Monday, December 29, 2014

Qisya turns 1!

Alhamdulillah...29.12.2014.. genap setahun Shafiya Qisya Azzalea bt. Muhammad Shawal dilahirkan..selamat hari lahir sayang ibu.smoga hidupmu menjadi seindah namamu.. (wanita mulia yang hidup dalam keadaan baik selamanya)

Ya Allah Ya Karim...
Kurniakanlah kepada anak kami akhlak yang mulia dan ilmu yang bermanfaat.

Ya Allah Ya Rahman Ya Rahim....
Jadikanlah anak kami, anak yang solehah, anak yang berbakti pada orang tuanya, mencintai Rasul, dan taat kepada-Mu.

Ya Allah Yang Maha Pencipta....
Kurniakanlah kepada anak kami kesihatan, kecerdasan, dan pertumbuhan fizikal yang sempurna.

Ya Allah Yang Maha Pelindung.....
Lindungilah anak kami dari segala macam penyakit dan musibah.

Ya Allah Ya Razaaq....
Bukakanlah pintu-pintu rezeki bagi anak kami, baik rezeki yang sudah kami duga maupun rezeki yang tidak kami duga.

Ya Allah Ya Qadir....
Panjangkan usia anak kami dan jadikanlah anak kami manusia yang penuh manfaat bagi sebanyak-banyak umat dikemudian hari kelak....

Amin...


ibu dan abah sayang qisya sangat2... 

Tuesday, December 23, 2014

Aktiviti cuti sekolah 2014

waahhhh..makin bersawang plak blog ni..ingatkan time cuti sekolah dapatla menulis something..nampaknya tidak..hahaha..cuti sakanla... ni pun maseh kemalasan di tahap maksima... so.. apa aktivti di cuti sekolah yer.. antaranya:

hahaha..ni baru intro jer ni..nnti citer lain part jalan2 kat perak ni... banyak benor gambar..tak terupload...kikiki..selain melawat2 tambun dan zoo taiping,,, aktiviti utama time cuti ni of coz la melayan qisya yang dah nak masuk setahun..dan juga  makan kenduri..

banyak betul kenduri kawin..xterkira dengan jari..Khamis 25hb ni ada lg 2 kenduri kawin menanti..salah seorangnya adalah sahabat saya yang akan menamatkan zaman bujangnya.. Alhamdulillah.....nnti update lg yer..
sekarang ni kat sekolah..baru abis meeting..so,, sementara tunggu hubby dtg pick up sempatla coretkan sepatah kata neh...so..pasni saya akan update pasal:
#Lost world of tambun
#zoo taiping
#kenduri kendara
#Qisya turns 1year... yeyyy...

banyak benor janjinya...entah tertulis entahkan tidak..hahahahha..apapun nnti sembang lagi yer... daaa...


~jojoe~

Wednesday, November 19, 2014

pantai murni

ini pun cerita basi sebelum cuti sekolah hari tu.. bawa mak pergi ambil ubat di Jeniang.. mak selalu sakit sendi di lutut... so, ada satu kedai saja di Jeniang yang jual ubat yg berkesan untuk sendi dia..  ini aksi Qisya dengan to and sepupunya mia di tempat duduk belakang masa on da way..hehehe

alolo...so sweet..qisya usik tok yer..hehehehe

dah alang-alang ke Jeniang, kami ambil keputusan pergi ke Yan..lawat tok nek Qisya... lepas tu terus ke Pantai Murni yang dekat jer dari situ... sambil jamu mata tengok laut sambil makanla..hehehehe

mia dan Qisya.. hepi jer mia..

sama-sama merenung masa depan...

mee udang mak..hehehe


maseh sabar melayan kerenah cucu-cucunya..hehehe

mee goreng suami

nasi goreng USA saya.. :)

masa ni on da way balik..qisya dah terlena dalam pelukan mak... mia plak pura2 tdo tu..hahahaha

~jojoe~

Wednesday, November 12, 2014

handsome boy marcel

Asyik citer sal makan jer..mehla tukar selera pasal kucing plak yer..hehe..al maklumla..cat lover kan..hahaha...inila kucing adik saya aritu... MARCEL..dah besar dah..gebus plak tu..geram betul tgk dia... sekarang plak makin aktif bila kena lepas... salah satu aksi macel yang sempat saya rakam adalah time dia panjat pokok rambutan depan umah mak saya..so cute... ala2 model gitu gaya nya..hahaha...
comelkan... gebus betul..

