Wednesday, January 30, 2013

Hancus diet


minggu lepas adalah minggu yang agak bz...dan rasanya terus bersambung ke minggu ni...almost everyday balik lewat..dengan meeting,..pemberian BRIM semua..aduii.semput jer rasa..sabtu ni plak kena kursus lg... huhuhu... mcm xleh bernafas lak ni....
back to the story, minggu ni memang xjaga makan betul...huhuh..abisla diet..starting from friday lagi..asyik melahap ajer kerja ...hehehe...makan kenduri di rumah sepupu yang bertunang...esoknya plak..jeng2,..family reunion..makan2 satu family kat rumah..memang hancus diet la..siapa bleh tahan makan bila menu camgini ada depan mata..hahaha...redah jelah...nyum3...

sekarang ni duk serabut pikir..risau plak nanti p fitting baju xmuat...adehh..tolonnnn....
~jojoe~

Sunday, January 20, 2013

Pesta!

masih lagi cerita basi... selalu pesan dengan students..jgn tangguh kerja..nanti bertimbun kerja xsiap..tp sendiri pun tertangguh2 menulis blog..akhirnya banyakla cerita basi menunggu giliran..hehehehe... mcm sayang plak xshare kisah yang berlaku pada 30 Disember neh...penutup tahun 2012...
for my 1st time saya menjejakkan kaki di Tapak Pesta Pulau Pinang... waahhh..baru saya tahu kenapa pesta ni begitu popular setiap tahun..memang happening.. banyak betol aktiviti kat sana..sampaikan nak cerita pun dah xreti... hehehe... (malas nak cerita sebenarnya)..

saya bersama family dan encik tunang ke sana hari tu...masa  kami sampai tu pun dah bratus2 orang menunggu nak masuk..lepas beli tiket kami pun mula meronda2 kat dalam..banyak betul kedai dibuka kat situ...penuh dengan manusia sampai saya jadi rimas plak,.. huhu..

eh..eh najwa latif pun ada tau..heheheyang... xbest kat situ adalah semasa nak makan...dahla makanan tu mahal... rasa plak..mak aiiiii...xpadan ngan harga,...xsedap amat.huhuhu... sangat xsedappppppp....seib baik ada taman neh..sebijik mcm i-city kat kl tu..hehehe

pas penat jalan2 kami ke tapak fun fair plak...huuuu...sangat banyak mainan yang menakotkan untuk dicuba...sumpah saya xberani naik langsung..xtahula apa yg adik lelaki n encik tunang saya minat sgt nak naik2 menda2 mcm neh..aduii...last2 xnk ralat saya gagahkan diri naik euro wheel...tu pun langsung xbgerak..gaya seh..hhuhuu..

plezz la...kelenjar adrenal saya masih berfungsi dengan baik ok...
kul 1030 bila hujan mula trun renyai2 saya dan family bergerak balik... singgah makan dulu..lepas geram sbb xpuas makan kat tapak pesta td..heheheh


~jojoe~

My wish

10 hari selepas tahun baru 2013, genapla usia saya yang ke 33 tahun.. huhuhu... sudah tua lor..rasa mcm baru jer berumur 23 tahun... apapun clock is ticking...xkan menunggu kita..betul..??apa yang saya harapkan dengan setiap pertambahan umur akan memberi lebih rahmat kepada saya..besday tahun ni saya rasa amat berbeza..mngkin menjadi tahun terakhir hari lahir saya sebagai orang bujang..tahun depan akan sambut bersama suami pula..InsyaAllah.. semoga segala yang dirancang tahun ni akan berjalan lancar dan dipermudahkan ..Amin...
sambutan tahun ni pun sederhana saja... makan2 bersama adik2 .,,tu pun last minit punya planning..makan neh..
Mee Bandung Johor, air tangan adik ipar saya.. hadiah? tahun ni saya dapat hadiah besar dari encik tunang...2-3 hari sebelum hari lahir dia bagitau dia ada order jam tangan secara on9 ..bukan jam tangan saya..jam tangan dia ...tp dia alamatkan kepada saya kerana masalah penghantaran...saya ok jer ...lgpun dia ada tunjuk gambar jam untuk lelaki tu kat saya...tepat hari lahir saya, bungkusan bersaiz besar sampai... terdetik jugak dalam hati saya...ni jam tangan ke jam dinding..huhu,,masih lurus bendul..saya pkir mayb nk elak jam pecah so si penghantar bungkus besar2 dengan surat khabar kat dalam..or mayb kotak kecik dah habis..hahaha...
bila sampai rumah si dia suh buka kotak utk check keadaan jam..sekali buka..taraaaaaaaaaaaa...
hohoho...speechless... dapat kawan baru..hehehe
tq mr xxxx.... :)

