Monday, October 31, 2011

terkadang..

kadang-kadang saya terfikir...ada ker org bca apa yang saya tulis di sini?? ada ker? ada ker?? ermmmmmmmm.....


~jojoe~

seminggu sudah..

 Kejapnya masa berlalu.. dah sminggu anak adik saya ni melihat dunia... Namanya Mia Qaisara Adriana.. fuhh..semput mak ngah nak menyebutnya.. Alhamdulillah, Mia dah bleh balik umah hari ke-4 selepas kes tertelan air kotor semasa hendak disalinkan..eh, eh, dilahirkan..hehehe..  Bahasa tu jaga yer cik Jojoe..


Apapun, berat Mia  dah bertambah menjadi 2.4kg..walaupun xseberat mana, yang penting Mia sihat.. Mia juga selalu diberi minum sengkuang cina bagi mengurangkan Kuning.. Alhamdulillah, kuning mia makin hari makin kurang... semoga mia cepat2 membesar dan  ibunya pula cepat sembuh, seksa menengok orang berpantang ni yer...huhuh...


 mia dan abahnya. (adik saya)...~~~ xcited benor dia jadi bapak..hehehe...


~jojoe~

Friday, October 28, 2011

Wooww!!

Teruja betul masa masuk bilik guru dan tengok kek sebesar ini...


rasanya takyah cakapla..memang tip top... hehehe... ini bukan kek besday, tp kek sumbangan dua rakan sekerja yang dimurahkan rezeki untuk kawan-kawan sekerja di sekolah...alhamdulillah... terima kasih yer..



tengok jer gambar ni wat saya telan air liur berkali-kali..terbayang-bayang ksedapannya..huhuh....  apapun, memang speechless laaa...

~jojoe~

Monday, October 24, 2011

Hati yang tak keruan

Tetiba rasa nak jiwang jap... boleh?? erm..2-3 hari ni hati rasa xkeruan ajer..huhuhu... Bila dengar bait lirik lagu ni rasa  tenang jap...


Kucari di mana
Kau letak hatimu
Kerna bersamaku ada penawar nya
Hanya kepadamu tempat ku mengadu
Usah kau berpaling dan terus membisu

Sememangnya lidah
Tiada bertulang
Namun itu bukan alasan berdiam
Percintaan ini, kita memilih nya
Kesilapan hanya suatu perbandingan

Kekasih...
Cintaku ibarat rimba
Andainya dibakar
Tinggallah debuan arang
Siramlah dengan kata-kata saktimu
Semoga asmara berbunga ke akhir nanti
Bagiku engkau...permata hidupku
Inilah ujian buat kita

Berjanjilah... kan setia kekasih padaku
Kita bercinta hingga ke pintu syurga
Sinarilah asmara di mata dan di jiwa
Hidupkan cahaya cinta selamanya

p/s: SETIA menanti...

~jojoe~

Sunday, October 23, 2011

Teruja!

Tarikh: 22 Oktober 2011
Hari : Sabtu
Lokasi : Hospital SP
Masa : 5 petang


Akhirnya anak saudara saya yang ke-6 selamat dilahirkan. sepatutnya dia diramalkan lahir 2 minggu lagi, selepas raya haji.. Ini adalah anak saudara perempuan ke-3 saya. semua adik beradik saya yang dah kawin dapat anak sulong perempuan.. Mcm baru jer sibuk kenduri kawin adik lelaki saya, sekarang dia dah bergelar ayah.. alhamdulillah..



cuma sekarang baby masih di hospital kerana ditahan disebabkan tertelan air kotor dalam perut ibunya semasa hendakla dilahirkan.. doktor tak sedut habis..hampeh tul..kesian si kecil asyik muntah..apapun doakan ibu dan anak selamat pulang ke rumah dengan sihat..Amin..



~jojoe~

Saturday, October 22, 2011

Famagofchi

 ada lagi ke yang main mendelah neh zaman2 gini? kalo dulu masa zaman2 kanak2 ribena ni ler antara game yang sya minat..game ker ni..eh??.ntahla..yg pasti, misinya adalah untuk membela virtual pet ni sampai besar..

baru-baru ni ada ternampak game ni dalam katalog..harga dalam rm9.90 gitu..hehehe..tetiba jer rasa nk main balik..tp lama2 rasa bosan lak..tambah2 sbb ianya begitu sensitif..bayangkan penat mmbela sampai umur 5tahun (kononler, padahal baru 3 hari) terjatuh jer skit trus restart new pet..hampeh..sekarang adik saya yg duk pulun jaga,usung jer sana sini.


