Tuesday, April 30, 2013

Honeymoon ker?

berbulan madu? seriously..kami belum sempat berbulan madu..selepas selesai kenduri semua saya dan suami sibuk mengemas barang dan rumah ..memang xada masa untuk honeymoon.. mulanya kami merancang nak ke sabah tp mengenangkan kekangan masa yg betul2 terhad kami tangguhkan dulu rancangan..last2 dapatla sehari kami berjalan di Batu Feringgi.. tengok permandangan matahari terbenam dan makan2..tu ajer...ntah bila dapat berbulan madu betul2 pun xtahula..huhu
matahari hampir tenggelam.. romanticnya..hahaha

makan-makan di sebuah kedai kat situ.. siap ada plak JJCM gitu,..nampak sedap..padahal hampeh..xbest langsung..dahla mahal yg amat... RM80 ko makan untuk 2 org...dahla ketam dia xsedap langsung..semua xsedap...uwaaaaa...
sataynya boleh tahan...tapi rm1 secucuk..mak aiiii,.tercekik rasa..huhuhu
sotong goreng tepun...ni jer yang fresh...seefood lain dah rasa lain mcm... xsedap!





dont judge the taste by its look!!.. :(

ketam masak cili yang xmasak dan xfresh langsung!!.. 

muka cik abang yg blur tgk banyak sgt benda nk makan...tp xsedap kan..huhuu

p/s: apapun...pengantin baru kena happy kan? kan? hahah

fotographer saya!!

Ok..masih berkaitan dengan majlis perkahwinan saya..memperkenalkan jurugambar saya... Eric dan wan Ladong.. yang sorang lagi yg pakai cermin mata ala2 syamsul yusof tu saya xkenal sebab dia xdatang masa masa majlis saya.. so, diaorang dikenali sebagai budak@nakal..memang nakal pun sebenarnya.tengok gambar pun dah tahu...ye tak???.hehehe


Bercakap mengenai shooting gambar ni, chewaahhh rasa mcm model pulak kan..hahaha... diaorang memang sporting habis la..walaupun stress jer si eric bila ramai sangat students saya aritu..hahah... sori yer..lg satu susahkan nak melentur kayu kayan jadi model ..hahaha..memang xreti sgt nk berposing... hehe..mcm kayu jer rasa ni...mujur diaorang sabar n friendly melayan kerenah pengantin baru ni..hahaha.. apapun xsabar nak tunggu album kahwin saya siap..sekarang dalam proses cetakan..

Inilah antara hasil keja wan and eric yang di tag pada saya di fb..cantikkan?? so, sapa-sapa yang berminat untuk mendapatkan khidmat diaorang ni bleh contact di nombor 017-4656552 / 012-4965587  atau ke fb diaorang.. eric dan wan ladong.. terbaikkkkk...


masa akad nikah.. :)

bersama ex-pelajar saya

outdoor di Lata Bukit Hijau... hehehe



di Yan Kedah.. :)

p/s: picture credit to eric and wan Ladong... thanx a lot... :)

Sunday, April 28, 2013

makan beradab.. :)

Dah sebulan berlalu..tp kemeriahan hari bahagia saya masih dirasai... hari ni saya nak bercerita mengenai persiapan makan beradab.. untuk meja dan hiasan kanopi semua saya order dari kak Lyn... orang nya baik..sapa-sapa sekitar kedah yg nak order boleh melawat kak lyn di alamat facebook ni:


saya memang sangat berpuas hati jugak dengan servis kak lyn n keluarga dqis2.. utk meja makan dan khemah saya memilih tema coklat  sebab coklat merupakan tema perkahwinan saya... tp selit purple and pink skit... yg penting ada jugak silver.. cantik x?

meja makan yg simple tp i love it sooooo much....


menu untuk makan beradab..sedapnya...teringin nak makan lg...huhuhuh..hari tu masa kenduri memang control abis..nervesss...hehehehehehe

lauk pauk kenduri for VIP
kanopi and meja untuk VIP.. :)
lap peluh masa nak makan..hehehehe...


semua gambar-gambar ni saya cedok dari fb kak lyn..hehehe.... ada juga gambar pelamin n katil pengantin.. thanx kak lyn.. :)

-Jojoe-

Friday, April 26, 2013

My Wedding Shoes!

