Sunday, September 18, 2011

Check Kolestrol dan Gula dalam darah


 Baru-baru ni saya berkesempatan buat ujian darah sendiri di sekolah..dengan bantuan kakak2 sekerja saya.. masing2 nak tahu aras gula dalam darah dan juga aras kolestrol.. erm, berdebar2 gak terutama masa kena cucuk jari untuk keluarkan darah..memang penakot neh.. nahh, ambik darah..huhuh...

 ni ler alat EasyTouch untuk test gula dan kolestrol dalam darah

 kakak-kakak yang sedang bersiap sedia nak jadi 'nurse' ..hehehe
 rujukan

Alhamdulillah, lepas check aras gula saya masih d paras normal, begitu juga dengan kolestrol..masih di  aras Normal...

 memang sekarang ni berhati2 bab pengambilan gula ..mujurla saya ni bukan peminat minuman berkarbonat.. kalo tak..ermmm..cuma dalam kepala ni duk pusing pikir camner nak trunkan berat neh..xbrani dah nk ambik ubat2 diet ni..takot ada side effect kat buah pinggang..pas tengok ayah sakit sebab masalah buah pinggang saya jadi serik..... Apapun, marila kita sama2 jaga kesihatan yer...

p/s: doakan ayah saya cepat sembuh... :-(

 ~jojoe~

2 comments:

  1. beauty nengok darah cetoet tu pun da pening =(

    p/s* semoga ayah jojoe cepat sembuh. amiin

    ReplyDelete
  2. hehehe...jojoe xpening..takot jer masa nk cucuk kasi kuar darah tu...
    ..tq dear...

    ReplyDelete

bling bling

IKLAN LAGI!