Friday, August 3, 2012

Samsung Galaxy SIII

 Saya ni bukan la peminat gadget yg canggih  manggih or yg mahal2 ni..yg penting kalo beli handphone dapat mesej dapat call pun jadila,,cuma baru2 ni tangan tergatal kejap membeli hanphone ni..(sampai sekarang masih belajar cara nk guna..) canggih sangat pun bikin pening huhu..



Here’s what you need to know about Samsung Galaxy S III:
  • 4.8-inch HD Super AMOLED display (1,280 x 720 pixels)
  • Gorilla Glass 2
  • Exynos 4 Quad 1.4 GHz quad-core
  • 8 MP rear camera with 1080p recording, 1.9 MP front-facing
  • Internal memory: 16 GB, 32 GB, 64 GB & expandable with micro SD card slot
  • 4G LTE connection
  • 2,100 mAh battery



Apapun..it's finally mine... :-)


~jojoe~

Brownies

bila bulan puasa ni rasa nk makan mcm2..macam baru2 ni tetiba jer gatal tangan nk buat brownies..selalu duk tengok kawan saya cik ada masak...kali ni saya nk try,..saya guna resipi buku kuih raya...



 1st time masak biasala,,ada jer yg tak kena,..brownies saya agak pahit,.sebab terlebih koko..alahai..tapi telan jugakla..hahaha..len kali saya nk wat lagi..that time saya akan pastikan sedap nyam2..hahaha... saya ada survey resipi kat internet..next time nk guna resipi neh!!

Bahan-bahan ( 5-6 orang )

  • 250g (sebuku) butter
  • 400g coklat masakan
  • 6 biji telor
  • 2 cawan gula perang
  • 2 penutup esen vanilla
  • 1 sudu besar coklat emulco
  • 3/4 cawan tepung gandum
  • 1/2 cawan serbuk coklat
  • 1/2 cawan kacang walnut @ pecan @ almond @ macadamia. Ikut suka. Kalau tak letak kacang pun tak apa.

Cara-cara

  1. Panaskan oven 180 darjah.
  2. Double boil butter dan coklat masakan. Pastikan air yang menggelegak tak masuk dalam adunan butter dan coklat masakan. Setelah cair, ketepikan. Biarkan sejuk.
  3. Dalam bekas lain, masukkan telur, gula perang, esen vanilla dan coklat emulco. Gunakan spatula untuk sebatikan bahan-bahan ini.
  4. Tuang adunan butter dan coklat masakan yang dicairkan tadi ke dalam adunan di atas. Gaulkan sebati. Jangan kacau terlalu lama. Setakat sebatikan saja.
  5. Ayak tepung gandum dan serbuk coklat. Masukkan dalam adunan di atas bersama kacang (jika ada). Gaul sebati dan masukkan ke dalam loyang yang sudah digriskan dengan marjerin atau butter.
  6. Bakar selama 45 minit menggunakan api atas bawah atau sehingga masak. Gunakan lidi untuk periksa bahagian tengah brownies.

~jojoe~

Thursday, August 2, 2012

A day to remember...

Pejam celik pejam celik dah nk 2minggu umat islam berpuasa..kejapnya masa berlalu.. huhuhu... kali pertama berpuasa tanpa ayah di sisi... rindu sgt2 kat arwah,, tp hidup tetap diteruskan.. saya mcm biasa sibuk dngan urusan sekolah..semakin sibuk dengan keja yg seolah2 xpernah selesai..lepas satu satu.. kadang2 rasa xsempat nk goyang kaki dah dapat tugasan baru..apapun, tak boleh mengeluh...punca rezeki saya di situ.. sekarang ni saya pening menyiapkan majalah sekolah..masih banyak lg yg belum selesai...

lupakan sekejap hal kerja,,,walaupun sibuk..saya agak bahagia sekarang,..ermmm.. minggu lepas saya dah bawa si dia jumpa mak saya..hehehe... bukan dengan mak saja..dengan adik beradik yang lain juga..kami berbuka puasa sama2.. doakan yer,, hehe..kami berbuka di Dking reastaurant..alaa,,, restoran yg popular dengan mee udang kat sp tu..memang sedap berbuka puasa kat situ.. lagi best dapat kumpul bersama family dan dia... cuma adik lelaki saya dan isterinya xdapat join sebab kerja.huhuhu.. kurang 2 ahli...


ikan bakar dan ikan 6 rasa yg sangat nyam2

kailan ikan masin

tomyam yang memang kawwwwww

my peberet seafood ..KETAM!!

hidangan berbuka untuk 8 orang..

adik saya, anak2 dan suami beliau...

mak dan adik saya yg malu2

gambar saya dan dia..?? nampak tak??,,hahahahahha

~jojoe~

IKLAN LAGI!