Monday, December 2, 2013

36 weeks

Bila tgk pregnancy sticker kt atas tu, trus rasa berdebar yg amat.. Kandungan saya dh cukup bulan..dh 36 minggu... Sekejapnya rasa msa berlalu..rasanya baru jer tgk kputusan pregnancy test..rasanya mcm baru jer tgk muka wajah excited suami bila tau dia akan bergelar ayah dlm usia yg muda..hehehe. 
Alhamdulillah..stakat ni smuanya xda masalah...cuma masalah rhesus darah saja..yg penting baby dlm kandungan sihat slalu..makin aktif plak baby ni..bergerak2.. Tp tu yg saya suka..tu yg buat saya dn suami tersenyum... Xsabar nk jumpa baby..
Oh ya.. Sebut sal msalah ni, saya skrg berdepan dengan bbrapa kesukaran dalam sminggu ni... Pertamanya.. Sakit betul tulang pelvik saya sekarang... Bila ditanya kawan2 diaorang ckp pkara normal dalam minggu 2 terakhir sebab baby dh trun ke bawah..so berat baby menekan tulang saya..tu yg sakit punggung semua..huhu..tambah seksa ime nk bgn tdo atau bgn dari duduk....kdg2 terpaksa berpaut pd suami ..huhuhu
Kedua, malamnya susah betul nk tdo..setiap kali berubah arah mesti terjaga2..sakitnya tuhan jer yg tau..tu blum lg cramp masa perut tiba2 keras mnegang...huhuhu
Ketiga, saya kerap rasa loya...tp blum pernah muntah...xtahula knapa..apapun..baru skrg saya tahu apa yg dilalui oleh seorang ibu...benarlah pengorbanan seorang ibu tu sgt besar..ni baby belum lg lahir...terharu rasa pikir pgorbanan mak saya sms mgndungkn saya dulu..hidup mak lg susah.time pregnantkn saya 9 bulan pun maseh lg pergi mnoreh... Abis pntang terus kerja balik... Sayu dgr citer mak... Terima kasih mak....oka..nnti cerita lg..tetiba plak rasa syahdu ni... Nk cll mak kejap... 

~jojoe~

No comments:

Post a Comment

bling bling

IKLAN LAGI!