Sunday, June 30, 2013

Kurniaan MU...

Ok..sudah2 la citer sal kawen yer..dh basi dhpun..hihih... Sebenarnya apa yg saya kongsi dsini adalah sbagai kenangan ..utk dibaca Dan dlihat kemudian hari..thanx kepada yg sudi membaca n bg komen.
macam dah bersawang plak blog ni yer..hehehe..bila dah bergelar isteri orang ni banyak la perubahan rutin harian.. kalo dulu seorang, sekarang dah berdua.. huhu.. ditambah plak dengan pertengahan tahun ni memang banyak kerja di sekolah yang nak disiapkan..kadang2 saya rasa xmenang tangan..baru siap satu kerja datang kerja lain...kadang2 blum pun siap datang pula yang lain..apapun terima saja hakikat... kerja tetap kerja..mengeluh pun xguna sebab memang perlu diselesaikan jugak...dah namapun kerja ye dak? hehehe...
sekarang ni saya sedang berdebar2 menanti kehadiran orang baru dalam keluarga kecil kami..alhamdulillah... saya bersyukur dikurniakan rezeki secepat ini..lagipun saya bukan muda lagi... kawan2 yang sebaya pun ada yang dah menimang 2-3 orang anak... semoga Allah mempermudahkan proses kehamilan saya.. walaupun masih dalam trimester pertama, saya berharap semoga semuanya selamat.
sekarang ni saya masih mengalami alahan... baru saya tahu bagaimana rasanya bergelar bakal ibu..muntah, loya dan pening menjadi perkara biasa... banyak yang saya rasa.. walaupun namanya morning sickness, tp sampai ke malam saya rasa semua tu...termasukla demam  hampir setiap hari bila tiba waktu petang..apapun, semuanya pengalaman yang sangat manis..apalagi bila memikirkan adanya pemberian Allah di dalam kandungan saya sekarang..semua tu buat saya kuat.. suami pun teruja bergelar ayah.. apa lagi bila pertama kali melihat keputusan pregnancy test saya...


dua2 teruja...teruja sampai dua kali kena check sebab mcm xpercaya.. Syukur Alhamdulillah... Doakan saya dan bayi dalam kandungan saya selamat ye kawan2... tak sabar menunggu 31 disember 2013 ni... itula due date saya untuk melahirkan baby ni.. ada kawan2 suruh bertahan sehari supaya dapat jadi new year baby...tp bagi saya, xkisahla apapun tarikhnya...yg penting semuanya selamat,.. InsyaAllah,..Amin..

No comments:

Post a Comment

bling bling

IKLAN LAGI!