Wednesday, October 30, 2013

Preparation




Lagi 9 minggu lagi...huhu...asyik countdown jer keja saya ni..hehehe... berdebar2 plak rasa...paling menakotkan bila bca pengalaman bersalin blogger2..memang keja saya skrang time free mencari post2 yang bercerita tentang pengalaman bersalin... mcm nak belajaar sesuatu tp lain plak jadi..rasa takot plak nk berdepan dengan pengalaman pertama bersalin..huhuuh... sampai kakak kat blik guru ni pun marah2 dah..suruh saya jangan duk pikir sangat bab bersalin ni...bila sampai waktunya saya akan tempuhi jugak..lgpun pengalaman setiap orang kan xsama...huhu..betul jugak...apapun, saya berdoa semoga dipermudahkan semuanya nanti...xputus-putus berdoa smoga saya dapat melahirkan baby ni dalam keadaan normal dan selamat.. Amin...
baby sekarang makin aktif bergerak... semalam pun dalam pukul 12 lebih saya terjaga bila dia bergerak2.. suami pun sama merasa gerakan baby bila dia sentuh perut saya.. hepi sangat rasa dalam hati ni... semoga anak ibu sentiasa dilindungi Allah..sentiasa dalam keadaan sihat... xsabar sangat rasanya mennti pertemuan pertama kami nanti..:)
sekarang ni semua barang-barang baby dah complete dibeli...mcm barut saya xbeli, ada kakak kat skolah bagi... ada jugak hadiah2 dari teman... thanx semua... terharu i..hehehe


 baju2 baby pun semua dah dibasuh...heeheh.. semangat waja betul..tinggal nak packing masuk beg saja ni... seronoknya tengok baju2 baby.. kalo ikotkan semua saya nak beli..tp dah kena pesan ngan adik n mak..baby kan cepat membesar..so, beli sikit2 dulu...takot pakai kejap jer dah xmuat...skit pun sampai berbelas pasang jugakla..huhu..suami pun dah menjeling2 ..malas cakap banyak time shopping..hehehe

sebahagian barangan baby yg dah siap dibasuh.. :)

raga kain lampin, barut n tuala baby...hehehe...ada satu lg raga baju baby..
sekarang ni tunggu saja detik mendebarkan tu... kawan-kawan doakan saya yer...:)

Monday, October 28, 2013

Kenduri time..


Assalam...

usia kandungan dah nak masuk 8 bulan neh...masih lg mampu berjalan makan kenduri..heheh... semalam menghadiri kenduri bekas pelajar saya, Intan Shahida..waaa.. ramai jugak yg kawin muda sekarang ni ye..baru 20tahun...yang dah ada anak pun ada tau.alhamdulillah.....
saya ke sana dengan suami, adik, sepupu dan of coz anak buah saya yg baru cukup 2 tahun ni, Mia Qaisara... hehe...cute tak dia pakai baju kurung...banyak tul door gift dia dapat..abisla gigi..hehehe

ok, ni la gambar yg sempat saya snap masa kat sana..

Okehh..mengaku..berat naik berkilo2 sudah... memang over.suami jer maintain slim....huhuhu
pengantin baru kita..:)


Raja Azrey yang pelakon tu pun ada... siapa dia? ala, yang berlakon citer blok 404 ngan cinta hantu ketapang tu la... hehehe...

apapun.. tahniah buat ex pelajar saya ni..semoga berkekalan hingga ke jannah .. 16hb ni ada lagi satu jemputan kahwin..pun bekas pelajar jugak... in shaa Allah...sempat lg kot nak pergi join.. :)


~jojoe~

Saturday, October 19, 2013

Salam aildiladha

Salam aidiladha untuk semua...walaupun dah 4 hari berlalu...hehehe... tahun ni sambutan mcm biasa..sederhana tapi meriah...dengan telatah anak2 buah yg nakal dan cute... pagi raya saya dan suami beraya di rumah mak..lepas tu terus ke kampung bapak mentua di Yan dan Merbok...petangnya baru balik beraya semula di rumah mak... bestnya beraya dengan suami... dan baby dalam perut ni..
dah nak masuk 30minggu mengandung... badan saya memang cepat terasa penat sekarang...belakang pun sakit..malam2 dah susah nak tdo..sebab masa nak mengiring ke kiri kanan tu rasa susah skit..apapun, xkisahla..yang penting baby kami sihat..semoga Allah sentiasa melindungi anak dalam kandungan saya ni... dan semoga dia dapat dilahirkan dengan mudah dan selamat dalam keadaan yang sihat..amin... Tahun depan kita beraya bersama yer sayang...xsabar nak tgk baby depan mata... bak kata saya pada suami..

"saya rindukan anak saya ni..walaupun dekat di usus dekat di hati dan ginjal semua" hehehe...sempat lagi berseloroh... tinggal 10 minggu lagi untuk pertemuan yang pertama kali...InsyaAllah...  ni gambar yang sempat saya snap pagi raya tu... seronok tengok kerenah anak2 buah bersama suami... semoga kebahagiaan ni berkekalan untuk kami sekeluarga...amin.. :)


pak ngah dan anak2 buah yang chomel. :)..
ala..tomei2... sukanya tengok bebudak ni punya telatah,,,












sweetnyaaa...insyaallah...tahun depan ada lagi seorang kawan..hehehee



Wednesday, October 16, 2013

Suntikan Rhogum pertama.