.tapikannnnn...,,baru jer tadi pet dia yg berusia 9tahun itew meninggal..kesiaaaannnnnn..hahahahaha...buang masa n memang takder pekdahnyer pun... sabor jelahhh....

~jojoe~

Friday, October 21, 2011

the T.H.I.N.G.

Hari ni saya jalan2 dengan encik ehem2.. kami jalan2 cari barang2 rumah baru saya,,,sebelum tu breakfast sama2.. ari ni saya makan roti canai yang sangat sedap..terasa2 lagi kerangupan roti bawang dan roti canai yang diorder oleh si dia.. memang bestla...





ari ni kami ke sunway...banyak betul sales arini..sampai 80%.adeeii..kalo tak kuat iman, abisler duit gaji bulan neh...punya main ramai manusia membeli dan membelah sales yang diadakan..




huhuh...salah satu barang yang saya beli,..taraaa...bantal yang di 'suggest' oleh si dia..
 ekceli saya ni memang ada masalah nk tdo..tambah2 d rumah baru..so, dia cadang beli bantal neh.. contour memory pillow yang sangat sejuksss dan lembut okeh.. hehe... nanti malam ni saya cuba..kalo tak best tdo awasla dia...huhu..

sebelum jalan2 shopping sempat nonton filem neh..
saya memang nyesal tgk citer neh..bukan sebab tak best tp sebab takot tengok alien yang ganas2.. dah ler hodoh..ermm... mcm rugi jer tgk wayang sambil tutup mata dengan jari jemari yang tak berapa runcing neh..heheheh..



apapun, kalo sesapa yang berminat ngan citer2 trill camgini, bagus tengok.. saya mmg serikla...
 kusss semangat tengok alien tu menggila klon kan dirinya menjadi manusia... arghhhhhhhhhh... ngeriii..

~jojoe~

Wednesday, October 19, 2011

Hepi besday Ibu

13 oktober adalah hari lahir adik perempuan saya yang ke 29..(hoho..sudah tua engkau yer)..hehehe... xlama lagi dia pun akan sama umur dengan saya jugak.. err..beberapa tahun lagila..
memula memang xda plan nk celebrate.. tapi hari sabtu lepas (21 oktober) , pas kuar ambik barang di Rorine Sp (adik saya jd agen..saya yang banyak beli), so kami decide pegi celebrate kat Tesco.siapa kami2 itu?? saya, encik ehem2, besday girl and kids serta adik bongsu saya... pas shopping semua trus cari port nak celebrate..saper yg  decide nk makan mana..of coz anak2 dia yg tiut2 neh..

nak kfci kfci..ayooo..situ jugak depa mau nooo... (ekceli pas kes video KFC ari tu, saya memang dh xlalu nak makan situ)... tp memandangkan betapa excitednya diaorang nk mamam situ saya pun mengikut ajerla...




memang hepi bila dapat hepi2 camgini kan?? to my dear sister, happy birthday.. semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki..aminnn..

~jojoe~

Tuesday, October 18, 2011

Otak tua, pemikiran muda..

Perkaitan tajuk di atas dengan entry ini? hehehe... nak kata tua, saya masih muda okeh..nak kata muda saya sudah agak tua...erm..may b that's not the right word.. sudah dewasa..hahah.. baru sesuweii...
tapikan ada satu perkara yang saya perasan tentang diri saya neh...walaupun usia sudah 3puluh tutttttttttttttt.., saya tetap berminat dengan kartun...ekceli kan, apa yang saya nak tulis neh ada kaitan ngan background baru saya neh..hehe..masih sama color, cuma karakter dah berubah..kali ni saya pilih kartun yang tiut neh, RAPUNZEL..


ada tak anda terpikir walaupun usia kita makin meningkat, kadang2 kita tetap berminat pada perkara2 yang kita minat masa zaman kanak2 ribena dulu... (apa punya ayat ler cikgu ni tulis..mujur bukan cikgu BM)..hehehe.. Kartun biasanya dikaitkan dengan kanak2...tp bagi saya, kalo kena dengan grafik yang cantik dan comel, org dewasa pun akan berminat juga..  encik ehem2 saya selalu ketawakan saya bila saya beli DVD Barbie,



atau masa saya cakap saya nak tengok wayang Cars..




