Tuesday, August 30, 2011

Salam Aidilfitri 1432H



sebagai manusia biasa, saya tidak terlepas daripada melakukan kesilapan, adakalanya tanpa sedar saya ada menyakitkan hati dan perasaan seseorang...Ampun Maaf dipinta.. Semoga kehadiran Syawal yang mulia ini memberi cahaya baru dalam kehidupan kita semua.. Amin..
Salam Aidilfitri daripada saya sekeluarga...

~jojoe~

Saturday, August 27, 2011

GCB ..i loikeee...

sedap tu McDonalds Grilled Chicken Burger !!.ari tu masa adik saya berbuka puasa d luar saya ada pesan.. mmg lain rsa dari burger biasa..rupanya daging ayamnya d grill... waduh2... masa menulis ni pun duk terliur2 tringat2 rasanya.. hehehe...


masih suci dalam kotak...heheheh


bila dah buka..nyam2...
agak2 sampai bila eh GCB ni ada erk?? raya ni kalo outing leh makan lg...hehe... terliur lagi...

~jojoe~

Duit Raya!

Mari, mari mari... siapa mahu duit raya?hehehe... tahun ni saya prepare awal duit raya... tukar dengan Bank Islam.. tak banyak sangat budget untuk duit raya.. biasanya untuk mak ayah, adik bradik dan saudara mara terdekat saja..
Alhamdulillah.... smoga terus dmurahkan rezeki..Setiap sampul yang berbeza, isinya pun berbeza yer..hehehe...

~jojoe~

Saturday, August 20, 2011

Ca ko teka!


Cerita lucu ni saya dapat dari BFF saya, Winn..dia ada post entry ni d blog kami bertiga..(saya, winn dan Jipang)..tiba2 tadi saya buka dan rasa lucu lak..hehehe... tetiba rasa rindu sangat pada mereka semua yg jauh d mata...

"Suatu hari di Fakulti Sains sebuah Universiti Tempatan..sedang berlangsung ujian berkaitan serangga.. Ujian kali ini sungguh susah... Mahasiswa mesti mampu menentukan jenis dan nama serangga dari potongan-potongan kaki yang diberikan oleh Pensyarah...

Dua jam sudah berlalu. Tidak ada seorangpun pun yang boleh menjawab soalan ujian. Seorang mahasiswa yang amat kecewa.. memutuskan untuk keluar dewan Ujian... dia menghempas daun pintu dengan kuat... "Dummmm!!!!" Melihat keadaan itu... pensyarah didalam dewan marah dengan berkata.. "Hey! suka hati mak bapak hang je hempas pintu tu ye?! Sapa nama kau !!!" Mahasiswa yang sudah terlanjur berada di luar segera menjulurkan kakinya ke pintu sambil berkata... "Nie kaki sia... encik... Cuba encik taka..siapa nama sia?"
(Ca ko taka?)

p/s: Ca ko teka.. ayat peberet Winn...Hehehe... miss u yeng...
~jojoe~

1st timer berbuka bersama...

Hari ni saya jalan2 ngan ehem2... cuma berjalan2 kosong saja sebab niatnya cuma nk berbuka puasa bersama2.. selama ni blum pernah kami berbuka berdua..so hari ni dapatla bersama2 buat pertama kalinya..hehehe...
mcm biasa kami ke SC... Jalan2 situ..sempat2 menonton persembahan IMUDA yang kebetulan ada show kat situ... ada Artnexhibition. dia ada tunjuk ajar org ramai kat situ cara melukis karikatur...menarik dan tertarik saya menontonnya..
pas tu mencari2 gak baju melayu untuk dia... tp xterjumpa..so kami decide cari kat SP jerlah nanti..huhuhuh...mcm biasa berbuka..hehehe, tomyam wajib ada...tp kali ni xder siakap..takut tak terhabis..smua yg diorder untuk seorang makan jer...hihi..memang jimat..abis licin...heheh
~jojoe~

Langsir pulak!!

