Sunday, March 30, 2014

Shopping

Sabtu(29/03/13) sebelum masuk kerja aritu sempatla bawak qisya g jalan2 and shopping2 di AEON perda.. kebetulan diaorang tengah wat sales gila2 sebab nak pindah tempat..apalagi.. gila2 la jugak saya shopping baju qisya..heheh...siapa xnak kalo baju yg asal rm45 jadi rm12... 70% less... 50%less.. tambah skirt dgn sluar jeans yg asalnya harga rm69.90. mahal kan baju budak2 ni..so, lesempatan mcm ni memang xboleh  dilepaskan walaupun suami dah menjeling2 dah..hahaha...sesekali shopping untuk anakkan..apa salahnya..mujur qisya xmeragam time tu.. tdo jer.. ibu dengan makciknya sibuk pilih baju...hehehe
hobi qisya adalah tdo.. hehe

banyak betul offer time ni.. 

lepas penat shopping kami menapak ke Sunway Carnival di Sberang Jaya...makan2 ..
seronoknya achik ika makan..hehehe...
release tension situ..esoknya dah nak keja..huhu..sedih plak rasa nak tinggalkan qisya..kalola saya ni kaya raya, duit dalam bank penuh dengan 0,0,0,0,0,0 mcm lagu awi rafael tu konpem dah saya duk umah ja jaga qisya..bawak dia melancong..jalan2..makan2..hahah... xda daya inovasi langsung...kikiki.. tu jelah aktiviti untuk arini..hehehehe
Sempat mnapau big apple donut ni..lama dh rasanya xmlntak benda ni..hihihi...

Sunday, March 23, 2014

Hepi besday mak!!

23 mac adalah hari lahir mak yng ke 59..kami adik bradik ambil peluang berkumpul celebrate besday mak... Mak siap blanja kfc tu..hehehe..



Ni kek mak yg sedap giler..nyummmm... Bulan ni mmg bulan makan kek ajer,,hehehe..part paling best of coz sessi bergambar mak dan cucu cucunya...paling tua kat bawah 6tahun..dan paling muda of coz qisya yang baru nak masuk 3bulan..hehehe.. Memang riuh jadinya..berpeluh2 nk dapat snap gambar yang ok..kalo sorang dah ready sorang lagi duk pandang timur...aduiii..susahnya nak dosiplinkan budak2 kecik nih.. Hahaha.. Ni la pic yg terbaik pun.. Sweet kan???




Apapun..selamat hari lahir ke59 mak... Smoga mak dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki dan diberikan kesihatan yang baik oleh Allah.. Amin..ya rab..

Saturday, March 22, 2014

Selamat ulangtahun pertama sayang..

Macam baru jer 22 mac 2013..tarikh keramat saya dan suami diijabkabulkan..hari ini genaplah setahun kami bersama.. Pelbagai suka duka kami lalui bersama..bab duka tu termasukla bila ada yang xsuka kami bersama..sampaikan kluar komen negatif dlm blog ni dulu..last2 saya terpaksa activekan moderation comment..huhuh..apapun, saya bersyukur dlm ada yang xsuka masih ramai yg mendoakan kebahagiaan kami..terima kasih sangat...
HAPPY ANNIVERSARY DEAR!
Syukur juga selepas sebulan kahwin saya terus hamil anak pertama kami.. 3 bulan alahan dan 6 bulan kemudiannya yg mencabar akhirnya saya lahirkan puteri sulong kami..jadi ulangtahun pertama ni kami sambut bertiga.. Tapi qisya xdapat join makan kek lagi... Hari ulangtahun hari tu kami xsambutpun.. Sebaliknya kami ke alor setar melawat pak chaq suami yang dimasukkan ke hospital kerana masalah jantung. 

Balik dari hospital barula sempat g makan kek kat secret recipe...tapi xdpt lepak lama2 sebab qisya dah meragam nk tdo..huhu... 
Volcana cake suami.. 

my peberet.. banana cake..
Apapun, selamat ulangtahun perkahwinan pertama suamiku..semoga kebahagiaan ini berkekalan selamanya...semoga jodoh kita berkekalan hingga ke Jannah..amin...

Thursday, March 20, 2014

Result spm 2014

20 Mac 2014 pastinya mendebarkan semua calon SPM 2013..sebabnya result SPM kuar arini.. ekceli saya masih dalam cuti..tp disebabkan rasa teruja sangat nak tahu result sains saya gatal2 kaki ke sekolah..hehe.. Alhamdulillah ..result sains ada peningkatan.. Syukur sangat bila tengok pelajar2 saya yang sronok tengok result masing-masing..
mendengar amanat pengetua

guru-guru yang tengah get ready nak serahkan slip keputusan


kakak-kakak saya ni...senyummmmm... hehe

pengetua dan PK bergambar dengan pelajar cemerlang




result pelajar terbaik...memang terbaiklaaah!!!

apapun, tahniah buat yang berjaya..yang kurang berjaya tu usaha lagi..gagal sekali bukan bermaksud gagal untuk selamanya...

Tuesday, March 18, 2014

Selamat hari lahir sayang..

