Sunday, June 29, 2014

6 bulan!

My baby turns 6 month today!!!.. cepatnya masa berlalu..qisya dah bleh makan..yeyyy... so , dalam seminggu dua ni makanan pejal yang saya bagi ialah puri.. setakat ni qisya dah makan puri epal, puri pisang, puri kurma, puri lobak merah. semua saya steam (kecuali pisang) pastu saya blend ajer... beria2 qisya makan.. heheehe... bubur nasi akan diberi kemudian..mak saya dah bising2 suh bg qisya makan nasi..huhuhu
so Qisya dah dapat suntikan n timbang..berat terkini qisya ialah 7.6kilo... :).. Lepas ni bulan 9 baru kena g klinik smula utk timbang.. suntikan tunggu genap setahun..yeyy...rest dulu yer...
melting tgk qisya senyum...susah nk bergambar budak neh...hehehe
Sempena umur qisya yang genap 6bulan, suami saya telah belikan qisya walker neh... suka benar anak dara ni naik walker..hehehe



apapun..semoga membesar dengan sihat n baik yer sayang...ibu abah love u so much... muuuaahh...!!

Thursday, June 26, 2014

Mummy cella in da house!!

20th June 2014

throwback kejap..ahaha... inilah barisan pengapit2 saya masa kawin dulu...yang duduk di bahagian bawah tu semuanya bekas pelajar saya semasa mengajar di SM Ken Hwa, Keningau 6t tahun dulu... Saya ajar diaorang Matematik since diaorang Form 2 lagi..sampaila PMR... kami memang rapat,,,kalo x..xdanya bebudak nih sanggup datang Kedah semata-matanya nak menghadiri majlis kahwin saya.. ekceli ada 5 orang patutnya... tp yg seorang lg ada urusan xdapat join...
 semua ni adalah MUMMY2 Qisya... so, baru2 ni salah seorang daripada mereka berjaya sampai ke rumah saya untuk melawat Qisya.. hehehe...


introducing.. mummy Cella in da House...hahaha... ia-ia jer mummy cella sumbat botol susu kat qisya.hihi..
so malam tu bawa mummy cella jalan-jalan di Pusat rekreasi Air Panas Ulu Legong... hope dapat jumpa lagi yer cella.  :)..

Xsabar tunggu mummy Tracey palak datang raya nih..weeeee... qisya mintak duit raya...hahaha

Wednesday, June 25, 2014

Qisya ada peminat!!


Inilah kisah yang berlaku masa saya dan qisya lepak kat pantai hari tu... Ika dan suami saya masa xda sama2 kami... tinggal kami berdua ja...tiba2 ada seorang wanita arab datang nak bergambar dengan qisya... mula2 tu risau jugak rasa.. manala tau tiba2 dia larikan qisya.. huhuh... tp melihat matanya yang penuh keikhlasan tu saya berbesar hati "pinjamkan" qisya sekejap.

Wanita ni berasal dari Saudi Arabia. dia ceritakan kisahnya yang sudah lama berkahwin tetapi belum ada rezeki untuk mendapat anak sendiri.sebab tu bila nampak saja qisya, terus naluri keibuaannya membuak2 mendekati kami..

Qisya pun tidak meragam semasa didukung dan dicium oleh wanita tu... tiba2 suami dia datang dan mereka minta saya ambil gambar bertiga... semoga keluarga mereka dirahmati Allah dan dimurahkan rezeki untuk memperolehi cahayamata... Amin...
Lepas bergambar, wanita tu datang lagi... kali ni dia datang beri duit raya kat qisya... Alhamdulillah...rezeki qisya untuk simpanannya.. terima kasih hamba Allah..

Tuesday, June 24, 2014

Journey to Langkawi- 2nd day (Part 3)

Asalnya nak tulis satu part jer..tetiba plak rasa banyak gambar..terpaksala jadi 3parts...hahaha.. gambar qisya jer pun yg banyaknya...hahaha..okeh..lepas melawat makam mahsuri hari dah makin petang.so, suami decide terus ke kuah untuk beli tiket feri . yelah, xnak jadi mcm hari tu..lambat beli sampai terpaksa berjam2 tunggu feri.. so, lepas beli tiket feri balik Kuala Perlis, kami kembali ke Pantai Chenang. Suami nak mandi laut lagi. so, lepas rehat semua, saya pakaikan qisya baju hawai yg baru beli neh...comei x..hahaha.. 

alalala...pandai anak ibu buat keras cam anak patung..huhuh
Masa kat pantai ni qisya bertemu dengan peminat..hehehe..akan diceritakan kemudian.. apa yang nak diceritakan kat sini ialah kisah qisya bermain pasir.. seronok betul dia dapat pijak tanah for the first time..hehehe.. achik ika paling banyak melayan qisya.. abahnya plak..ermmm...






