Thursday, May 22, 2014

Save the date!

Baru sgt update sal qisya sedang berusaha nak meniarap..akhirnya hari ni 22 mei masa saya pergi ambil dia kat umah pengasuh, saya dimaklumkan bahawa qisya dah meniarap..





yeyyy...finally..selepas berhempas pulas berjaya jugak anak ibu meniarap..hehehe..
Balik rumah td pun qisya ada tunjuk skill terbarunya tu,..itupun puas ibunya jadi pom pom girl bagi galakan suh dia meniarap..sempat lg masa mengiring dia sengih2 merenung saya..mayb dia hairan tgk ibunya macam apa2 ntah...hahaha
Nnti update bersama gambar... Saja jer nk save the date..hahaha..over ibunya..baru meniarap jer pun..lum bleh berjalan lagi...kikiki


hahaha...budak xda gigi dah bleh meniarap... :)

*updated!

Saturday, May 17, 2014

Alahai anak ibu...

Okeh..qisya masih lagi mencuba ..dan mencuba untuk meniarap..sekarang dia dh pandai mengirinng..cuba xtermampu lg nk meniarap betul2... Kat bawah ni gambar saya sengaja letak dia dlm keadaan meniarap..nk bg dia blajar angkat kepala dan kuatkan otot tangan..hehehe

Ho yehhhh..abis cadar ibu dicemari air liurnya itu...xpa qisya..teruskan usaha mu ye nak..hehehe

Ok..next week qisya cukup 5bulan..nak kena timbang n cucuk lg.. Sabar ye nak...hehehe..lepas cucuk ibu cuti skolah 2 minggu...kita suh abah blanja makan...makan angin..muahahahahaha... 

Qisya dan kerusinya..

Suka betul qisya blajar duduk d krusi.. Krusi ni tok lang qisya yg bg..cute x?? Hihihi





Xsabar nk tgk ank ibu ni mmbesar..hihihih...

Sunday, May 4, 2014

Water filter

Betul kata orang..bila dah ada anak apa saja sanggup dibuat asalkan anak sihat dan gembira.. Mcm saya ni..xsanggup dah bancuh susu qisya dengan air tanpa penapis...memang diragui abis air yang datang dari paip ni..akhirnya saya dan suami setuju pasang penapis air ni.. coway.. 


Memang best pakai..bukan stakat tapis siap ada air panas n sejuk lg... Senang kerja..hehehe..so..semalam dah siap pasang ni kat dlm umah..memang jadi mudah kerja saya..xperlu dah nk tungguair mendidih untuk rendam botol susu qisya..bila suami nak milo pun jadi mudah..sekelip mata jer saya siapkan..hehehe.. alhamdulillah..rezeki Allah..

KELEBIHAN SISTEM PENULENAN AIR COWAY

  • Menggunakan teknologi R.O terkini

  •  Menyediakan air pada suhu bilik, air sejuk dan air panas

  • Suhu air sejuk (4 'C) & air panas (97 'C)

  •   Untuk penggunaan 40 - 50 orang

  • Mampu memproses air sehingga 190 L sehari

  • Terbukti efektif menentang bakteria

  • R.O MEMBRANCE sehingga 0.0001 Micron

  •  Bacaan pH air 6.8

  • Jimat 2 tong gas sebulan

  • Kadar penggunaan elektrik kurang dari RM 10.00 sebulan 

    Yang bestnya, coway juga mendapat sijil HALAL dari pihak JAKIM.. 

    Dan banyak memperolehi anugerah..

    Hehe..nak jugak selit gambar qisya yg makin bam bam neh....qisya n achik ika kemarin..masa g tesco.. Manja ngn achik neh..hehehe

Baby cute

Cuti 1 Mei tahun ni memang dimanfaatkan sepenuhnya oleh saya dan suami serta adik ipar saya ika.. Hehe... Qisya kena buli aritu..







                               Qisya dah siap...!!!!!

kami ke aman jaya mall..manusia ramai giler..sampai susah nk cari parking...huhuhu..dh jumpa parking suami masuk panggung tengok citer neh..



Saya dengan ika plak bawa qisya jalan2..shopping baju tdo untuk anak ibu ni..skali salesgirl kat situ cakap ada pertandingan fotogenik utk baby comel dengan pembeli rm30 ke atas..



sayapun apa lg.. Lepas bayar bill terus bawa qisya join contest tu.. Waaa..ada baby tengah posing dah..so cute..


harap2 qisya xnangis..risau jugak kalo dia moody..huhu.. So, sbelum mula upah dulu minum susu...


Lepas dah kenyang baru sampai turn qisya posinh..haha..mujur anak ibu ni sporting..achik ika banyak acah qisya utk dpt pose menarik..ok qisya..pose..pose...





Aisehh..anak ibu kena paksa jadi model arini..kikikiki.. Contest tu masih ON sampai 22mei ni..so kalo ada rezeki qisya adalah..kan sayang?? Lepas ambik gambar kami dibawa ke kedai gambar untuk dicuci filemnya..

Masa ni qisya dah kepenatan amat..hehehe...muka ngntukss..

Last2 terlena dalam stroller..kesian anak ibu neh..hehehehe

Lepas cuci saya dapat bawak balik 4keping gambar ..hehehe..nntila baru upload yg ori..ini snap guna kamera ja..
Ala tomei2..gambar nilah yg saya hantar untuk contest tu..cute x..hehehe... Lama betul qisya lena..letih sangat agaknya..bila jumpa abahnya baru terjaga..hehehe

Abahnya baru tau apa yang berlaku..kikiki

IKLAN LAGI!