Hari tu saya dah tulis entry mengenai salah satu perkara yg saya risau menjelang perkahwinan saya iaitu kasut..memang susah hati bila pikir saiz kaki ala kakak tiri cinderella neh.....puas mencari xjumpa2 ..huhu..alhamdulillah...setelah puas mencari di sana sini..saya temui facebook kak Sofea. dia jual custom shoes...wehooo..selesai masalah kasut pengantin saya..yeyyy... inilah kasut pengantin yg saya order dari kak Sofea..

 untuk akad nikah..simple but very nice..

untuk majlis resepsi saya

untuk bertandang


Kasut ni betul2 ngam dan selesa dipakai...ikut ukuran kaki sendiri...kak sofea ada tunjuk mcm mana cara nak ambik ukuran kaki yg betul.. so, kalo ada bakal2 pengantin di luar sana yg bermasalah mencari kasut pengantin boleh cari kak sofea di link ni ok..

p/s: thanx kak sofea!!
~jojoe~

Thursday, April 25, 2013

24 mac 2013

Hari ni saya bertandang ke rumah pengantin lelaki... Majlis diadakan di Yan.. kami bertolak lebih kurang jam 12 dan sampai dalam pukul 130 tengahari...memang gementar sangat rasa masa sampai kat sana.. lgpun saya agak kurang selesa dengan baju saya ..huhuh..xtahu kenapa,, mayb sebab cutting yg xpernah saya pakai sebelum ni..huhuh..apapun..alhamdulillah..majlis juga berjalan lancar..
tak ada apa yg dapat saya katakan selain rasa bersyukur kerana semua yang dirancang berjalan dengan lancar.. Hanya Tuhan saja yg tahu apa yg saya rasa.. Alhamdulillah.. masih lg gambar dari kamera sendiri.. enjoy the pics.. :)



rombongan pengantin

bersanding kejap..hahaha...

time makan.. yeyy..
semangat adik beradik,sepupu sepapat saya makan..hahaha





bersama pihak keluarga lelaki

with my family.. :)
~jojoe~

23 mac 2013

Hari ni berlangsunglah majlis meraikan perkahwinan saya. memang rasa  teruja buka mata pagi ni..syukur kerana selamat bergelar isteri orang dan berdoa semoga perjalanan hari ini berjalan dengan lancar..
Alhamdulillah..semuanya berjalan seperti yang dirancang.. saya dan cik adawiyah ke kulim untuk make up seawal jam 10 pagi..dan sampai di rumah pukul 12 tengahari..
Masa tu dah ramai tetamu yang datang ..terharu sangat2 dapat berjumpa dengan bekas pelajar dan kawan2 lama yang sudi datang ke majlis saya... antaranya ialah:

abang angkat saya yg sama2 bertugas di sabah...tq kokong.. 

Kawan sebilik msa blajar dulu, jas...dh 11 tahun xjumpa..tq dear for coming...

Pukul 1.00 encik suami dan keluarga sampai....memang rasa nervous sangat time ni...huhu... Risau kalo ada yg xkena..make up nya..baju nya..semuala akan jd perhatian org ramai..tp bila tgk encik suami semangat jer saya pun jadi yakin jugak..


  Masa jemput encik suami....

Makan beradab

Ok..kita layan gambar saja yer...
 my wedding cake..nyummmm



pengepit2 saya..hehehe

 gambar profesional...ni pun dapat dari fb saja.. yg lain blum sampai lagi.. with my ex-student..:)

with my new family.. ;)

my 2 beautiful angels....rasa terkilan kerana terlalu bz xsempat bergambar dgn diaorang..huhuh

Banyak sangat kenangan harini..apa yg pasti, semuanya berjalan lancar dan saya sangat puas hati... Terima kasih kepada kawan2 , saudara mara dan pelajar2 yg sudi hadir memeriahkan keadaan.. Thanx a lot..kalo ada kekurangan apa2 saya minta maaf byk2..

~jojoe~

IKLAN LAGI!