Bila rumah dah 60% lengkap untuk ddiami, mula la saya menggelabah mencari itu ini.. perabut blum lagi, cari langsir dulu.. hehe rambang mata jugak mencari tadi bersama2 adik lelaki dan adik ipar saya.Kami membeli di ALAMODA.. memang banyak jenis langsir kat sana,... berjam jugak kami memilih.. Akhirnya, ini jugak pilihan saya..hehe..sudah tempah..after raya baru diaorang datang ukur... ekceli saya mencari langsir yang simple saja.. disebabkan kemalasan saya ni, saya paling tak suka langsir jenis ni..


nk kena klip2 banyak2.adui.. memang leceh... banyak tul besi nk kena pasang..kalo satu layer ok lagi, mahunya 2-3 layer..pengsan saya nk pasang (hehehe..alasan pemalas)..one more thing, saya suka yg simple, tak mahu la ada kening2 or kerawang2 terlampau..paling saya tak suka corak berbunga2...adeii... so, i prefer abstract...

i like this type.. simple and mudah dipasang...


ada ring khas..kasi masuk ajer pada rodnya..kan mudah..hehehe ..dasar pemalas... memang tak tahu nk memilih langsir ni..last2 main redah jer pilih..cantik tak cantik tunggu aje bila dh siap..hehe...xcantik pun, rumah sendiri..kikiki


~jojoe~

Wednesday, August 17, 2011

when he said NO!


salam Ramadhan ke-17.. eh eh.. dah 2 minggu kita berpuasa kan? xlama lagi dah nk raya..Alhamdulillah, rumah sayapun dah masuk air after 3 MONTHS dapat kunci.. erm.. memang menyakitkan hati tunggu pemaju wat kerja... mujur elektrik saya urus sendiri.. 3hari dah masuk, kalo biar pemaju jugak mayb 6 Bulan baru leh masuk umah.. Apapun, alhamdulillah... tadi saya juga mendapat perkhabaran gembira,,,syukur yang teramat sangat,,pasal apa? Biarla Rahsia..hehehe... Rahsia Ajer..
Arini saya bukan nk bercerita sal rumah ker apa...pasal hati dan perasaan.. hehehe... cuba baca title ENTRY ni.. rhasa2 bleh agak tak sal apa... hmmm... agaknya saya ada wat seseorang terasa hati... bukan niat saya.. saya berkawan dengan semua orang.. tp bila suami orang minta no phone,beria-ia nak berkenalan, saya akan menolak dengan cara yang baik. tp bila tak faham2 juga terpaksala saya mendiamkan diri... memang xsalah berkawan tp saya tak akan berlebih2 dalam semua hal..terutama memberi number telefon.. apalagi bila si dia cakap jangan.!!..
Saya tak sombong.. saya tiada keistimewaan.. saya tak cantik..jauh sekali nk perasan tak tentu pasal.. apapun inilah prinsip saya... dan saya juga akan mendengar cakap si DIA..
jadi, kalo la seseorang yang mungkin terasa hati dengan saya membca entry ini, saya mohon maaf banyak2.. tak ada niat nak sakitkan hati sesiapa... terima kasih kerana sudi berkawan dengan saya,,,

~jojoe~

Friday, August 5, 2011

Bukan Tamak...

dah 5 hari dah kita berpuasa..kejap jer kan?..huhu.. semalam 1st time berbuka kat luar.. saya kuar bertiga..ngan ehem2 dan adik saya.. Biasala, bila berbuka kat luar itu ini order.
pagi tadi bila dengar fadhilat ramadhan kat tv1 rasa insaf plak.Nabi berbuka puasa dengan beberapa biji kurma dan air sejuk saja.. tapi kita..ermm... selepas dari ni saya bertekad kalo berbuka kat luar biarla bsederhana saja.. tidak membazir.. tapi sebenarnya tidak juga membazir..yang lebih tu tapau bawa balik untuk sahur.alhamdulillah...
semoga amal ibadat kita di bulan yang mulia ini dirahmatiNya.. Amin..
~jojoe~

IKLAN LAGI!