Ahad (13/10/2013) adalah hari appointment saya di Klinik Pakar Hospital Sultan Abdul Halim SP.. hari ni saya akan terima suntikan rhogum yang pertama.. huhu..berdebar jugak rasanya..apapun,, kena jugk harungi... mujur ada suami setia menemani di sisi..hehehe
Sebelum disuntik kena jumpa doc dulu... kena scan perut semua...doc cakap baby normal semua ..dah masuk 29 minggu ..tp kedudukan baby masih lg songsang..huhuh... tp doc cakap xperlu risau sebab masih banyak waktu untuk dia berpusing ke posisi yang sepatutnya... huhuh... pusing ye sayang..risau ibu ni... mujur doc ni baik jer orangnya... lemah lembut gitu.. paling best dapat mc..heheh ..yela, mana berbaloi nak ambik time sleep... sp ke baling bukannya dekat..huhuhuh
ok, berbalik kepada suntikan..saya bergerak ke makmal... kemudian disuruh baring..huhu..aikk... kena baring ke.. rupanya rhogum tu disuntuk di punggung...bukan di bahu macam saya terima suntikan tetanus... jujurnya saya xpernah rasa lg suntikan di punggung..sekali kena... ya ALLAH...menitik air mata..sakit gila...huhuhhu...apapun, terima ajelah... sekali lagi suntikan 24 november nanti... pun kena terima jugak demi baby ke-2 nanti..insyaAllah..semoga Allah mempermudahkan segalanya untuk saya..Amin..

Sunday, October 13, 2013

Penang lagi


Dah nama duk kedah, kalo tempat paling dekat nak jalan2 konpemla ke penang... sejam jer dari KK.. hehehe... sabtu lepas ke sana lagi..kali ni beramai2..dengan adik2 n sepupu..motip, of coz shopping and jalan2... walaupun perut dah memboyot ke depan tp maseh lg semangat nak berjalan... aritu dah janji ngan adik2 nak belikan baju raya utk anak2 sedara saya yang cute2 tu... so, tercapai la jugak hajat diaorang nak pau gaji saya bulan ni.hehehe...xpa..rezeki saya rezeki keluarga jugak..xleh kedekut2..tak baik... kami gerak p pnang pukul 10pagi... konvoi tiga bijik kreta... teruja jer rasa... terus ke destinasi pertama, Quensbay penang... kebetulan Jusco wat sale.. memang excited la memilih baju raya bebudak tu...



my brother and SIL bersama daughter and son..hehehe... mia mcm jauh hati jer...ikikikii

Baby nawfal yang kesejukan..hehehe
sepupu with hubby and sons...
hero-hero yang escort kaum wanita shopping aritu..hehehehe
dah siap shopping and lepak2 situ kami ke Padang Kota Lama... dah lama teringin nak p situ... dulu masa kecik2 ada jugak arwah ayah bawak p lepas situ makan pesembur... masa kami sampai memang dah ramai org situ...view masih cantik .. sempat jugakla berposing2 tepi tu..


mia teruja kejar burung kat tepi laut ..hehehe...comelnyaaa..
bergambar kenangan ...:)
gambar mcm sama kat atas tp xserupa..cuba tengok betul2 apa yang menyelit bergambar sama..hahaha
last sekali paling best masa nak balik decide nak naik feri..kira 1st time le jugak naik feri dengan kreta2 sekali...tp nak naik tu mahunya 1/2 jam jugak beratur menunggu..tp bila dah atas feri tu memang rasa best..brangin jer walaupun masa tu perot wat hal..sakit plak..huhuhu..kacau mood jer nak makan angin..hahaha...

permandangan atas feri...
apapun tu ajer yg nak diceritakan..malas sebenarnya ni...kikiki... jumpa lagi..daaa...

last but not least...gambar kami berdua... hehehe...


~jojoe~

Sunday, October 6, 2013

7 bulan

alhamdulillah..hari ni genaplah 28 minggu usia kandungan saya..macam sekejap saja masa berlalu... kadang2 terasa debarannya bila memikirkan tinggal 2 bulan saja lagi dapat bertentang mata dengan bayi pertama kami..memang excited sangat rasa..bersyukur sangat2 dengan kurniaan Illahi ni... Syukur alhamdulillah...
sepanjang 7 bulan ni tak  banyak masalah yang timbul..cuma masalah berat badan saja yang naik mendadak...sampaikan saya terpaksa mengambil tekanan darah setiap hari... hari tu masa kandungan 6bulan terpaksa minum air gula untuk kali ke-2.. risau sekiranya ada masalah kencing manis.. Alhamdulillah.. bacaan gula saya normal... minggu lepas juga saya menerima suntikan tetanus yang ke-2... Ahad depan (13/10) saya akan ke hospital besar untuk bertemu pakar bagi suntikan Rhogum... itu untuk masalah darah saya yg berhesus negatif.. Apapun yang saya lalui, saya redha asalkan anak dalam kandungan saya ni sihat dan selamat..
Baru-baru ada check jantina bayi di Klinik pakar.. Suami siap rakam2 lagi pergerakan bayi..hehehe..rasa-rasa perempuan ke lelaki..?

ramai kawan2 dah tanya2 jantina baby saya...apapun tunggu jer bulan 12... yang penting doakan semuanya selamat yer...Amin...


~jojoe~

IKLAN LAGI!