Monday, September 24, 2012

Spagethi dan diet

hahaha... (tetiba jer gelak kan?)... bukannya apa..xda idea nk tulis sal apa... hari ni mood saya ok.. tambah2 td mak saya cakap saya nampak kurus skit..muka dah kecik skit..wah2.. slama ni besar rupanya muka saya ni.. ehemmm..bukan besar yer... montel a.k.a cute..hahahaha....
memang sekarang berdepan dengan krisis penambahan berat badan yang mendadak.. faktornya xlain xbukan sebab makan neh...jadi bukan salah saya..salah makan ok...hahaha.. ermmm... memang dah start berdiet..ye lah..diet untuk tahun depan..my big day tak nak la saya yang BIG kan.. so..nak tak nak kena diet.. tp xtahu mcm mana nk mula neh... cuma saya dah belajar kurangkan pengambilan nasi..sejemput jer..lauk yg lebih especially sayur...
balik hari ni saya melantak spagethi goreng.. jangan salah faham yer..spageti nya cuma 6 urat saja..nampak melambak sebab kepanjangan dan kerana saya lebihkan sayur-sayuran.Satu lagi FAKTA penting mengenai spaggethi ialah:

"spaghetti mengandungi kurang lemak berbanding mee biasa dan ia sesuai untuk mereka yang mengamalkan diet "
so.. inilah LUNCH dan DINNER saya for today... jap lagi nak exercise... chaiyok...chaiyok...huhuhu

jojoe~

6 comments:

  1. Wah wah wah.... Da start diet da dia eh.. Gud2!! ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..diet terpaksa..ikot hati nak bedal jer semua benda...kikiki

      Delete
    2. Hohoho...jgan ikot hati..binase!! Hahah

      Delete
    3. heheheh.... ikut akal skarang neh..hahaha

      Delete
  2. sedapnye...terliur!
    tengah2 malam ni, mana nak cari spagetti :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya tengok pun terliur balik...stok spaggeti ada ajer dalam tupperware... takot lapar..hehehe

      Delete

bling bling

IKLAN LAGI!