~jojoe~

Saturday, January 19, 2013

Istikharah Cinta


Dapat kah anda mendengar bunyi lagu di blog saya ni..huhu...sayu jer rasa hati bila dengar lagu ni...

Tajuk Nasyid : Istikharah Cinta
Artis : Sigma
Album : Istikharah Cinta



Bersaksi cinta di atas cinta
Dalam alunan tasbihku ini
Menerka hati yang tersembunyi
Berteman di malam sunyi penuh doa

Sebut nama-Mu terukir merdu
Tertulis dalam sajadah cinta
Tetapkan pilihan sebagai teman
Kekal abadi hingga akhir zaman

Istikharah cinta memanggilku
Memohon petunjuk-Mu
Satu nama teman setia
Naluriku berkata

Di penantian luahan rasa
Teguh satu pilihan
Memenuh separuh nafasku
Dalam mahabbah rindu

Di istikharah cinta


~jojoe~

Friday, January 18, 2013

Shoez

Rupanya bukan mudah nak bergelar pengantin...banyak perkara nak diuruskan..kadang2 sampai susah hati dibuatnya,,huhuhu..hari ni cari kasut di Quensbay Mall kat Penang..sampai ke penang mencari kasut..huhuh..susah nak cari saiz kasut utk kaki saya yang lebar ni.. kebanyakan yang ada saiz pun semua dah abis stok...kalo ada pun yg xcantik .huhuhu...
hampir satu bangunan QB tu saya dan encik tunang ronda..xjugak jumpa..akhirnya ambik keputusan mamam dulu di KRR.dah lama xhadap nih..heheh...melantak abis...rosak diet saya..hehehe
makanan encik tunang
mine!!.. jgnla sampai baju xmuat sudah...huhu
my feveret..hehehe

lepas makan cari lg sampai encik tunang sakit kaki...hehehe...soriii... tu lahh...nk wat mcm mana dah dapat saya yang kaki bersaiz "cinderellla" nih..hehehe
last2 masuk kedai VOIR neh..terjumpa sepasang kasut..walaupun xbrapa nk berkenan tp warna memang dah sesuai ler utk majlis bertandang nnti...so..beli jelah... dari xda langsung..huhuhu....


~jojoe~

Wednesday, January 9, 2013

Generasi Mini

Ini kisah 2 minggu yang lalu (25 Disember 2012) ... berkenaan mini yang pernah menghilangkan diri suatu ketika dahulu dan pulang ke rumah selepas seminggu hilang...rupanya dia bukan pulang seorang diri..sebaliknya membawa pulang 4 ekor anak yang dikandungnya...
patutla selepas dia balik perutnya memboyot sakan...huhuh..ingatkan dia sudah membesar bagai juara...rupanya sedang mengandung anak luar nikah..hehehe..sebab saya tak tahu pun siapa bapanya itu...apapun..saya sangat hepi sebab mini dah jadi mak... dari kecik saya bela sampai la dah beranak empat...comel2 plak tu..pandai mini pilih suami....hahaha...



~jojoe~

Tuesday, January 8, 2013

2013

Salam tahun baru... entry pertama untuk tahun ini..hehehe.. Lembaran diari baru mulai dibuka..sedikit ulasan mengenai 2012.. tahun yang penuh warna warni dan kesibukan.. tahun saya diikat menjadi tunangan orang...dan mungkin tahun terakhir bergelar orang bujang..sebab tahun 2013 akan menjadi permulaan baru hidup saya..semoga Allah mempermudahkan segala urusan saya tahun ini.. tahun yang akan menjadi sejarah untuk dikenang seumur hidup saya...
Tahun 2013 ni juga diharap menjadi tahun bertuah untuk saya...semoga kita beroleh keberkatan dariNya..amin...



"B2B"
~jojoe~

IKLAN LAGI!