macam model kucing neh..hahaha


mata bercelak...aummmm


aksi marcel masa trun pokok..takot2 berani gitu..hehehehe






alololo...wat kembang plak..heheheh




dah berjaya trun... sempat lagi kenyit mata tu..hehehe

~jojoe~

Sunday, November 9, 2014

makan makan di bilik guru

cuba teka...cuti sekolah dah tiba ...hoyeeee... so, sebelum skolah ditutup bilik guru saya yang cuma ada 7 org tu buat makan2 sempena nak bercuti..hhehehhe...tapi masa tu saya masih sibuk dengan keja..mengejar tarikh untuk hantar majalah sekolah... hehehe
jom.. jamu mata selepas menjamu selera..hehhehe

ini adalah kek ulangtahun perkahwinan kak timah yang ke-20.. semoga berbhagia hingga ke Jannah..amin

apam yng nyum2...kak ros beli...hehehehe


gulai ayam untuk dimakan bersama pulut


sebelum makan baca doa dulu..

potong jangan xpotong..kak su wakilkan suami kak timah potong kek..hehehehe

nyummm,,,black forest yang sedap...

last but not least...jeruk epal yg nyummmm

~jojoe~

Wednesday, November 5, 2014

sehari di penang

salam.. hehehe... cerita basi awal bulan ni.. berkesempatan menyambut besday anak buah kesayangan saya yang e-3, Mia... tahun ni special skit...kami sambut sambil makan angin di Pulau Pinang..buat kelainan sikit tahun ni.. bawa qisya jalan2 sama kat sana...
so kami decide berkelah jer kat Taman Belia.. suami saya membesar di Penang.. jadi dia tahula tempat tu... memang tempat dia main masa kecil... sampai kat sana orang dah ramai..so tempat agak tehad... kami pilih makan kat open swimming pool untuk budak2... anak2 buah saya memang hepi giler tengok kolam renang kat situ.. tak sabar3 nak terjun..tp kenala potong kek dulu..hehehehe
layan pic dulu la...hahaha...(amaran keras... gambar terlalu banyak..kalo boring sila skip..hahah)
kek besday rainbow mia yang sedap giler..


kek FROZEN kak yang dabooommmm....!!
hepinya kakak dapat ponteng kek...


kek rainbow yang sangat sedap...nyum... order dari org yang sama buat kek adik nawfal aritu..





tu diaaa..sekali ngan pak2 berendam sama..hahaha
h
hepi benor qisya main air dengan abahnya.
lepas puas mandi manda and makan, kami terus packing menuju ke taman permainan kat situ..memang best and puas main budak2 neh... mak pak xbest takpa,, yang penting anak2 enjoy.. hehehe









puas main kami bergerak ke Tanjong Tokong... adik saya nak shopping baju katanya... memanng banyak kedai kat situ..tapi mak aiii..nk mendaki tu yang letih..makin lama makin tinggi..huhuhu... 

destinasi kami yang terakhir petang tu ialah melawat Toy Museum  di Batu Feringgi.. nak sangat jalan2 kan..haaaa..jalan puas2... masuk museum ni kena bayarr RM15 utk dewasa..kanak-kanak rm10... tp memang xberbaloi la... patutnya budak2 bawah 12 tahun xpayahlah kena bayar... kesian bebudak tu..bukan tau apa.. paling teruk bila mia nangis sebab takot tengok ada antara patung tu yang agak mengerikan..hahahaha... kesian betul.. okeh, part yang agak best pun time tersempak dengan Ariel AF.. dapatla diaorang bergambar..saya tukang ambik gambar jer..hehehe.. 





jom tgk apa yang menarik dalam museum neh,... (amaran lagi... banyak gambar jugak ni...sila jangan muntah)hahahah



drama king betul bakal adik ipar saya ni..hahahahah




















patung dari feveret filem "CHUCKYYYY"

kesimpulannya ..memang best family trip neh... espcially for kids la..hahahahah

IKLAN LAGI!