18 Mac adalah hari lahir suami saya.. wahh..mcm banyak plak celebration bulan ni. besday suami, ulangtahun perkahwinan, besday mak lagi...hehe...kenyang perutla celebrate..utk besday suami tahun ni saya buat suprise sederhana untuk dia..dia pun xtahu saya akan celebrate..heheh... time dia keja saya tinggal qisya kat mak dan pergi cari kek n hadiah untuk beliau..hehehe
kek besday suami..sedap amatt..hehe
bila dia balik kerja jer supriseeee... mak and adik saya ada kat umah untuk sama2 celebrate..qisya pun excited sama nak sambut besday abahnya.. heheh


Qisya mood baik aritu...

suami dan anak saudara..


Sambung main balik..mak sedang sibuk menjamu selera kat belakang tu..heheh..yg paling hepi aritu bukan abah jer..tp qisya sekali..seronok betul anak ibu nih..hehehe...

ala tomei2..
jom wish besday kat abah..selamat hari lahir suamiku..smoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki..semoga hidup kita sentiasa dlm rahmat Allah dan berkekalan hingga ke Jannah..amin...

Sunday, March 16, 2014

Jambatan Sultan Muadzam Shah, Penang.

Citer lama jugak nih..baru sempat nak update..hehehe... 15 mac aritu sempat g jalan2 di Jambatan ke 2 Penang.. sementara masih free kami pun ambil kesempatan masuk penang free jugak..sambil2 g melawat tok lang qisya..hehehe... jauh juga sebenarnya jambatan ni..kena lepas tol Juru baru jumpa..
cantik kan? bau tar lagi ni.hehehee





jambatan ni lg panjang dari jambatan pertama.. sekurang2 nya dapat elak kesesakan yang biasa berlaku di Jambatan pertama terutama lepas office hour..
inilah kerja qisya sepanjang perjalanan.. tdo ajer..hehehee


makcik ika dengan kucing cucu maklang...Usin namanya...hehehe
lepas g umah mak lang kami jalan2 di Queensbay... window shopping jer...hehehe

qisya dan abah



family potret..hehee

Monday, March 10, 2014

MH370..di mana kamu?



Masuk hari ni dah 48jam kapal terbang MAS MH370 hilang semasa dalam penerbangan menuju ke Beijing sabtu lepas (8 mac) ..Kecoh satu dunia dengan kehilangan pesawat ni.. Apa sebenarnya yang terjadi?? Semua jadi persoalan.. Saya sendiri jadi resah menanti berita.. Sampai sekarang langsung tiada berita penemuan kapal terbang tersebut.. Rasanya keresahan ni xkan hilang selagi nasib penumpang dan anak kapal diketahui.. Mcm2 spekulasi dan berita tidak sahih tersebar.. Kat facebook saja hampir semua status kawan2 berkaitan dengan MH370.... Mustahil kapal sebesar tu boleh hilang daripada radar?mcm mana boleh terputus komunikasi? Ada yang bercakap mengenai adanya pengganas dalam kapal terbang memandangkan ada 2 individu dalam kapal yang dikenalpasti menggunakan pasport palsu..memang menggemparkan.. Hanya Allah yang tahu...

Teringat pulak dulu2 masa selalu travel naik plane ke sabah..6tahun berulang alik merentasi laut china selatan dengan 'belon',. Bukan sesuatu yang menyeronokkan bagi sayala...rasa mcm nyawa si hujung tanduk... Tp apa bleh buat.. Tuntutan duniawi.. 

Sekarang ni misi mencari MH 370 yang membawa 200lebih penumpang termasuk anak kapal dan dua bayi itu masih diteruskan..apa agaknya nasib mereka termasuk nasib 38 orang warganegara Malaysia dalam plane tu..sedih sangat pikir walaupun tiada ahli keluarga sendiri terlibat tp saya dapat rasakan kesedihan yang dilalui oleh ahli keluarga mangsa.. Sama2la kita bedoa semoga MH370 akan selamat kembali membawa penumpangnya.. Apapun yang berlaku, semuanya adalah ketentuan daripadaNya..hanya Dia yang tahu apa yg terjadi dan rahsia di sebalinya... 


Mata oh mata..

25 Februari lepas kesabaran saya berakhir juga... Hehehe... Mcm serius jer kan... Saya bercakap mengenai mata saya ni... Naik ketumbit tp xnak trun2 . Makin membesar.. So, saya ambik keputusan pegi operate jer... 


Inila rupanya ketumbit yang naik sejak raya haji tahun lepas..means dah hampir setengah tahun tp xnak jugak turun2..mula2 tu semua orang cakap alahan sebab mengandung..lepas bersalin surutla... So, dah 2 bulan bersalin masih takder jugak tanda2 nk surut.. Hasilnya,,.. Buang saja...saya ke klinik pakar mata sandhu di Sp... Veteren dah doktornya.. Dia cakap ketumbit saya ni dah beranak dah..means ada 2 biji berkembar kat atas kelopak mata kanan saya.. Dan ada lagi 2 biji di sebelah kiri...doktor cakap operate yg berkembar dulu.. Huhu..sakitnya, ya rabbi... Memangla bius tp rasa mcm kena operate mentah2,.. Sakitnya tuhan ja yang tahu..keluar dari bilik doktor mata saya dah berbalut mcm lanun dah..huhu...price?mak aii... Sebiji ketumbit tu doktor caj rm220.. Huhu..mujurla berkembar di tempat yg sama..so maseh dikira sebiji.. Alahai...2 biji lg mnnti.. 

IKLAN LAGI!