Tuesday, September 18, 2012

Cameron Highlands

Citer ni berlaku pada tanggal 31 ogos yang lalu.. saya dan adik2 buat family trip ke Cameron Highlands...dah lama teringin nak p sana.. akhirnya kesampaian jugak...huhuhu...  kami memulakan perjalanan seawal 8 pagi...jauhnya perjalanan nk ke negeri Pahang ni..huhuhu
kami ambil jalan Simpang Pulai.. Jalannya memang cantik.. walaupun bengkang bengkok tp saya sudah biasa dengan jalan mcm ni sewaktu bertugas d Keningau dulu...
Kami sampai di Tanah Rata pun dekat jam 1,,..puas gak cari tempat nk lepas penat..akhirnya jumpa juga tempat nk makan2 sebab masing2 bawa bekal dari rumah,,huhuhu... lepas makan kami terus ke Bharat Tea Plantation,..dah lama teringin nak tengok sendiri ladang teh..akhirnya tercapai juga hasrat murni tu...


"sembunyi di sebalik pokok teh...hehehehe"
"my mom, younger sis n my brother MIL n SIL..."

Lepas puas cuci mata situ, kami terus mencari port shopping..tu pun punyala susah nk parking.. punyala ramai manusia....hehehe.kat situ kami borong tshirt, sayur, souvenier dan yang paling penting STRAWBERRIES and  aiskrimnya yang best!...heheheh

selesai jer buang duit situ, kami gatal kaki melawat strawberries farm dan butterfly farm,.. kat strawberries farm tu kami xmasuk petik pun,,,tengok2 jer dari luar,... kat butterfly farm plak tgk rama2 dan binatang lain seperti reptilia...xdala menarik sangat..huhuhu...
kul 6 kami trun dari CH.. xstay sana sebab memang planning one day trip saja..apapun, it's fun sebab dapat bersama keluarga jalan2... dan bersama si dia juga...:-),,, chewahhh...mcm hari mengeratkan silaturrahim plak kan?... alhamdulillah,,..

~jojoe~

No comments:

Post a Comment

bling bling

IKLAN LAGI!