Wednesday, February 26, 2014

Mee udang pulau sayak

Bila sebut sal pulau sayak ni saya terbayangkan sebuah pulau la..rupanya sebuah kawasan berhampiran pantai dan memang terkenal dengan mee udang specialnya.,, ahad lepas tiba2 jer adik saya mengada ajak p makan mee udang... So, saya n suami follow jelah.. Memang sedap giler mee udangnya..udangnya plak memang besar dan puas hati makan walaupun sepinggan mencecah rm 14 ringgit..hehehe...
Ni ler mee udangnya... Kecur liur walaupun saya hanya dapat rasa kuahnya..mee blum bleh makan lagi...hehehe..pantangla sangat kan,.kikiki....
Sebab xdapat makan mee saya order nasi goreng udang ni...memang sedap sambal udangnya..terbaikla... Nyum3.. Ada kesempatan mesti p lagi sana...
Encik suami yang hepi tunggu makanan sampai..hehehe
Adik saya dan keluarganya..hepi family..hehehe..eh..eh..mana qisya... Hehe...qisya jadi good girl ..tdo dlm stroller..kasi can mak abah dia menikmati udang yg fresh dan enak..heheh

Pemandangan di sekitar kedai makan.. Memang cantik viewnya..dengan angin laut yg sepoi2 bahasa.. Memang hilang rasa panas...
Oklah..next time pegi lg..heheh

Friday, February 21, 2014

Sama tapi xserupa..

Apa yang sama,,,umur mereka,,, apa yang tak sama jantinanya..hehehe.. Qisya dan sepupunya nawfal..anak adik saya.. Walaupun beza umur mereka cuma 4bulan, qisya dah berjaya mengejar nawfal..paling ketara rambutnya yang tumbuh dengan pesat... Rambut nawfal masih lg samar2...hehehe... Nawfal baru jer cukup 6bulan minggu lepas.. Qisya plak baru cukup 2bulan... Syabas anak ibu... Smoga membesar dengan jayanya ye nak...nanti bleh skolah sama2 nawfal..hehehe..

Hero dan heroin kami...harap maaf atas keseksian qisya.. Gambar yang tak dirancang shootingnya..hehehehe...qisya baru nak mandi dan nawfal plak baru balik dari rumah pengasuh..hehehe

Alolo..sukanya qisya bergambar dengan sepupunya... Dua2 comelkan..geram tengok....grrrrrrrrr..

Jom mandi...

Hoyehhh... Gambar ni saya snap masa nk mndikn qisya lepas bangun tdo... Seronok betul qisya nk mndi.. Siap ada aksi seksi lg..hihihi.. Kecik2 bolehla yer seksi2 sayang... dh besar jgn cari pasal..siap dgn abah nnti.. Abah garang oooo...hihihi.. 
Ewah.. Siap mengeliat tu...omeinyaaaaaa..

Rehat jap tgk kamera.hihihih

Oyehhhhh... Lets mandi manda..hoyeeeeeeee

Thursday, February 20, 2014

senyum!

Qisya dah pandai senyum...yeyyy... Suka sangat bila tgk qisya dah pandai nk main dan senyum2 nakal... Nampaknya, blog ni dh jadi blog kisah qisya...hehehe..nnti dah besar qisya bleh tgk brapa banyak kisah ibu membesarkan qisya dalam blog ni.. Jadi masa tu sila terharu yer nak..hehehehe

Jom tengok qisya senyum...sayang anak ibu... Mmmmuuahhhhhh






Majlis akikah dan berendoi Qisya

Baru-baru ni.. 16/2 (ahad) ada buat majlis berendoi anak dara saya..di samping tu ada majlis kesyukuran dan akikah untuk qisya dan sepupunya, anak adik saya, si nawfal yg comei.. 
Inilah lembu yang bakal dijadikan akikah untuk anak saya dan sepupunya.sepanjang majlis qisya meragam jugak..mayb sebab cuaca panas dan ramai org.dia jadi xselesa... Bila petang skit baru mood dia ok... Sempat juga dia tdo sekejap di baby cot,..tp kemudian terjaga sebab bising dan jadi tontonan umum..hehehe.. Glamor anak ibu aritu..hehehe...

Pelamin untuk qisya diendoikan..zaman ibu dulu xda pun majlis2 camgini nak oiii..

Kaum wanita sedang membaca yasin dan mengendoikan qisya..masa tu qisya xnak tdo dlm cot...dia duduk atas riba saya sampai terlena...rasa terbuai2 agaknya mendengar nyanyian merdu kaum wanita kampung saya tu..
Adik saya dan anak2 nya yg makin membesar...dan nakal jugak.hihi
Ibu dan qisya yg sudah dibedakkan dengan bedak sejuk..hehehe

Qisya dan sepupunya, alya maisara..

Atok qisya(baju petak) sedang asyik bersembang.. Hehehe
Qisya dengan makciknya yang comei..

Ibu dan saudara perempuan ibu.. Mak lang, maksu dan makcik qisya...  :)

Akhir sekali gambar ibu, abah dan qisya... Sayang sangat anak ibu..semoga membesar menjadi anak yang solehah ye nak... Semoga berjaya dunia dan akhirat ..amin..

Wednesday, February 19, 2014

Hello...

Assalam...

Mcm lama plak xmencoret sesuatu kat sini.. Busy sungguh melayan qisya yang masuk arini dh 53 hari.. Means saya dah abis pantang minggu lepas..bulan depan dah mula bertugas balik..alamakk.. Mcm cepat jer masa berlalu..tp kena mgaku la, saya mmg rindu nk ke sekolah...namun dalam masa yg sama rasa berat ati plak nnti nk tinggal qisya kat pgasuh.huhuhu..
Okla..nk cerita apa yer.. Throwback ajerla pasal aktiviti minggu lepas..saya bawa qisya pergi melawat tok nek sebelah abahnya di yan and merbok,.bagus betul mood qisya aritu..mayb dia sronok dpt kuar berjalan2 n of course shopping2 ngn ibu dan abahnya...hehehe.. 

Qisya dan tok nek yan
Aktiviti sampingan qisya.. Tdoooo...hehehe


Qisya dalam stroller masa shopping. Good girl.. Hehehe

Tuesday, February 4, 2014

Alahai anak ibu...

29hb januari lepas adalah lawatan pertama saya dan qisya ke klinik..dulu bawak perut jer sekarang dah bawak anak..hehehe.. Harini qisya kena timbang dan suntik hep dos 2 (thnx elya for the correction..hihi) ... On da way ke sana qisya mcm biasa tdo ajer.. Haa..ambik ko.. Dah makin debab anak ibu..

Berat qisya dah naik jadi 4.3 kg... Alhamdulillah...makin membesar anak ibu...smoga sihat semuanya... Lepas jumpa doktor barula qisya diberi suntikan... Risaunya saya kalo qisya menangis kuat masa disuntik... Huhu

Masa nak disuntik qisya masih nyenyak tdo.. 
Bila disuntik dia menangis kejap pastu tdo balik..hehe...kesian anak ibu... Ok.. Done.. Lepas ni kena g klinik 26/2 plak... Timbang dan suntik lagi...

Qisya yang sedang lena dalam pangkuam saya..sayamg anak ibu... Mmmuuahhhh

IKLAN LAGI!