Monday, December 5, 2011

Breaking Dawn- Part 1

Filem ini saya tonton sebelum ombak rindu..26hb yang lalu bersama2 dengan my BFF, cik ada.. Memang antara filem yang saya nantikan sesudah twilight, new moon dan eclipse.. Breaking Dawn adalah filem terakhir kalau mengikut novelnya la.. Tapi diaorang split jadi 2 part.. memang teruja nak tengok part 1 ni..

tak sabar nak tengok hero pontianak yang ensem

dan serigala jadi jadian yang terlebeh macho..

haha.. dua2 lawa..camner ni..patutla bella tamak..


dua2 dia sayang..tp hak mutlak dapat kat Edward la..,My hero..hehehe...
dalam filem ni, Bella dan Edward akhirnya berkahwin..


cantik betul diaorang punya wedding venue.. dengan bunga2 putih yang lawa.. mcm kawin dalam taman..

Saya dan Cik ada ternganga melihat latar belakang yang sangat indah..huhuh..

Jelesnyerrr..
Bila bella mengandung, keadaan menjadi complicated bila bayi yang dikandungnya itu boleh menyebabkan dirinya terbunuh.. Bayinya adalah separuh manusia dan separuh pontianak (memang xbleh blah..tengok boleh, percaya jangan)..ermm.. apapun, make up artist memang class..


 dapat menukarkan wajah bella yang cantik menjadi seorang yang tak bermaya dan seolah mengidap anoreksia jer.. sampai tinggal tulang..Bila bella selamat melahirkan bayinya,



 renesmee (comelnyerrrr- bakal awek jacob neh...),

 bella tidak dapat diselamatkan walaupun suaminya yang pontianak tu cuba menukarkannya menjadi pontianak..xselamat kejap jelah, kagum lak bila tengok pastu tetiba jer wajah dia kembali berseri, isi-isi badannya yang sebelum ni kurus kering tiba2 naik semula, bibirnya menjadi merah, gelung itam bawah mata ilang.. dan tiba-tiba bella membuka mata.. tp bukan mata manusia, mata pontianak..and then... to be continued..cittttt.... bengang jer.. apapun, citer ni memang best...!!.. cant wait to watch last part.pasni nak tengok life bella sebagai pontianak bersama edward

 dan kisah cinta jacob n renesmee... aduiii..setahun lagi ler menunggu yer cik ada..hehehe...

~jojoe~

4 comments:

  1. xde la bes sgt citer uh...ntah pape la..scene yg x patot tengok

    ReplyDelete
  2. @elya ~hahah,.. sapa suh tengok? hehe.. tu pun ada scene kena potong.. akak ngn cik ada ok jer layan..hahaha

    ReplyDelete
  3. joe... aku xpenah tgk lg mana2 cita ni...siok ke? kena donlod la nk try tgk best ka dak...

    ReplyDelete
  4. eh.. kak long pun ada blog eh?? mesti syok..novel dia pun jadi koleksi tau..hehe.. tengok dari awal la..baru tau kisahnya..heheh

    ReplyDelete

bling bling

IKLAN LAGI!