Friday, September 21, 2012

Resident Evil- Retribution

Mcm dah lama xtgk wayang yer...huhuh... baru2 berkesempatan menonton citer yang ala2 game neh..huhuh.


Jalan ceritanya memang menarik cuma endingnya lebih kurang sama dengan filem2 sbelum ni... no ending.. zombies makin bertambah dan mcm never ending stories.. mayb nnti ada sambungan lagi kot filem neh..
huhu..ekceli saya xminat sgt citer2 yg lawan2 camgini.. tp layan jelah sbb dh xda citer lain nk tgk..
hehehe...

The Resident Evil: Retribution bermula dengan sambungan dari cerita terdahulu. Alice (Milla Jovovich) diserang masa kat kapal Arcadia oleh geng2 Umbrella. Lepas serangan bertubi2 Alice ditawan oleh Umbrella Corparation di sebuah tempat rahsia dan bertemu sahabatnya Jill valentine (sienna Guillory) yang dikawal oleh super komputer yang anti manusia, The red Queen.

 Untuk menyelamatkan Alice, sahabat2 beliau , Ada wong, leon dan Barry datang dan terpaksa berdepan dengan pelbagai halangan termasukla ZOMBIES..


 tu jer yang saya larat cerita.nk tahu lebih lanjut kena tengok sendiri la...huhu


p/s: senang jer nak tau citer tu best ke tak bagi saya.. kalo ada keinginan saya nk beli VCD pas tgk citer tu tandanya syok ler tu..kalo tak maksudnya Kosong..kosong,...hehee

~jojoe~

No comments:

Post a Comment

bling bling

IKLAN LAGI!