Ni aktiviti abahnya... duk mengidam nak terbang dengan benda neh.. akhirnya tercapai jugak hajat dia..xpuas agaknya terbang dalam kereta kabel pagi tadi..kikikiki...











Jam dah pukul 630..qisya plak poo poo..so kami kembali ke chalet..rehatkan diri, mandi2 semua... malamnya masa untuk berjalan2 di sekitar Pekan Pantai Chenang tu..memula kena penuhkan dulu perut yang berkeroncong..Kami makan di Kedai Makan Persona Seafood .. Bleh tahan mahal jugak harganya... ketam baru 2 ekor,, ikan siakap seekor dah RM80.Semua sekali dalam RM120++..apa ke gila.huhuhu..mujurla sedap...huhuhu..

Add caption


Kenyang perut terus jalan2 tengok barang2 yang dijual di tepi2 jalan tu... rambang mata jugak tengok cenderamata semua...


Qisya dengan baju tdornya..hehehe...



cakkkk...curi2 ambil gambar..hehehe

Sebelum bagi qisya tdo, sempat lagi saya dan Ika bawa qisya hirup angin malam kat tepi pantai..hehehe... Suami plak masih lagi "shopping"
Lepas tdorkan qisya, masa untuk suami plak berdating kat tepi laut...hehehe...romantik plak time tu...Macam honeymoon plak.. kikiiki.. tetiba plak rasa sayang nak tinggalkan langkawi...

pose suami sebelum masuk tdo..hehehe... good nite all.. :)

~jojoe~

Monday, June 23, 2014

Journey to Langkawi -2nd day - Part 2

Masih hari kedua...lepas naik cable car yg menakotkan,kami ke Crocodile Farm. Senang saja rupanya jalan di Langkawi ni.. dengan maps dan Waze kami senang ke sana ke mari tanpa rasa takot sesat..hehe..lagipun kebanyakan jalannya ada connection antara satu sama lain..means banyak jalan nak ke sesuatu destinasi..memang mudah..hubby pun drive dengan confidentnya... hehehe... okeh bila dah sampai di Crocodile Farm bermula  lg sesi bergambar...hahaha..sila jangan muntah... kikikiki

Qisya rasmikan dulu topi yg saya beli di Oriental Village td..huhuh

special pose...hehehe


replika bapak besar punya buaya...mak aiiii
Paling best kat sini time bagi makan buaya... qisya ketawa terbahak2 bila nampak buaya terkam makanan...huhuh... seronok betul dia... heheh..masa diaorang bg makan time tu baru pukul 115petang..so dapatla tengok kerakusan reptilia ni membaham ikan..huhuhu



Cuaca makin panas, so lepas puas tgk buaya kami menuju plak ke destinasi seterusnya.. melawat Makam Mahsuri..pun senang jer nk cari jalan ke sini.Sebelum tu singgah dulu di Pantai Pasir Hitam..makan2 dan shopping2 cenderahati.. paling banyak beli tshirt kat situ.. lepas tu kami terus ke Perkampungan Mahsuri.. Bayaran masuk rm7 seorang. bermula dengan lawatan ke dalam mini muzium sehinggalah kami jumpa Makam Mahsuri...



On da way ke rumah Mahsuri yang dah makin cantik..

Qisya hepi sokmo..haahahaha


Achik ika dan potret Mahsuri


Last sekali di Telaga Mahsuri... puas bergambar cari plak cenderahati kat kedai2 di situ...huhu... dah mula rasa penat berjalan..tp banyak lg tempat yang belum dijelajahi..memang xsempat ronda satu pulau kalo setakat sehari dua ni..huhuhu

~jojoe~

IKLAN LAGI!