Wednesday, November 9, 2011

Serik!!!

Minggu ni memang bz .. sekolah dah sampai penghujungnya bagi 2011.. so, banyak kerja yg perlu dibereskan sebelum bercuti..Jadual saya, semestinya kelas tambahan selepas waktu persekolahan dan semasa cuti nanti..pecutan terakhir buat anak-anak murid saya yang nampak bersemangat berdepan dengan SPM..
Saya pun sedang bersemangat jugak ni.. sedang merancang sesuatu demi masa depan. Semuanya sudah beres diuruskan..Hasilnya, biar Tuhan yang menentukan. dalam ksibukan dan perancangan, mood saya di 'spoil'kan dengan sikap manusia yg bergelar jurujual.
6 bulan yang lalu saya ada membeli home teatre di sebuah kedai di Giant Kulim.


Bestpoint nama kedai tapi hampehhh... xbest langsung.. dahla mahal siap offer free gift,,padahal saya rasa harga barang tu termasuk harga free gift sekali..saya memang rasa sangat tertipu..tp apa bleh buat... nasi dah jadi bubur..
Kenapa 6 bulan baru bercerita.? saya beli barang tu sebelum rumah siap.. Tuan kedai berjanji akan hantar dan pasang home teater tu kat rumah baru. Malangnya selepas sebulan saya hubungi kedai supaya menghantar barang itu mcm2 alasan diberi..antara alasan-alasan bodoh itu adalah:
1. technician cuti bertunang
2. tiada stok
3. jalan jam krana cuti deepavali
4. technician masih cuti
5. tiada transport
sampai mcm tu skali alasannya...berkali-kali saya call itu juga jawapannya.. sehinggala tadi kesabaran saya hilang... bila saya dah marah, diaorang marah saya balik.. aikkk... dah terbalik plak..mcm saya lak yang berhutang dengan diaorang..padahal diaorang yg berhutang dengan saya..geramnya rasaaaa,,, last2 saya call boss BESTPOINT sendiri minta penjelasan. dia cakap besok barang antar.. sekali lagi janji manis dan saya harap ianya ditunaikan..jika tidak saya akan buat laporan di KPDN.. memang rasa bodoh dan diperbodohkan... BODOH..BODOH.. menyesal saya beli kat situ.. buat kawan2 jangan jadi mcm saya..jangan mudah tertipu dengan janji2 manis jurujual ni...kadang2 hanya dengan umpan free mug kita mungkin kehilangan ribu-ribuan... saya dah serik!!!

~jojoe~

4 comments:

  1. amalkan pembelian berhemah... cash n carry... lebih selamat...

    ReplyDelete
  2. ermm..saya dah bayar cash..carry jer blum sebab rumah lum siap masa tu..ermm...inila antara ksilapan saya yg paling besar... memang myesal..

    ReplyDelete
  3. begitula aderrnya...huhuhuh..dah serik nih,.:-(

    ReplyDelete

bling bling

IKLAN LAGI!