erm... biarpun diketawakan, saya tetap minat.. i like..i like . .i like....(hehehe)

sebut sal kartun ni, teringat saya kartun2 ni masa zaman kanak2 dulu.. ingatkah anda???

thunder..thunder..thunder cats... hooooooooooooooooooooooo (trademark yang tak mungkin dilupakan.. sila baca dengan nada dan intonasi yang betul..hehehehe)

eh eh.. komik doraemon.. i likeee jugak.. (pinjam dari budak)..hehehehe...



p/s: biarla apa org kata..yang penting kita hepi...  ok bai...
~jojoe~

Tragedi Oktober

Assalam...

memula nak update yang terbaru dulula...aci x mcm tu?,,hehehe..aci ler kan..ah smingguu dah xupdate ni..bz uruskan rumah yang dah sedia untuk didiami..cuma saya yg tak brani nk duduk lagi..hehehe... sebab? tak ramai lagi yang duduk kat situ...tunggula dah ramai skit baru saya join the club..hehehe

okla, ari ni nak citer sal hal kemarin (semalam ler tu)... masa balik dari skolah tetiba sampai kat satu jalan ni betul2 berdepan dengan pejabat perhilitan, saya terkejut tengok insiden neh..sempat ler snap 2-3 keping gambar.. (* sila klik untuk membaca number plat kreta di depan saya dengan lebeh jelas)..hihihi




ni ler salah satu sebabnya saya sangat takot bila drive follow belakang lori kayu balak.. sangat gerun okeh... memang kalo bleh nk potong lori tu secepat yang boleh or follow dari jauh ajer..ngeeee.... kadang2 dalam otak mmg terbayang bukan2 mcm apa yang jadi kat atas tu..apapun, alhamdulillah...tiada kemalangan jiwa dilaporkan...

p/s: semoga kita dijauhkan daripada musibah seperti di atas.. pandu cermat.jiwa selamat... :-)

~jojoe~

Saturday, October 8, 2011

Takder kerja cari kereja..

Apa aktiviti ari ni yer? hari ni saya temankan adik saya ke Program Penempatan Pekerjaan di Politeknik Tuanku Sultanah Bahiyah di Kulim.


Program ni di bawah anjuran Pejabat Tenaga Kerja Kulim dengan kerjasama Politeknik itew...Masa kami sampai dalam kul 10 lebeh memang dah ramai sangat manusia kat situ. Ada banyak pekerjaan yang ditawarkan utk peringkat PMR, SPM sampaila degree. Company dari Selangor, Tanjung Malim pun ada.
So, adik saya pun mencubala nasib kat situ.. 3 temuduga jugala dia masuk.. Semuanya jawapan yang sama cam candidate lain, "kami akan call"..hehehe.. ok ler tu dari dia cakap "maaf..awak gagal".. so, we just wait n see la kan...
Bagi yang berminat, peluang masih terbuka... sbb program ni akan berlangsung sampai esok ... cuba-cubala..mana tahu rezeki kan...


PROGRAM PENEMPATAN PEKERJAAN (3P)
(TEMUDUGA TERBUKA)
ANJURAN   : PEJABAT TENAGA KERJA KULIM DENGAN KERJASAMA POLITEKNIK TUANKU SULTANAH BAHIYAH
PADA               : 8 – 9 OKTOBER 2011 (SABTU – AHAD)
MASA              : 9.00pg – 4.00ptg
TEMPAT          : DEWAN MUADZAM SHAH POLITEKNIK TUANKU  SULTANAH    BAHIYAH KULIM HI-TECH PARK 09000 KULIM, KEDAH DARULAMAN.

AMBIL PERHATIAN*
SILA BAWA
~ KAD PENGENALAN
~ SIJIL-SIJIL KELAYAKAN
~ RESUME TERKINI
~ BERPAKAIAN KEMAS & SOPAN

*Sebarang Pertanyaan hubungi; 04-490 6566 / 04-490 9111



p/s: baru sedar, rupanya masih ramai yang perlukan kerja...ermmm...
~Jojoe~

IKLAN LAGI!