuasa berkaitan supaya tindakan pantas & sewajarnya akan diambil ke atas sesiapa yang melanggar prosedur standad operasi kami yang ketat. Kami ucapkan terima kasih atas keprihatinan & sokongan berterusan anda sekalian."


Apapun.. insiden ni tidak seharusnya dipandang ringan oleh pihak terbabit. kredibiliti dan imej KFC mulai tercalar..saya sendiri rasa muak dan tidak selera nak makan kfc lagi selepas menonton video ini..ini yang kita nampak..yang tidak nampak mcm mana?????...

~jojoe~

Friday, July 1, 2011

My Bumblebee

dulu masa kanak2 chewaahh... antara karton yang paling...paling...paling sy xminat ialah karton transformer.. memang sangat xminat..bg free pun saya xmau..huhuh... tp selepas kartun tu difilemkan tetiba jer saya jadi berminat..hehehe... xmiss each film termasuk yg terbaru " the dark moon'..
paling saya minat ialah watak robot Bumblebee yang sangat cute.. walaupun transformer yg ke-3 ni xbest sgt mcm 2 yang sebelumnya(for me la..), saya tetap tertarik kat watak bumblebee.paling saya takot part bmblebee hampir2 dibunuh...huhuh... mjur xsempat kena bunuh ada penyelamat dtg tolong... apapun bee.... u're the best..hehehe

~jojoe~

IKLAN LAGI!